Hayırlı olsun hocamHepsiburada 9 bine düşürmüş hemen siparişi verdim hayırlı olsun alırım![]()
Evet hocam geldiği gibi yeni bios atın onun dışında yapacak bir şey yok sistemi kuruncada PC topladıktan sonra yapılması gerekenler videoları var onları izleyip bir iki ayar yapın bide performans ve soğutma artışı olsun diye pbo ayarı yapın tekrardan hayırlı olsunBir sorun yaşamam umarım köşede duracak 1 aya falan sistemi toparlarım anakartla ilgili kesin yapmam gereken bir şey varmı biosu güncelle falan filen
USB ye biosu atıp direkt günceliyebiliyor muyuzEvet hocam geldiği gibi yeni bios atın onun dışında yapacak bir şey yok sistemi kuruncada PC topladıktan sonra yapılması gerekenler videoları var onları izleyip bir iki ayar yapın bide performans ve soğutma artışı olsun diye pbo ayarı yapın tekrardan hayırlı olsun![]()
Evet hocam başka cihazdan USB’ye program yardımı ile bios yazdırıp onu PC’ye atacaksınız eğer yapamazsanızda her teknoloji kanalının bu konu ile ilgili videosu varUSB ye biosu atıp direkt günceliyebiliyor muyuz
Zen6 2026'da çıkacağı net olarak onaylandı. Amd yol haritasını paylaştı. Duyurdu resmi olarak. Zen7 'de ise büyük bir AI yapılanmasına geçilecek. Buda demek oluyor ki Zen7 ile anakart soketleri değişeceği ihtimali iyice kuuvetlendi.2 yıla zen 6 / am6 çıksa bile şu aldığın 7800x3d uzun ömürlü bir işlemci. Am4 ile am5 örneğine bak mesela, 5700x3d hala yer yer 7500f den önde ya da yakın. Yani zen6 çıktığında yeni f/p işlemcilerden daha iyi performans verir diye tahmin ediyorum 7800x3d.
Geçen AMD zaten ufaktan bi gönderi yaptı, asıl büyük teknoloji zıplaması zen7 serisinde yaşanacak diye. Yani zen6 daki gelişme/fark o kadar büyük olmayabilir.
B650 Tomahawk ideal bir seçim GEN 5 istiyorsanız 12.500-12.700 kasımda indirimi gördü max 12k bandında kısaca B850 Tomahawk max wifi doğru tercihHepsiburada 9 bine düşürmüş hemen siparişi verdim hayırlı olsun alırım![]()
Zen6 da öyle ahım şahım bir artış beklenmiyor, zen6 base işlemcileri ile yakın ya da aynı performansı verir 7800x3d dedim, ki çıktığında görücez. Şuan net bir bilgi yok, core sayısı artışı, AI eklenmesi vs oyun performansına hiç bir katkıda bulunacak mı bilmiyoruz. İş konusunda etkisi yüksek olacaktır ama zaten x3d alan adam oyun için alıyodur.Zen6 2026'da çıkacağı net olarak onaylandı. Amd yol haritasını paylaştı. Duyurdu resmi olarak. Zen7 'de ise büyük bir AI yapılanmasına geçilecek. Buda demek oluyor ki Zen7 ile anakart soketleri değişeceği ihtimali iyice kuuvetlendi.
7800x3d sanıldığı kadar uzun ömürlü değil, hatta 9700x3d veya zen 5 ve zen 6 mimariler yaygınlaştıkça oldukça eskiyen işlemci olarak kalacak.
Zen6 da öyle ahım şahım bir artış beklenmiyor, zen6 base işlemcileri ile yakın ya da aynı performansı verir 7800x3d dedim, ki çıktığında görücez. Şuan net bir bilgi yok, core sayısı artışı, AI eklenmesi vs oyun performansına hiç bir katkıda bulunacak mı bilmiyoruz. İş konusunda etkisi yüksek olacaktır ama zaten x3d alan adam oyun için alıyodur.
5700x3d nin 7500f e denk olması gibi 7800x3d de bi sonraki nesilin base, f/p işlemcisine denk olur büyük ihtimalle dedim mesajımda, high-end pc derdinde olmayan ya da 2k da kullanıcak bir adam için gayet uzun ömürlü denilebilir.
Bakalım işte görücez dediğim gibi, ama şuan 9700x in 2k da 7800x3d ile eşdeğer performans vermesine gireceksek (%1 ve %0.1 lowları saymazsak) dediğim gibi 7500f de hala fiyat performans krallığını koruyor 1440p de. O yüzden bilemeyiz yani anca tahmin yürütürüz2K 'da 9700x'in Pbo ayarlarını yapınca 7800x3d eşit performansı mevcut x3d olmasına rağmen pek bir artısı kalmıyor. 9700x3d şayet 7800x3d'yi oldukça iyi geçiyorsa buradan 7800x3d 'nin kullanılmayan silikonlarını Amd kullanmış sonucu çıkar. O yüzden çok uzun ömürlü demek yanlış bir söylem olabilir. Reddit veya yabancılara göre tam tersi Zen6 , zen5'inde üzerine koyup AM5 destekli son nokta atışı işlemcisi olarak tanımlıyorlar. Ki bende +20 yıldır Amd fanı olduğumdan aynı düşüncedeyim. Zen6 ,zen4 den daha güçlü ve daha popüler hale gelecek. Çoğu sen4 kullanıcısına forumlarda vs sürekli zen6 önerecekler. Tabi bu bir tahmin. Giriş orta segment grupta zen5 de kalacak.