Neler Yeni

MSI RTX 5080 Vanguard SOC ile Cyberpunk 2077 test sonuçları (hayran kaldım)

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Sezer Aktaşlı
Cyberpunk 2077 (Son sürüm) - Sayko ayar : Maximum ayar olmakta

4K Sayko - RT Overdrive - DLSS Kapalı iken 20FPS ortalama
4K Sayko - RT Overdrive - DLSS Kaliteli FG 4x iken 135FPS ortalama
4K Sayko - RT Overdrive - DLSS Performans FG 4x iken 185 FPS ortalama

Gecikme yaşamadım , sorun yaşamadım , çökme yaşamadım hatta inanmayacaksınız eminim DLSS kaliteli modta 4K Native'den daha net oyun deneyimi elde ettim. RTX 50'nin tensor nesli midir bilmiyorum çok kaliteli görüntü elde ettim. Bu arada RTX 5080 MSI Vanguard SOC Launch Edition hayatımda kullandığım ilk toptier karttır önceden Palit Jetstream , Gigabyte Gaming OC , Galax , MSI Ventus , ASUS Prime , XFX Black kullanmış biriyim ilk kez ROG-Suprim seviyesinde bir kart kullanayım diyip kıydım paraya ne olabilir en fazla dedim .... Gücü %110 Max Power yaptım , her şeyi kökledim ve kart 52-55 derece arası çalıştı. Ekran kartında sıvı soğutma yok sadece NZXT H9 Flow ve cayır cayır yanan Ryzen 7 7700x'im var buna rağmen aşırı soğuk. MSI Afterburner'da gördüğünüz değer Ryzen 7 7700X apu , ben ALT+R ile Nvidia'dan değerleri okudum.

Hem 5080'e hayran kaldım , hem de MSI Vanguard'a . Hatta geçen gün konu açtım . Yanında verilen oyuncak ve GPU holder ile de mutlu ettiler. MSI beni bir ürünle aşık etti bundan sonra MSI yolunda ilerliyor olacağım. Neyse size 5080 yerine MSI Vanguard'ı anlattım hemen konuya dönüyorum. Forumda sadece bu SS'i yükleyebildim. İnanın bana 5080 saf güçte 4080Ti olsa da 4K'da şu ayarda DLSS açmayacak bir tane kart tanımıyorum. DLSS'e muhtaç olduğumuz devirde kartlar da DLSS ile kıyaslanır benim gözümde. Bu bağlamda bu kart DLSS açınca 4090Ti Super oluveriyor. Aşırı memnunum. Silent Hill 2 Remake ile bu testi tekrarlayabilirim okuduysanız teşekkürler

Sistemin geri kalan parçaları :
Ryzen 7 7700X (SIFIR DARBOĞAZ MAXİMUM BESLEME)
NZXT H9 FLOW kasa
Devamı imzamda ...

1738456017021.png

EREN PC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
EREN
Hayırlı olsun

Shiroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Ozan
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, Donanım.

Gecikme yaşamadım , sorun yaşamadım , çökme yaşamadım hatta inanmayacaksınız eminim DLSS kaliteli modta 4K Native'den daha net oyun deneyimi elde ettim. RTX 50'nin tensor nesli midir bilmiyorum çok kaliteli görüntü elde ettim. Bu arada RTX 5080 MSI Vanguard SOC Launch Edition hayatımda kullandığım ilk toptier karttır önceden Palit Jetstream , Gigabyte Gaming OC , Galax , MSI Ventus , ASUS Prime , XFX Black kullanmış biriyim ilk kez ROG-Suprim seviyesinde bir kart kullanayım diyip kıydım paraya ne olabilir en fazla dedim .... Gücü %110 Max Power yaptım , her şeyi kökledim ve kart 52-55 derece arası çalıştı. Ekran kartında sıvı soğutma yok sadece NZXT H9 Flow ve cayır cayır yanan Ryzen 7 7700x'im var buna rağmen aşırı soğuk. MSI Afterburner'da gördüğünüz değer Ryzen 7 7700X apu , ben ALT+R ile Nvidia'dan değerleri okudum.

Hem 5080'e hayran kaldım , hem de MSI Vanguard'a . Hatta geçen gün konu açtım . Yanında verilen oyuncak ve GPU holder ile de mutlu ettiler. MSI beni bir ürünle aşık etti bundan sonra MSI yolunda ilerliyor olacağım. Neyse size 5080 yerine MSI Vanguard'ı anlattım hemen konuya dönüyorum. Forumda sadece bu SS'i yükleyebildim. İnanın bana 5080 saf güçte 4080Ti olsa da 4K'da şu ayarda DLSS açmayacak bir tane kart tanımıyorum. DLSS'e muhtaç olduğumuz devirde kartlar da DLSS ile kıyaslanır benim gözümde. Bu bağlamda bu kart DLSS açınca 4090Ti Super oluveriyor. Aşırı memnunum. Silent Hill 2 Remake ile bu testi tekrarlayabilirim okuduysanız teşekkürler

NZXT H9 FLOW kasa
Devamı imzamda ...

Alıntıyı görüntüle
ben şunu anladım kartı kullanmadım ama aşağı yukarı 5070 ti ile 5080 arası render alınmayacaksa bence fark yok zaten ikisi de multi frame için alınıyor saf kas olarak ikisi de kullanılmayacak 5070 ti yeterli gibi.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Sezer Aktaşlı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben şunu anladım kartı kullanmadım ama aşağı yukarı 5070 ti ile 5080 arası render alınmayacaksa bence fark yok zaten ikisi de multi frame için alınıyor saf kas olarak ikisi de kullanılmayacak 5070 ti yeterli gibi.
Hocam 5070Ti 4K testleri ne zaman paylaşıldı haberim yok da kaynak var mı ? Fark yok çok iddialı kelime şimdi ben böyle durumda elimdeki 5080'i gerekiyorsa 1000 lira düşüğe satar 5070Ti alırım ama 5070Ti fark yok diyip de 4090'a yakın performans vermiyorsa , DLSS açınca 4090'a fark atmıyorsa , saf performansta Cyberpunk 2077 4K Ultra 75 FPS vermiyorsa her şeyden önce henüz 5070Ti için herhangi bir test sonuçları yoksa o zaman seni suçlarım :D

RTX 5080'i o kadar yerin dibine soktunuz ki kartın 5070Ti'dan farkı kalmadı , 4080'den farkı kalmadı hatta birisi çıkıp 7900XT denk dedi . Ben daha çıktığı gün sipariş edip öyle korktum ki az kalsın iptal ediyordum o kadar abartı derece haterlık döndü ki korkarak sipariş verdim hevesim kalmadı sırf bu yüzden sinirliyim bilseydim sevinçli alırdım. Her şeyi bırak eline 5000i sürmemiş adam 7900XT denk dedi. Peki noldu ? O söyleyenler yerine ben bizzat taktım sisteme 4080S'ten geçen biri olarak yukarıdaki sonuçları aldım :) 4080S ile ben 4K Ultrada Path Tracing kapatırken şimdi 4K Psycho Path Tracing yaptım keşke biraz daha ayar açabilsem diyorum. 130 FPS o kadar fazla ki bunu DLSS Kalite ile 4K netliğine aşırı yakın alıyorum. Ha evet doğru saf performansta iyi değil. Maalesef 4090 22-23 fps alırken ben 20 fps alıyorum çok üzgünüm yine de herkes 4K'da her şey son ayarda DLSS'e muhtaç kalmasa da ben muhtacım nedense benim bilgisayar 60FPS açamıyor o yüzden DLSS şart ben de DLSS çözümümü 5080le buldum. İşin üzücü yanı şu adamlar 5080'i 4080'den %10 pahalıya sattı 45k değil 55k yaptı ve tarihte ilk kez en üst düzey kart olan 4090 4080e fark atmıştı 5000 serisinde 5080in 4090a denk olacağını tahmin etmek zor olmamalıydı. 3090 2080Ti böyle fark atmamıştı. 1080Ti bile 2080e yakın bazen denk gidiyor. 4090 ise 1080Ti yolundan gitti. Şu kartı gömün fikir herkes beyan eder ama 5070Ti'ten farksız 7900XT'den farksız 4080Super'den farksız cidden saçma . 4080Ti diyin geçin 4080'le bile alakası yok kartın bazı testlr sadee yakın gerisi özellikle 3.parti kartlarda 4090a yaklaşıyor.

Yorumu ofansif algılama. Çok fazla bilgi kirliliği var. Eleştriler çok da doğru ama 4080 - 7900XT - 5070Ti denk gibi söylemler hani artık ütopik. O kadar ütppik ki biri çıkıp 4070Ti Super ile 5080 farksız diyeceğini de biliyorum. 4060 için de aynısı söylendi ama herkes kapış kapış aldı FG açmak için. Ray Tracing dlss ile bile hayal FG şartken FG'yi 4X sunmak bile 10k fazla ödemeye değer ha 4080den geçene de bence değer çok sıkışmayacaksa farkı öderken bence değer çünkü 4K'da 144Hz ekranın hakkını verip üstüne 4090'a yaklaşıyorsun OC model kartlara %100 üstü power açarak bir de FG DLSS zaten 10 oyundan 9unda açmak şart oldu. FG 4X'li 4080Ti herkesin isteyeceği bir şey. Eminim NVIDIA 4080Ti 4090Ti diye çıkarsaydı RTX 50 serisini ama mimari değişseydi insanlar direkt satın alırdı. Yanlış pazarlama kurbanıd da oldular

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold

NZXT H9 FLOW kasa
Devamı imzamda ...

Alıntıyı görüntüle

4080 SUPER'den geçtim demişşin kaç para koydun üstüne? neredeyse kafa kafaya performansları var 4x frame için ne kadar para verdin onu merak ediyorum.

DÜZENLEME : @Shiroo hocam bu elemanla 1 saat tartıştık düzenliyom mesajı mesajları okurmusun hangimiz mantıklı konusuyor lütfen geri dönüş yap.

Son düzenleme:

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Sezer Aktaşlı
AMD alınır mı? onu söyle bu deneyimlerinden sonra?

4080 SUPER'den geçtim demişşin kaç para koydun üstüne? neredeyse kafa kafaya performansları var 4x frame için ne kadar para verdin onu merak ediyorum.

RTX 4080Super'de 4K Ultra CP2077 oynarken 4K 55FPS alırken 5080le 4K 75 FPS alıyorum. Bir çok oyunda 4080Super ile denediğim oyunlara fark atıyorum. Büyük fark mı hayır ama kafa kafaya demek matematiksizlik , okumamazlık ve görmemezliktir.

AMD de alınmaz 6900XT aldım 3090 denkti 2 sene sonra 3080e denk oldu. 2 sene ray tracing açamadım. Ayrıca AMD ile alakam yok bitti o defteri kapattık NVIDIA'dan şaşmıyorum.

Üstüne 15K koymam yetiyordu ben toptier model için ekstra bi 10k koydum bana koymayan bir para . Ha koysaydı 15K koyardım. Maalesef ekonominin suçlusu değilim ama kartsız kalacak da ben değilim. 40k'dan 55k'ya farka fark demem ben

The Semih

80+ Gold
RTX 4080Super'de 4K Ultra CP2077 oynarken 4K 55FPS alırken 5080le 4K 75 FPS alıyorum. Bir çok oyunda 4080Super ile denediğim oyunlara fark atıyorum. Büyük fark mı hayır ama kafa kafaya demek matematiksizlik , okumamazlık ve görmemezliktir.

AMD de alınmaz 6900XT aldım 3090 denkti 2 sene sonra 3080e denk oldu. 2 sene ray tracing açamadım. Ayrıca AMD ile alakam yok bitti o defteri kapattık NVIDIA'dan şaşmıyorum.

Üstüne 15K koymam yetiyordu ben toptier model için ekstra bi 10k koydum bana koymayan bir para . Ha koysaydı 15K koyardım. Maalesef ekonominin suçlusu değilim ama kartsız kalacak da ben değilim. 40k'dan 55k'ya farka fark demem ben
Dostum 10 fps fark için kafa kafaya derler, bende internetten birsürü test videosu izledim 4x frame kapatınca aynı kartlar resmen, 10 fps için asla 4080 superden 5080'e geçmezdim, kendi düşüncem böyle siz zaten hype etkisiyle gidip yapıştınız kartlara, NVIDIA yarın öbürgün 4X özelliğini 4000 serisine getirdiği an havası kaçıcak o kartların. İnsanlar bu yüzden kızıyor işte, yazılım satıyorlar 15K yazılıma para vermişşin hevesini kaçırmak istemiyorumda gerçekler böyle istediğin kadar karşı çık.

Alttaki videoda çocuk testlerini yapmış sende benzer sonuçlar alıyorsundur muhtemelen. SUPER bile değil normal 4080 ile kıyaslamış.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
mehmet ali oğuz
Dlss olarak evet 5070ti yeterli olacak gibi duruyor. Bakalım testleri bi gelsin severim 70ti serisini üzmedi heç. :)

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Sezer Aktaşlı
Dlss olarak evet 5070ti yeterli olacak gibi duruyor. Bakalım testleri bi gelsin severim 70ti serisini üzmedi heç. :)

Tamam kardeşim gelişmelerden haberdar et. Hatta RTX 5060 da 5080e denk olacak bunu da ben uydurdum . Gökhandan bilgi sallamak beleş

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
mehmet ali oğuz

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Sezer Aktaşlı
Dostum 10 fps fark için kafa kafaya derler, bende internetten birsürü test videosu izledim 4x frame kapatınca aynı kartlar resmen, 10 fps için asla 4080 superden 5080'e geçmezdim, kendi düşüncem böyle siz zaten hype etkisiyle gidip yapıştınız kartlara, NVIDIA yarın öbürgün 4X özelliğini 4000 serisine getirdiği an havası kaçıcak o kartların. İnsanlar bu yüzden kızıyor işte, yazılım satıyorlar 15K yazılıma para vermişşin hevesini kaçırmak istemiyorumda gerçekler böyle istediğin kadar karşı çık.

Alttaki videoda çocuk testlerini yapmış sende benzer sonuçlar alıyorsundur muhtemelen. SUPER bile değil normal 4080 ile kıyaslamış.

Hocam ben bu videoları değil ben kendime inanırım kaynağım aha resimde . 4080'den 10fps fark demek de amatörlük bu işler %likle söylenir ve Techpowerup en bilgili en büyük gpu donanım kanalına göre %111 4090 relative performans %100 5080 ve Vanguard ROG gibi kartlar %105 seviyelerinde 4080 ise %90larda anca geziyor.. Founder Edition her nesilde kötü. RTX 4080S bizzat kullandım 4K 55 fps aldığım cp2077de şimdi 4K75fps alıyorum açıklasana bunu ? Test Gamers felan izlemeden açıkla donanımları elinle tut tak kıyasla. Bi ara MarkPC vardı daha duyrulmadan kıyas yapıyordu kartları millet de inanıyordu. Vallahi şu karta bu forumda 5070Ti dengi diyeni de duydum ama hala rekor 7900XT dengi diyende. 5070Ti dengi diyeni de 2.sıraya koydum. En büyük korkum 4060 ile 5080 denk denmesi. Lütfen bunu söylemeyin.

1738465476887.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Sinirim de şuna ben 4080Super de kullandım 5080 de. Her şeyi biliyorum farkı da yaşadım ben mutluyum normalde kimse umrumda değil ama ben gereksiz yere korkarak geçtiğim kartta hevessiz kargo bekledim ve bu süreçte meğer milletin uydurmalarından dolayı o 2 yılda bir yaşayacağım heyecan kursağımda kalmış boşu boşuna. Bir başkasının da bu konuda hevesi kaçıp da korkarak 5080 almasını istemiyorum.

Şunu çok net söylüyorum iyi bir RTX 5080 alırsanız 4090'dan elbet geridesiniz ama %111 RTX 4090 %100 4080 ise alacağınız kart %105 performansı olacak.

Eğer 5080 ile DLSS açarsanız 4090'la aranızdaki fark everest olacak

4080Super'den geçmek için oynadığınız oyun önemli saf performansta 100 fps alıp da 120fps almanıza gerek yok ama günümüz ALan wwake 2 cp2077 silent hill 2 gibi oyunları oynayanlardansanız 4080Super inanın asla saf performansta iş görmüyor dlss'e muhtaç kalıyorsunuz . DLSS açılacağını biliyorsanız dlss'e göre kıyaslayınca 5080 5090 net rakipsiz kalıyor. Ben de DLSS öncelikli değerlendirdim 5080i aşırı mantıklı buldum. Saf performansla kendimi avutup günün sonunda dlss açık oyun oynuyorum. Neden böyle bir şey yapayım :D

Son düzenleme:

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
mehmet ali oğuz

Abdulalh bey belirtmiş videoda para varsa geç. Adamın parası var geçmiş güzel de seri güncellemiş sistemi . Bu saf güç tetlerinin üzerine getirmez 4000 serisi kartlara diye düşünüyorum.

firatness

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Fırat Kaya

Bir çok konuda size katılıyorum, nvidia güç değil yazılım sattı bu sefer, güç olayını 30** de bıraktı, 50** serisinde DLSS denen yazılım teknolojisi sattılar, benim aklımda tek bir belirsizlik, bu sanal kare oluşturma olayı görüntüyü bozacak mı? görselden yiyecek mi?

Birde şöyle bir durum var örn Transform model diye bir şey var preset j diye geçiyor sanırım, oyun bir tık daha netleşiyor, bunu deneyimledim, okuduğum kadarıyla biraz (5-8) fps den yiyip görüntü 4K ise 4 buçuk 5K oluyor ama yine akıllarda tek soru...

DLSS olayı görüntüden yer mi? kare oluşturmak görüntüyü flulaştırır mı?

Top Bottom