Neler Yeni

MSI Vector 16 Aşırı Isınma Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakuphan Başel
Merhaba arkadaşlar bundan 10 ay önce Msi Vector 16 i7-13700HX RTX4080 175 Watt olan modelini satın aldım. Bu model Abdullah abi'nin incelediği Msi 68HX modeliyle donanım olarak aynı sadece kasası bir sonraki yılın. Sorunuma gelirsek bilgisayarım son 1 aydır inanılmaz ısınıyor. İlk 8 ay böyle bir sorunum yoktu bir anda çıktı. Laptopum uç performans Cooler boost modunda olmasına rağmen RDR2 de ultra ayarlarda işlemci 95-98 derecelerde çoğu oyunda da bu dereceleri görüyor youtube'da bulunan laptop incelemelerinde tam yük altında 80 dereceleri geçmeyen laptop bende inanılmaz ısı seviyelerinde ve soğutucu falanda fayda etmiyor. Hatta 2 hafta önce 20-25 dk RDR2 oyunarken kendini kapatıyordu laptopun termal macun yenilemesi yaptım sorunum devam etti. Msi servise gönderdim onlarda macun yeniledi fanları temizledi ama hala sorunum devam ediyor. İnternette benim laptop modeline sahip bir kaç kişide de aynı sorun vardı onlara bakarken undervolt önermişler undervolt yaptım gene aynı bir türlü çözüm bulamıyorum. Servisten geldikten sonrada fanlar daha sesli çalışmaya başladı falan ama nafile ısılar düşmüyor. Öneride bulunabilecek arkadaşlar var mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakuphan Başel
Benzer bir durum yaşamıştım.Güç yönetimi ayarlarından işlemci güç yönetimini max %99 olarak ayarlamıştım.Bu turbo boostu kapatıyor.İşlemci çok yüksek frekanslara çıkmadığından da gözle görülür bir fark olmuştu benim için.Ama performanstan kısmış oluyorsunuz.Geçici bir çözüm olarak değerlendirebilirsiniz.
Bu yöntemide denedim ama nafile şimdi Throttlestop uygulaması yaptım. İşlemciye sınır koydum. 85 derecelere düştü ve uzun süre sonra 1 saattir oynuyorum kapanma olmadı ama ne kadar gider bu çözüm bilemiyorum.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
Yağız DERELİ
Bu yöntemide denedim ama nafile şimdi Throttlestop uygulaması yaptım. İşlemciye sınır koydum. 85 derecelere düştü ve uzun süre sonra 1 saattir oynuyorum kapanma olmadı ama ne kadar gider bu çözüm bilemiyorum.
- Hocam sorunun devam etmesine çok üzüldüm. Ben bayağı ümitliydim ptm'den, açıkçası şaşırdım. Boşuna masraf yaptırmış gibi olmuşuz size de kusura bakmayın.
- Throttlestop uygulamasında TPL sekmesi içerisinde PROCHOT Offset var. Onu 15 yapın. CPU'yu 85 dereceye limitlemiş olursunuz. Performans ile ilgili ayarlara dokunmanıza da gerek kalmaz. Turbo boost falan kapatmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakuphan Başel
- Hocam sorunun devam etmesine çok üzüldüm. Ben bayağı ümitliydim ptm'den, açıkçası şaşırdım. Boşuna masraf yaptırmış gibi olmuşuz size de kusura bakmayın.
- Throttlestop uygulamasında TPL sekmesi içerisinde PROCHOT Offset var. Onu 15 yapın. CPU'yu 85 dereceye limitlemiş olursunuz. Performans ile ilgili ayarlara dokunmanıza da gerek kalmaz. Turbo boost falan kapatmayın.
Yok hocam estağfurullah boşuna aldırmak ne demek deneyecektim zaten ama ilk geldiği gün gerçekten ümitliydim. Throttlestop uygulamasında TPL Sekmesinde işlemciyi 45 watt değerine kitledim durum gayet iyi hiç FPS kaybı yaşamadan Rdr2 Ultrada 85 Derecelerde, Bf1 Ultrada 80 Derecelerde, Valo 68 derecelerde diğer oyunlarda deneyimleyemedim. Ama kendi kendini kapanma falan olmadı. Buna şükür en azından.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
Yağız DERELİ
Yok hocam estağfurullah boşuna aldırmak ne demek deneyecektim zaten ama ilk geldiği gün gerçekten ümitliydim. Throttlestop uygulamasında TPL Sekmesinde işlemciyi 45 watt değerine kitledim durum gayet iyi hiç FPS kaybı yaşamadan Rdr2 Ultrada 85 Derecelerde, Bf1 Ultrada 80 Derecelerde, Valo 68 derecelerde diğer oyunlarda deneyimleyemedim. Ama kendi kendini kapanma falan olmadı. Buna şükür en azından.
Anladım hocam. Alternatif bir çözüm bulmuşsunuz kendinize en azından. Dediğim gibi prochot offset ayarı yaparsanız işlemci watt limitlerini hem long hem short için 157w yapın. Zaten sıcaklık 85'e limitli olacağı için soğutma ile doğru orantılı olacak şekilde en yüksek verimi alırsınız.

Top Bottom