Neler Yeni

❌İndirim Bitti! MSI X670E GAMING PLUS WIFI 8999TL!

Phegru

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Soner Özdener
soyle bır urun var hocam. anakartın destek sayfasından kontrol ettım sk hynıx a cıpsetlı bır model. expo destegı de var. gamıng gen ıyzıco yuzde 10 ıade kampanyası ıle 4600 lıraya gelır. alın demıyorum kesınlıkle ama bır goz atın bence.

Bu da baktığım ramler arasın da idi teşekkür ederim hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasa için inventusta indirim vardı. Kesinlikle ordan bir tane phanteks kasa al
Phanteks XT Pro Ultra modeline bakıyordum stok bitmiş ara ara bakıyorum gelirse alacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Feridun Oztuna
hocam ramleriniz expo destekli ise 6000mhz 1:1 oranda yuzde 99 bir sorun yasamazsiniz. raminizin model kodunu anakartin support kismindan kontrol etmeden almayin ama yine de. sorun yasayan insanlar genelde xmp destekli ramleri taktiklari icin yasiyorlar bu sorunlari. 6400mhz'ye gerek yok. pek cok anakart 6400 mhz'yi bile vermekte zorlaniyor amd anakartlarda. 6000 mhz sorunsuz boot icin en iyisi. raminizin destegini kontrol edin, 6000 mhz ayarlayin yuzde 99 bir sorun yasamazsiniz. 6000 mhz ustu degerlerde inanin gozle gorunur hicbir fark yok amd sistemlerde. millet gidiyor 6600 mhz takiyor mesala veya 7200 mhz ram almis onu takiyor. bilmiyor ki sistem onu boot edemiyecek. firmalar da bu ramleri satarak bilincsiz kullanicilari ortada birakiyor bir noktada. ayni ramin ayni chipsetlisinin 5 farkli modelini satiyorlar. 6000mhz de ayni urun 7200 mhz de ayni urun aslinda. ama 7200 sorunlu ve daha pahali :). falan filan iste. siz 6000mhz ayarlayin baska da bir sey yapmayin. yuzde 99 sorunsuz ve hizli bir boot ile devam edersiniz hayatiniza.

Yazdıklarının hepsi yanlış.

1. hocam ramleriniz expo destekli ise 6000mhz 1:1 oranda yuzde 99 bir sorun yasamazsiniz. raminizin model kodunu anakartin support kismindan kontrol etmeden almayin ama yine de. sorun yasayan insanlar genelde xmp destekli ramleri taktiklari icin yasiyorlar bu sorunlari.

Xmp destekli ramler ilk zamanlarda sorun çıkarıyordu. Agesa 1.2.0.2 ile sorunsuz çalışıyor. Hemde xmp 6400mhz cl32 fclk 2133 ram 3200 1:1

2. 6000 mhz ustu degerlerde inanin gozle gorunur hicbir fark yok amd sistemlerde.

6400mhz cl32 fclk 2133 ram 3200 1:1 ile 6000mhz arasında çok fark var. u/mem clock 2000den 2200e çıkıyor flck 2133e çıkıyor. Grafik ağırlıklı olmayan oyunlarda cs2 gibi oyunlarda çok fark ediyor.

3. 6000mhz de ayni urun 7200 mhz de ayni urun aslinda. ama 7200 sorunlu ve daha pahali

Msi anakart ile 8800mhz yapan vardı dh forumda ramleri 1:2 de çalışıyor.

Bios güncellemesini bile bilmeyen kullanıcılar şunu aldım çalışmıyor diye forumlarda yazınca bunu gören sizin gibiler ramlere anakartlara sallıyor.

Bırak üst seviye anakartı kısıtlı bütçe olduğu için bir arkadaşa Gigabyte B850M DS3H ile sistem topladım. Ram bu Patriot Viper Xtreme5 PVX532G64C32K 32GB(2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 UDIMM Ram(Bellek).

Agesa 1.2.0.3 bios ile 6400mhz cl32 u/mem 2200 fclk 2133 yaptım.

Acemi kullanıcının yapamadığı şeyler yüzünden yanlış parça tavsiyesi vermeyin.

MctCan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Mecit Can Horasan
İlgilendiği Kategoriler
sıcak fırsatlar
Bu msı sıkıntı diyenler neye göre sıkınıt diyor anlamadım . Bu kartı yaklaşık 1 senedir kullanıyorum hiç bir sorun görmedim daha cok sağlam calısıyor . 4 ram muhabbeti bilmiyorum 2 ram kullanıyorum hala .

dakika91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Selami kaplan
Bu msı sıkıntı diyenler neye göre sıkınıt diyor anlamadım . Bu kartı yaklaşık 1 senedir kullanıyorum hiç bir sorun görmedim daha cok sağlam calısıyor . 4 ram muhabbeti bilmiyorum 2 ram kullanıyorum hala .

Kimsenin sıkıntılı dediği yok.
6000 ve 6400 Mhz üstünde stabil değil, çalıştırsan bile 1-1 modunda çalıştıramıyorsun.

Ama intel olsa 8000'e kadar yolu var. Yani yüksek mhz nimetlerinden faydalanamıyosun. Oyunda fark çok olmuyor ama diğer işlerde fark var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Feridun Oztuna
Yazdıklarının hepsi yanlış.

1. hocam ramleriniz expo destekli ise 6000mhz 1:1 oranda yuzde 99 bir sorun yasamazsiniz. raminizin model kodunu anakartin support kismindan kontrol etmeden almayin ama yine de. sorun yasayan insanlar genelde xmp destekli ramleri taktiklari icin yasiyorlar bu sorunlari.

Xmp destekli ramler ilk zamanlarda sorun çıkarıyordu. Agesa 1.2.0.2 ile sorunsuz çalışıyor. Hemde xmp 6400mhz cl32 fclk 2133 ram 3200 1:1

2. 6000 mhz ustu degerlerde inanin gozle gorunur hicbir fark yok amd sistemlerde.

6400mhz cl32 fclk 2133 ram 3200 1:1 ile 6000mhz arasında çok fark var. u/mem clock 2000den 2200e çıkıyor flck 2133e çıkıyor. Grafik ağırlıklı olmayan oyunlarda cs2 gibi oyunlarda çok fark ediyor.

3. 6000mhz de ayni urun 7200 mhz de ayni urun aslinda. ama 7200 sorunlu ve daha pahali

Msi anakart ile 8800mhz yapan vardı dh forumda ramleri 1:2 de çalışıyor.

Bios güncellemesini bile bilmeyen kullanıcılar şunu aldım çalışmıyor diye forumlarda yazınca bunu gören sizin gibiler ramlere anakartlara sallıyor.

Bırak üst seviye anakartı kısıtlı bütçe olduğu için bir arkadaşa Gigabyte B850M DS3H ile sistem topladım. Ram bu Patriot Viper Xtreme5 PVX532G64C32K 32GB(2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 UDIMM Ram(Bellek).

Agesa 1.2.0.3 bios ile 6400mhz cl32 u/mem 2200 fclk 2133 yaptım.

Acemi kullanıcının yapamadığı şeyler yüzünden yanlış parça tavsiyesi vermeyin.
1 merhaba hocam. kimsenin herhangi bir seye salaldigi yok. dediginiz gibi xmp destekli ramlerde sorunlarda baya bir azaldi. benim buradaki kastim misal 6600mhz 1:1 oranda ram calistirmaya calisirken boot edemeyen sayisizca ornek gormem uzerine verdigim bir ornek. ben anakart geldiginde kendi xmp destekli corsair ramlerimi kullanicam hatta. adam aliyor xmp 6600 mhz ramleri yapiyor ayarini sonra ben neden boot edemedim diyor. genel kullanici sizin gibi bilmiyor maalesef her konuyu. bilmeyen adama expo destekli urun al kafan rahat olsun demenin neresi yanlis.

2 evet 6000 mhz uzerinde "genel performans" farki anlaminda yuzde 5 ve uzerinde ortalama bir deger gosterin bana ozur dileyeyim. spesifik bazi ihtiyaclara yonelik guzel sonuclar alinabilir soylediginiz gibi dogrudur da ancak genel kullanimda oyle buyuk farklar yok 6000 mhz uzerindeki degerlerde.

3 evet 6000mhz ramde ayni. 7200 diye satilan ramde ayni. siz manuel oc ile 6000'lik ramleri cok rahat sekilde 1:2 oranda 8000mhz gibi degerlerde kullanabilirsiniz(sk hynix a chipsetli iki farkli model icin verdim bu ornegi). kimse yanlis parca tavsiyesi vermiyor. ram alicak arkadasa sk hynix a olmasina dikkat etmesini soyledim. bunun neresi yanlis allah askina. suan piyasadaki en iyi ve sorunsuz ram chipseti bu modeldir.

yani yazdiklariniz gercekten cok bos seyler. yazdiklarinizi okuyunca ulan acaba hakkaten yanlis bir seymi dedim diye supheye dustum ancak bir problem yok yazdiklarimda. neden bu kadar agresif sekilde bos bos yazdiniz anlamadim vallahi.

Son düzenleme:

dakika91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Selami kaplan
1 merhaba hocam. kimsenin herhangi bir seye salaldigi yok. dediginiz gibi xmp destekli ramlerde sorunlarda baya bir azaldi. benim buradaki kastim misal 6600mhz 1:1 oranda ram calistirmaya calisirken boot edemeyen sayisizca ornek gormem uzerine verdigim bir ornek. ben anakart geldiginde kendi xmp destekli corsair ramlerimi kullanicam hatta.

2 evet 6000 mhz uzerinde "genel performans" farki anlaminda yuzde 5 ve uzerinde ortalama bir deger gosterin bana ozur dileyeyim. spesifik bazi ihtiyaclara yonelik guzel sonuclar alinabilir soylediginiz gibi dogrudur da ancak genel kullanimda oyle buyuk farklar yok 6000 mhz uzerindeki degerlerde.

3 evet 6000mhz ramde ayni. 7200 diye satilan ramde ayni. siz manuel oc ile 6000'lik ramleri cok rahat sekilde 1:2 oranda 8000mhz gibi degerlerde kullanabilirsinz. kimse yanlis parca tavsiyesi vermiyor. ram alicak arkadasa sk hynix a olmasina dikkat etmesini soyledim. bunun neresi yanlis allah askina. suan piyasadaki en iyi ve sorunsuz ram chipseti bu modeldir.

Olmayan %5 lik farkı nasıl göstersinler hocam.

AMD işlemcilerinin infinity fabric ve memory controller yapıları sorunlu zaten. Belki sorunlu olmasa, fark %20 olacak. Bunu bilmiyoruz.

Bunları 1:1 oranında 8000 MHz calistiramiyor ki millet test etsin.

Ama bu test ortamını intelde görebiliyoruz. Ddr4, veya 6000mhz , 8000 MHz arası bayağı fark var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Feridun Oztuna
Olmayan %5 lik farkı nasıl göstersinler hocam.

AMD işlemcilerinin infinity fabric ve memory controller yapıları sorunlu zaten. Belki sorunlu olmasa, fark %20 olacak. Bunu bilmiyoruz.

Bunları 1:1 oranında 8000 MHz calistiramiyor ki millet test etsin.

Ama bu test ortamını intelde görebiliyoruz. Ddr4, veya 6000mhz , 8000 MHz arası bayağı fark var.
benim maksimum sorunsuz gordugum 1:1'de 6600 mhz hocam. oda cok cok iyi bir anakart testinde gormustum. 1:2 oranda 8000mhz ram ile 1:1 6000mhz ram arasinda genel kullanim icin yuzde 5 fark yoktur ben arkasindayim fikrimin. arkadas agresif sekilde bos bos yazmis. evet spesifik bazi senoryalarda belki daha guzel sonuclar alinabilir ancak genel kullanimda yuzde 5 fark yaratmaz sistemde. kimseye sacma sapan urun falan da onermedim. bir arkadasa anakartin destekledigi expo ram onermistim gunduz. patriot ram almayin dedim ona mi sinirlendi acaba vallahi bilemedim. patriot urunleri de hicbir anakartin destek sayfasinda goremedigim icin almanizi onermem demistim yoksa alinabilir yani :)

dakika91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Selami kaplan
benim maksimum sorunsuz gordugum 1:1'de 6600 mhz hocam. oda cok cok iyi bir anakart testinde gormustum. 1:2 oranda 8000mhz ram ile 1:1 6000mhz ram arasinda genel kullanim icin yuzde 5 fark yoktur ben arkasindayim fikrimin. arkadas agresif sekilde bos bos yazmis. evet spesifik bazi senoryalarda belki daha guzel sonuclar alinabilir ancak genel kullanimda yuzde 5 fark yaratmaz sistemde.

Benim demek istediğim, AMD bu konuda da intel kadar iyi olsa, 8000 MHz 1:1 calişabilse belki fark %20-25 olacak.

1:2 olduktan sonra dediğiniz gibi 8000 veya 6000 esprisi yok.

4 slot ram koyunca, 6000 MHz bile çalışmıyor.

O yüzden hala ddr4 intel kullanıyorum diye yazmıştım. Sonraki tercihim intel olmayacak.

AMD bu bellek kontrolcüsü sorununu çözerse direkt am5 deyim.

shankar1

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
912
İsim
ahmet
dinliyorum sizi ikinizde aynı şeyi savunuyor söylüyorsunuz neden güzelce anlaşamıyorsunuz ikinizinde söylediği aynı sey zaten:D

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Feridun Oztuna
dinliyorum sizi ikinizde aynı şeyi savunuyor söylüyorsunuz neden güzelce anlaşamıyorsunuz ikinizinde söylediği aynı sey zaten:D
ayni seyleri diyoruz hocam ama belli ki yazdigim spesifik bir seye triggerlandi arkadas ve boyle agresif sekilde bir yorum atti. anlamadim vallahi :). yazsin bakalim bekliyorum. nedir acaba anlasamadigimiz nokta. ram konusu dipsiz bir kuyu. hele hele amd sistemde msi bir anakart konusunun altinda tartisiyoruz mevzuyu iyice komplex bir senaryo oldu. yani her senaryo icin ayri ayri yazamayiz ki buraya. konu ozelinde genel gecer yorum yapilir boyle basliklarin altinda normalde. bende oyle bir yorum yaptim. yoksa arkadas da hakli cs2 de cok fark oluyordur tabii ki de. ama her seyi belirtemem ki burada.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Furkan Celal Çelik
X670e ile 9700x kullaniyorum işlemciye oc yapmalimiyim arkadaşlar

Top Bottom