❌İndirim Bitti! MSI X670E GAMING PLUS WIFI 8999TL!

Merhabalar. Hepinizi alıntıladığım için kusura bakmayın. 9800X3D - MSI X870 Gaming Plus Wifi - G.Skill Trident Z5 Neo 16x2 GB 6000MHz bir sistemim var. Bahsettiğiniz AM5 ve MSI sorunları hakkında pek bir bilgim yok. Ayrıca AM5'de FCLK 1:1 sweet spot AMD tarafından 6000 ve 6400MHz olarak belirlendi aslında, bahsettiğiniz bu sorunlar nelerdir acaba? Bilgi alabilir miyim?

Aşağıdaki arkadaşın uzun uzun yazdığı sorunlar işte.

6000 MHz üstünde hala sağlıklı çalışmıyor.
Oyunlarda ve günlük kullanımda fark çok yok ama render, yüksek çözünürlüklü video işleme, yapay zeka, makine öğrenimi, zip işlemleri, veritabanı işlemleri gibi yerlerde bariz fark var.

Ayrıca 4 slot olmasına rağmen, AMD bellek kontrolcüsünden dolayı 6000 MHz 4 slot çalışmıyor genelde.

Ama intel tarafında böyle değil. 8000 MHz kadar takabiliyorsun ve 6000 ile arasında fark var.

hocam ramleriniz expo destekli ise 6000mhz 1:1 oranda yuzde 99 bir sorun yasamazsiniz. raminizin model kodunu anakartin support kismindan kontrol etmeden almayin ama yine de. sorun yasayan insanlar genelde xmp destekli ramleri taktiklari icin yasiyorlar bu sorunlari. 6400mhz'ye gerek yok. pek cok anakart 6400 mhz'yi bile vermekte zorlaniyor amd anakartlarda. 6000 mhz sorunsuz boot icin en iyisi. raminizin destegini kontrol edin, 6000 mhz ayarlayin yuzde 99 bir sorun yasamazsiniz. 6000 mhz ustu degerlerde inanin gozle gorunur hicbir fark yok amd sistemlerde. millet gidiyor 6600 mhz takiyor mesala veya 7200 mhz ram almis onu takiyor. bilmiyor ki sistem onu boot edemiyecek. firmalar da bu ramleri satarak bilincsiz kullanicilari ortada birakiyor bir noktada. ayni ramin ayni chipsetlisinin 5 farkli modelini satiyorlar. 6000mhz de ayni urun 7200 mhz de ayni urun aslinda. ama 7200 sorunlu ve daha pahali :). falan filan iste. siz 6000mhz ayarlayin baska da bir sey yapmayin. yuzde 99 sorunsuz ve hizli bir boot ile devam edersiniz hayatiniza.
Ben de aldım hocam. Aslın da b850 alacaktım ama bunu aldım 7800x3d işlemci ile kullanacağım. Ram konusun da yorumlar da biri bu rami almış sorunsuz kullanıyormuş. Başka hangi ram alınır emin değilim.

Ram

Ben de aldım hocam. Aslın da b850 alacaktım ama bunu aldım 7800x3d işlemci ile kullanacağım. Ram konusun da yorumlar da biri bu rami almış sorunsuz kullanıyormuş. Başka hangi ram alınır emin değilim.

Ram

Zaten alınması en mantıklı anakarttı fiyatına göre. Hayırlı olsun

Teşekkür ederim hocam ram kasa psu hangisini alsam karar veremedim bir türlü.
hocam "sk hynix a" çipli herhangi bir expo destekli rami alabilirsiniz. 6000mhz ustune cikip ekstra para vermenin bir anlami yok. ucuza alabildiginiz rami alin soyledigim cipsete sahip modellerden. anakartin destek sayfasindan mutlaka kontrol edin ama aldiginiz ramin destegi varmi diye. psu konusunda enermax dfx modelleri hala varsa rakipsiz urunler onlara bakabilirsiniz. kasa konusu ise ucsuz bucaksiz bir konu. atx destekli herhangi bir kasa alabilirsiniz. ben phanteks xt pro modelini aldim inventus uzerinden yakin zamanda. gayet memnunum urunden. yanina aldigim 3 adet 140mm fan ile toplam 3200 liraya geldi bana kasa. tavsiye edebilirim size de urunu.

hocam "sk hynix a" çipli herhangi bir expo destekli rami alabilirsiniz. 6000mhz ustune cikip ekstra para vermenin bir anlami yok. ucuza alabildiginiz rami alin soyledigim cipsete sahip modellerden. anakartin destek sayfasindan mutlaka kontrol edin ama aldiginiz ramin destegi varmi diye. psu konusunda enermax dfx modelleri hala varsa rakipsiz urunler onlara bakabilirsiniz. kasa konusu ise ucsuz bucaksiz bir konu. atx destekli herhangi bir kasa alabilirsiniz. ben phanteks xt pro modelini aldim inventus uzerinden yakin zamanda. gayet memnunum urunden. yanina aldigim 3 adet 140mm fan ile toplam 3200 liraya geldi bana kasa. tavsiye edebilirim size de urunu.
Psu da konusun da Fsp vitaya sıcak bakıyorum enermax pek güvendiğimi söyleyemem. O kasayı ben de alacaktım ama karasız kaldım bu süreçte stok bitti. Siyahı var 4k ya geliyor ama anakart beyaz aldık kasa da beyaz olsun düşüncesine girdim ramler de aynı şekilde.

Psu da konusun da Fsp vitaya sıcak bakıyorum enermax pek güvendiğimi söyleyemem. O kasayı ben de alacaktım ama karasız kaldım bu süreçte stok bitti. Siyahı var 4k ya geliyor ama anakart beyaz aldık kasa da beyaz olsun düşüncesine girdim ramler de aynı şekilde.
evet beyazı indirimdeydi uzun suredir ve stoklari bitti. 3100 lira falandi sanirim xt pro ultra modeli oluyor o. ben fansiz olan siyah modeli aldim 2kya fanlarıda kendim aldım. beyaz model bilmiyorum baska hic hocam yaa.

birde enermax gayet kaliteli urun hocam neyine guvenemediniz. merak ettiginiz bir sey varsa cevaplayabilirim. 1650w modelini aldim ben de. cok ucuz olmasi supheye dusurdu herkesi ama yurtdisi fiyati bu sekilde ucuz olan bir urun degil. gaming gen'in marka bilinirligini arttirmak icin cok ucuza sattigi bir urun muhtemelen. sadece psu ozelinde degil butun enermax urun gaminda fiyatlar korkutucu seviyede ucuz suan :)

evet beyazı indirimdeydi uzun suredir ve stoklari bitti. 3100 lira falandi sanirim xt pro ultra modeli oluyor o. ben fansiz olan siyah modeli aldim 2kya fanlarıda kendim aldım. beyaz model bilmiyorum baska hic hocam yaa.

birde enermax gayet kaliteli urun hocam neyine guvenemediniz. merak ettiginiz bir sey varsa cevaplayabilirim. 1650w modelini aldim ben de. cok ucuz olmasi supheye dusurdu herkesi ama yurtdisi fiyati bu sekilde ucuz olan bir urun degil. gaming gen'in marka bilinirligini arttirmak icin cok ucuza sattigi bir urun muhtemelen. sadece psu ozelinde degil butun enermax urun gaminda fiyatlar korkutucu seviyede ucuz suan :)
Ram olarak bunu buldum hoş duruyor.
Evet pro olan modeli gerçi kasaya bakmayacam aslında ortaya karışık da olsa olur. Psu da yıllarca Evga kullandım ki kullandığım en iyi psu. Şimdi tavsiyeler üzerine bakıyorum insanlar ne kullanmış diye çoğunluk vitayı önermiş 850w da fazlası ile yeterli bu yüzden bu paralara daha bilindik kaliteli bir psu bakıyorum sistem güvencesi açısından.

e serileri bal gibi oluyor :) insan tadına baktıkca bakası geliyor x870 uygun almadın sürece mantıklı bence

Ram olarak bunu buldum hoş duruyor.
Evet pro olan modeli gerçi kasaya bakmayacam aslında ortaya karışık da olsa olur. Psu da yıllarca Evga kullandım ki kullandığım en iyi psu. Şimdi tavsiyeler üzerine bakıyorum insanlar ne kullanmış diye çoğunluk vitayı önermiş 850w da fazlası ile yeterli bu yüzden bu paralara daha bilindik kaliteli bir psu bakıyorum sistem güvencesi açısından.
siz bilirsiniz hocam. enermax enermax diye ustelemek olmaz. iciniz hangi urunde rahat ediyorsa onu alin. kafaniz rahat olsun en onemlisi o. bu attiginiz ramler cok pahali. bu paralara 64gb ram bile bulabilirsiniz. forumda onerılen patrıot vıper model ramler var en ucuz suan. ama ben almanızı onermem. etrafımda o ramlerı alıpta sıkıntı yasamayan ınsan olmadı. ustelık hıcbır anakart uretıcısının destek sayfasında da gormedım o urunlerı. elı yuzu duzgun 5 bın lırayı gecmeyecek sekılde sk hynıx a cıpsetlı 32gb ram bulabılırsınız.

Son düzenleme:
siz bilirsiniz hocam. enermax enermax diye ustelemek olmaz. iciniz hangi urunde rahat ediyorsa onu alin. kafaniz rahat olsun en onemlisi o. bu attiginiz ramler cok pahali. bu paralara 64gb ram bile bulabilirsiniz.
Evet pahalı da ram konusun da çok uyuşmazlık sorunları yaşayanlar olmuş. En sorunsuz olanı bulmaya çalışıyorum xpg lancer da bakıyorum 5k civarında

Evet pahalı da ram konusun da çok uyuşmazlık sorunları yaşayanlar olmuş. En sorunsuz olanı bulmaya çalışıyorum xpg lancer da bakıyorum 5k civarında
soyle bır urun var hocam. anakartın destek sayfasından kontrol ettım sk hynıx a cıpsetlı bır model. expo destegı de var. gamıng gen ıyzıco yuzde 10 ıade kampanyası ıle 4600 lıraya gelır. alın demıyorum kesınlıkle ama bır goz atın bence.

Geri