Neler Yeni

Muhabbet Kuşum kaşınıyor ne yapmalıyım

Lalnasaur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Emir Sarp
forum dışı iletişim vermiyorum dm atabilirsin. açık dm gördükçe cevap atarım merak etme. bu arada güzel kuşun var maşallah. iyi bak ona :)
Bakarim hocam merak etmeyin siz Dm yazıyorum bakarsınız

Pukiina

80+ Bronze
Merhabalar kuşumu yaklaşık 3 hafta önce aldım, aldığımda 49 küsur günlük olduğunu söyledi sanırım çalışan hatırlamıyorum pek,
Kuşumda son 1-2 gündür devamlı olarak ayaklarıyla kafasını ensesini kaşıma, arka tüylerini kaşıma ve silkelenme durumu var acaba kuşum bitlendimi ne yapmalıyım?
Ayrıca yarın petshopa gidip vitamin alicam hangi vitaminleri alayım ve parazit ilacıda alıp sıkayım mı?
Birde kafesin önü açık yanları ve arkası kapalı olucak şekilde hafif ince bir battaniye serdim çünkü malum mevsim geçişi ve hava soğuk. Battaniye kalsın mı?
Hocam mevsim değişiyor normaldir. Bizim keratalarda kaşınıyor bu normal. Tüy çıkarıyorlar ve o tüy çıkarmak da diş çıkarmak kadar zormuş. tüy tüplerinin açılması sırasında bu oluyor.

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Kuşların böyle yapması normal
Foto 1 kendisiini temizleme
Foto 2-3 uyuma
Foto 4 esneme.
Hatta bazen tek ayakta uyuduğunu bile görebilirsin.

Lalnasaur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Emir Sarp

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Hocam 2-3. Fotoda sırtını kasiyordu
uyumak istediği zaman bazen ense tarafına gagasına koyup yatıyor. Yatmadan öncede biraz kaşıyıp yatıyo. Temziliyor gibi düşün. Ama bu dediklerim normal olan eğer kendisini her dakika hiç durmadan kaşıyorsa bit vardır ense damlası yaptır veterinerden. Kendisini kaşıması ve temizlemesi normal heleki tüy dökme zamanındaysa.

Lalnasaur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Emir Sarp
uyumak istediği zaman bazen ense tarafına gagasına koyup yatıyor. Yatmadan öncede biraz kaşıyıp yatıyo. Temziliyor gibi düşün. Ama bu dediklerim normal olan eğer kendisini her dakika hiç durmadan kaşıyorsa bit vardır ense damlası yaptır veterinerden. Kendisini kaşıması ve temizlemesi normal heleki tüy dökme zamanındaysa.
Sürekli sürekli yapmıyor ama genellikle yapıyor diyelim

En İyi Cevap
1
ayrıca kuşuna aşağıda saydığım şeyleri yine aşağıda verdiğim siteden al. bu site orjinal ürün satar.

bunları kullan sonra gel bana teşekkür et.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sprey işe yaramaz. önerilerimi takip et ve uygula.

ayrıca kargon gelene kadar suluğuna hafta 2 kez 100ml suluğa. yarım çay kaşığı elma sirkesi at. kuş içsin. elma sirkesi parazit döker.
Hocam bunların hepsi suya ekleniyor hepsini aynı suya mı eklemek gerek her gün birini mi vermek gerek

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Emirhan
Merhabalar kuşumu yaklaşık 3 hafta önce aldım, aldığımda 49 küsur günlük olduğunu söyledi sanırım çalışan hatırlamıyorum pek,
Kuşumda son 1-2 gündür devamlı olarak ayaklarıyla kafasını ensesini kaşıma, arka tüylerini kaşıma ve silkelenme durumu var acaba kuşum bitlendimi ne yapmalıyım?
Ayrıca yarın petshopa gidip vitamin alicam hangi vitaminleri alayım ve parazit ilacıda alıp sıkayım mı?
Birde kafesin önü açık yanları ve arkası kapalı olucak şekilde hafif ince bir battaniye serdim çünkü malum mevsim geçişi ve hava soğuk. Battaniye kalsın mı?
bizim kuşda aynı kendini çok kaşıyıp tüylerini döküyor malum kış mevsimine geçiyoruz mevsimsel geçişlerde normal

Lalnasaur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Emir Sarp

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,324
İsim
C Ş
Kuşlar boşta kaldıkça tüylerini temizler, düzeltir, tüyleriyle uğraşır. Bu normaldir.
Belki banyo yapmak istiyordur. Saklama kabının kapağı gibi düz bir kaba birazcık su koyup kuşu suyla buluşturun. Banyo yapası varsa yapar.
Bazı kuşlar banyo yapmayı sevmez ama. Mecbur kalırsan sen yaptır ılık su ile. Ardından hemen kurula. Sonra güneşe koy tüyleri.
Banyodan sonra biraz titreyebilir veya ishal olabilir bunlar normal.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlaç falan kullanmadan önce kuşa bir banyo yaptırın yani kısacası. Vitamin falan yerine de sebze ile beslemeye özen gösterin.

Top Bottom