Merhabalar kuşumu yaklaşık 3 hafta önce aldım, aldığımda 49 küsur günlük olduğunu söyledi sanırım çalışan hatırlamıyorum pek,
Kuşumda son 1-2 gündür devamlı olarak ayaklarıyla kafasını ensesini kaşıma, arka tüylerini kaşıma ve silkelenme durumu var acaba kuşum bitlendimi ne yapmalıyım?
Ayrıca yarın petshopa gidip vitamin alicam hangi vitaminleri alayım ve parazit ilacıda alıp sıkayım mı?
Birde kafesin önü açık yanları ve arkası kapalı olucak şekilde hafif ince bir battaniye serdim çünkü malum mevsim geçişi ve hava soğuk. Battaniye kalsın mı?
Hocam mevsim değişiyor normaldir. Bizim keratalarda kaşınıyor bu normal. Tüy çıkarıyorlar ve o tüy çıkarmak da diş çıkarmak kadar zormuş. tüy tüplerinin açılması sırasında bu oluyor.
uyumak istediği zaman bazen ense tarafına gagasına koyup yatıyor. Yatmadan öncede biraz kaşıyıp yatıyo. Temziliyor gibi düşün. Ama bu dediklerim normal olan eğer kendisini her dakika hiç durmadan kaşıyorsa bit vardır ense damlası yaptır veterinerden. Kendisini kaşıması ve temizlemesi normal heleki tüy dökme zamanındaysa.
uyumak istediği zaman bazen ense tarafına gagasına koyup yatıyor. Yatmadan öncede biraz kaşıyıp yatıyo. Temziliyor gibi düşün. Ama bu dediklerim normal olan eğer kendisini her dakika hiç durmadan kaşıyorsa bit vardır ense damlası yaptır veterinerden. Kendisini kaşıması ve temizlemesi normal heleki tüy dökme zamanındaysa.
Gervit-W MultiVitamin Takviyesi kuşlar için en iyi vitamin takviyesi. Sayfamızdan %100 Orjinal Gervit ürününü güvenle, taksitle ve ücretsiz kargo ile alabilirsiniz.
Merhabalar kuşumu yaklaşık 3 hafta önce aldım, aldığımda 49 küsur günlük olduğunu söyledi sanırım çalışan hatırlamıyorum pek,
Kuşumda son 1-2 gündür devamlı olarak ayaklarıyla kafasını ensesini kaşıma, arka tüylerini kaşıma ve silkelenme durumu var acaba kuşum bitlendimi ne yapmalıyım?
Ayrıca yarın petshopa gidip vitamin alicam hangi vitaminleri alayım ve parazit ilacıda alıp sıkayım mı?
Birde kafesin önü açık yanları ve arkası kapalı olucak şekilde hafif ince bir battaniye serdim çünkü malum mevsim geçişi ve hava soğuk. Battaniye kalsın mı?
Kuşlar boşta kaldıkça tüylerini temizler, düzeltir, tüyleriyle uğraşır. Bu normaldir.
Belki banyo yapmak istiyordur. Saklama kabının kapağı gibi düz bir kaba birazcık su koyup kuşu suyla buluşturun. Banyo yapası varsa yapar.
Bazı kuşlar banyo yapmayı sevmez ama. Mecbur kalırsan sen yaptır ılık su ile. Ardından hemen kurula. Sonra güneşe koy tüyleri.
Banyodan sonra biraz titreyebilir veya ishal olabilir bunlar normal.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İlaç falan kullanmadan önce kuşa bir banyo yaptırın yani kısacası. Vitamin falan yerine de sebze ile beslemeye özen gösterin.