Neler Yeni

Muhabbet Kuşum Uçamıyor :(

Talha!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Sami Niyet
Muhabbet kuşumu yaklaşık 5 gündür dışarı çıkarmıyorduk. Bugün çıkardığımda çok kısa mesafelere uçabildiğini gördüm. Aşağıdan yukarı uçamıyor. Ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin lütfen.

APO JUMPER OC

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
...
İlgilendiği Kategoriler
yok
Dişiyse ve yavaş uçuyorsa bedeninde yumurta taşıyor olabilir.

Talha!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Sami Niyet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanatlarını alışırtırsın. Uzun süre çıkmayınca uyuşur onların kanatları. Sen bir yerde uzun süre oturunca nasıl bacağın falan uyuşuyor ise kuşlarda da aynısı geçerli. Korkmalık durum yok. 7 yıldır Muhabbet Kuşu besliyorum.
Dışarıda mı dursun sürekli? Ne yapayım? @Bura.K ( Yardımına ihtiyacım var 7 senelik bir tecrübe taşıyorsun.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Bura.K Yazar mısın lütfen?

Bura.K

80+ Silver
Dışarıda mı dursun sürekli? Ne yapayım?
Sürekli dışarıda bırakma. Ben her gece 1 saatliğine bırakıyorum, kanatlarını açıp biraz takılıyor sonra geri giriyor. Belirli bir saat belirleyin o saatte bırakın, bir zamandan sonra kuş o saat gelince bağırmaya başlıyor (nasıl anlıyorsa :D)
1 saat yeterlidir. Her gün bırakmanıza da gerek yok. 2 günde bir bırakabilirsiniz. Sürekli dışarıda durursa kafesten kaçmaya falan çalışır o yüzden tavsiye etmem.

Talha!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Sami Niyet
Sürekli dışarıda bırakma. Ben her gece 1 saatliğine bırakıyorum, kanatlarını açıp biraz takılıyor sonra geri giriyor. Belirli bir saat belirleyin o saatte bırakın, bir zamandan sonra kuş o saat gelince bağırmaya başlıyor (nasıl anlıyorsa :D)
1 saat yeterlidir. Her gün bırakmanıza da gerek yok. 2 günde bir bırakabilirsiniz. Sürekli dışarıda durursa kafesten kaçmaya falan çalışır o yüzden tavsiye etmem.
Her gün 1 Saat evin içinde salacağız yani? Bir de ayağını göbeğine doğru çekip tek ayak üzerinde duruyor? @Bura.K

Talha!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Sami Niyet
Her gün 1 Saat evin içinde salacağız yani? Bir de ayağını göbeğine doğru çekip tek ayak üzerinde duruyor? @Bura.K
Pardon her gün değil özür dilerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sana kalmış. 2 günde bir salabilirsin. İstersen 2-3 saat sal, tamamen senin müsait olduğun zamana kalmış.

Ayaklarını dinlendiriyorlar. Her kuş yapar.
Peki mesela her gün 2 saat salsam kaç günde düzelir? @Bura.K

Bura.K

80+ Silver
Peki mesela her gün 2 saat salsam kaç günde düzelir?
Değişir. Hocam onun düzelme süresi kuşa bağlı ki onun sebebi kanatlar hareketsiz kaldığı için kan gitmemesi ve uyuşması. Kuş kanatlarını çırparak kan akışını sağlar, onu akıl edebiliyor.
Sizin yapmanız gereken bir şey yok. Hayvanı salın, gidin çay falan yapın yarım saat takılın o büyük ihtimalle düzelmiş olur.

Talha!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Sami Niyet
Değişir. Hocam onun düzelme süresi kuşa bağlı ki onun sebebi kanatlar hareketsiz kaldığı için kan gitmemesi ve uyuşması. Kuş kanatlarını çırparak kan akışını sağlar, onu akıl edebiliyor.
Sizin yapmanız gereken bir şey yok. Hayvanı salın, gidin çay falan yapın yarım saat takılın o büyük ihtimalle düzelmiş olur.
Bugün yaklaşık 1 saat saldık biraz uçmayı falan denedi ama uçamadı yukarılara sonra kafese girdi yarın yine salacağım İnşallah düzelir. Bir de kilo problemi olabilir diyorlar. @Bura.K

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,172
Üyeler
161,963
Son üye
oyungamer10
Top Bottom