Kanatlarını alışırtırsın. Uzun süre çıkmayınca uyuşur onların kanatları. Sen bir yerde uzun süre oturunca nasıl bacağın falan uyuşuyor ise kuşlarda da aynısı geçerli. Korkmalık durum yok. 7 yıldır Muhabbet Kuşu besliyorum.Hayır erkek.
Dışarıda mı dursun sürekli? Ne yapayım? @Bura.K ( Yardımına ihtiyacım var 7 senelik bir tecrübe taşıyorsun.)Kanatlarını alışırtırsın. Uzun süre çıkmayınca uyuşur onların kanatları. Sen bir yerde uzun süre oturunca nasıl bacağın falan uyuşuyor ise kuşlarda da aynısı geçerli. Korkmalık durum yok. 7 yıldır Muhabbet Kuşu besliyorum.
Sürekli dışarıda bırakma. Ben her gece 1 saatliğine bırakıyorum, kanatlarını açıp biraz takılıyor sonra geri giriyor. Belirli bir saat belirleyin o saatte bırakın, bir zamandan sonra kuş o saat gelince bağırmaya başlıyor (nasıl anlıyorsa )Dışarıda mı dursun sürekli? Ne yapayım?
Her gün 1 Saat evin içinde salacağız yani? Bir de ayağını göbeğine doğru çekip tek ayak üzerinde duruyor? @Bura.KSürekli dışarıda bırakma. Ben her gece 1 saatliğine bırakıyorum, kanatlarını açıp biraz takılıyor sonra geri giriyor. Belirli bir saat belirleyin o saatte bırakın, bir zamandan sonra kuş o saat gelince bağırmaya başlıyor (nasıl anlıyorsa )
1 saat yeterlidir. Her gün bırakmanıza da gerek yok. 2 günde bir bırakabilirsiniz. Sürekli dışarıda durursa kafesten kaçmaya falan çalışır o yüzden tavsiye etmem.
Sana kalmış. 2 günde bir salabilirsin. İstersen 2-3 saat sal, tamamen senin müsait olduğun zamana kalmış.Her gün 1 Saat evin içinde salacağız yani?
Ayaklarını dinlendiriyorlar. Her kuş yapar.Bir de ayağını göbeğine doğru çekip tek ayak üzerinde duruyor?
Pardon her gün değil özür dilerim.Her gün 1 Saat evin içinde salacağız yani? Bir de ayağını göbeğine doğru çekip tek ayak üzerinde duruyor? @Bura.K
Peki mesela her gün 2 saat salsam kaç günde düzelir? @Bura.KSana kalmış. 2 günde bir salabilirsin. İstersen 2-3 saat sal, tamamen senin müsait olduğun zamana kalmış.
Ayaklarını dinlendiriyorlar. Her kuş yapar.
Değişir. Hocam onun düzelme süresi kuşa bağlı ki onun sebebi kanatlar hareketsiz kaldığı için kan gitmemesi ve uyuşması. Kuş kanatlarını çırparak kan akışını sağlar, onu akıl edebiliyor.Peki mesela her gün 2 saat salsam kaç günde düzelir?
Bugün yaklaşık 1 saat saldık biraz uçmayı falan denedi ama uçamadı yukarılara sonra kafese girdi yarın yine salacağım İnşallah düzelir. Bir de kilo problemi olabilir diyorlar. @Bura.KDeğişir. Hocam onun düzelme süresi kuşa bağlı ki onun sebebi kanatlar hareketsiz kaldığı için kan gitmemesi ve uyuşması. Kuş kanatlarını çırparak kan akışını sağlar, onu akıl edebiliyor.
Sizin yapmanız gereken bir şey yok. Hayvanı salın, gidin çay falan yapın yarım saat takılın o büyük ihtimalle düzelmiş olur.
O kadarını bilemiyorum hocam.Bir de kilo problemi olabilir diyorlar