Neler Yeni

🟢MÜJDE! TÜRK-İŞ KANUNU: ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞÜYOR!⏱️

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ

📣 Türkiye'de haftalık çalışma saati 40 saate indirilecek!​

Türkiye'de haftada 45 saat olan çalışma saatlerinin düşürülmesi için hükümet harekete geçti. Türk İş Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle haftalık çalışma saatinin 40 saate indirilmesi bekleniyor.

FARKLI MESLEK ARASINDAKİ DENGESİZLİK DE GİDERİLECEK​

BAKAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ​

Öte yandan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumunda sürdürülebilirliği güçlendirmek amacıyla sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen yaklaşımla esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracağız. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası şartlarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hâle getireceğiz. Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı, risk odaklı denetim faaliyetlerini artırarak prim tabanını genişleteceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Işıkhan'ın çalışma saatlerinin düşürülmesiyle ilgili başka ülkelerden verdiği örnekler bilinirken muhalefet de haftalık çalışma saatinin 37,5 saate düşürülmesi için TBMM'ye kanun teklifi sunmuştu.
HABER

turkiye-de-haftalik-calisma-saati-40-saate-16866805_6408_amp.jpg

halitxct

80+ Silver

Türkiye'de haftada 45 saat olan çalışma saatlerinin düşürülmesi için hükümet harekete geçti. Türk İş Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle haftalık çalışma saatinin 40 saate indirilmesi bekleniyor.

Öte yandan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumunda sürdürülebilirliği güçlendirmek amacıyla sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen yaklaşımla esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracağız. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası şartlarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hâle getireceğiz. Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı, risk odaklı denetim faaliyetlerini artırarak prim tabanını genişleteceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Işıkhan'ın çalışma saatlerinin düşürülmesiyle ilgili başka ülkelerden verdiği örnekler bilinirken muhalefet de haftalık çalışma saatinin 37,5 saate düşürülmesi için TBMM'ye kanun teklifi sunmuştu.

sadece memurlar için geçerli olur ben 3 4 haftada 1 gün tatil yapabiliyorum

Can...

80+ Platinum

HABER

uygulanmayacağı için sıkıntı yok şuan bile insanlar fazla fazla çalıştırılıyor hakkı verilmeden

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
valla ben başka bir başlıkta şunu gördüm normal işçiler 45 saaten 40 saate düşürülecek memurlarda işe 40 35 saate düşürülecek diye gördüm bakalım hayırlısı ne ise o olsun
Umarım doğru bir çizgiye oturtabilirler. İşçi - Memur skalasında illa ki ayrım yaparlar

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
OZAN TANKUŞ
valla ben başka bir başlıkta şunu gördüm normal işçiler 45 saaten 40 saate düşürülecek memurlarda işe 40 35 saate düşürülecek diye gördüm bakalım hayırlısı ne ise o olsun
Evet bende 35-40 saat diye görmüştüm.

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,665
İsim
Fatih
Şu an 45 değil ki :D

GirayHan

80+ Platinum
Bu karar özel sektörde çalışanların üstünde patronlar tarafından sadece daha fazla baskıya neden olacak bir durum. Türkiyede emekçinin hakları gözetilmiyor. Bu tarz eylemler emekçiyi dara sokacak. daha az çalışıyor diye daha fazla iş yaptırılacak tempo artacak. müjde değil yani.

Top Bottom