Neler Yeni

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

umtb

80+ Bronze
Görüş belirtmeye bile gerek yok bence. Atamın ruhunu, fikirlerini benimseyebiliyorsak; saygıyla anıyorsak ne mutlu..

Gayette çelişir, Kuranda hiçbir yerde peygamber şefaatinden bahsedilmezken hadislere göre peygamber din adamları sonra şehitler hepsi şefaat edecekmiş öyle diyor. En sahih kaynağınız buhari hadislerinin saçmalıklarını saymama gerek var mı?

-Deve sidiği
-Güneş batıp secde etmeye gider hadisi
-Şeytan buruna girer
-Şeytan zart diye osurur
-6 yaşında evlilik muhabbeti

Casiye Suresi 6. Ayet:

İşte bunlar, sana hak olarak indirdiğimiz Allah’ın ayetleridir. Peki, onlar Allah’a ve ayetlerine inanmayacaklar da hangi hadise inanacaklar?

Mâide Suresi 99. Ayet

Elçiye düşen görev sadece duyurmak. ALLAH ise açıkladıklarınızı da gizlediklerinizi de bilir
Hocam ravi zinciri ne demek onu bile bilmiyorsun kuvvetle muhtemel. yazdığın bütün hadislerin açıklaması mevcut 1 i hariç sanırım rica ediyorum öğrenip yaz

ZeRRaen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
749
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
FPS oyunları , toplama bilgisayarlar , okul hayatı ,
Instagram
ardazeren025
Twitter
arda
Discord
ZeRRaen#9836
Hocam sen boşver nu metal dinle için rahat kalsın. Ben senin yerine de dinlerim 😁.

agno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
burak
Açıklanmaya ihtiyaç duymasının sebebi günümüz şartlarının o döneme kıyasla hem sosyolojik hem de kültürel olarak farklı olmasıdır. Gerek hadis gerek ise alimlerin yorumlamaları olmadan kuranı anlamak zor olacaktır
hac suresi 16. ayette "İşte böylece onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik." diyor ama siz açıklanmaya ihtiyaç olduğunu söylüyorsunuz bence çok tehlikeli bi söylem. Allah bilmiyor muydu çağın değişeceğini kültürün sosyolojinin değişeceğini?

babuba1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Babu
Zaten şarkı dinlemek sakıncalı ben mesela genelde ritmi için dinliyorum ama bazı şarkılarda saçma sapan şeyler geçiyor onları dinlemiyorum. Dediğin sanatçılar dini gerçekten kötüleyip saygı duymuyorsa tabi sende destek vermemen lazım. Bide sözlerinde ne geçiyor onlara bakman lazım.
Değil tabii ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıkçası soru biraz size garip veya saçma gelebilir fakat black metal dinleyen kişiler rahat bir şekilde beni anlar diye düşünüyorum. Black metal genelde sanatik ve kaos içeren ağır metal türüdür. Çoğu grubun din karşıtı söylemleri de bulunmakta. Bu yüzden bu günah mıdır? (Düzgün ve anlayışlı cevaplar verirseniz sevinirim...)
Hadisleri dinde kaynak olarak görmediğim için bunlar bana göre haram değil ama koyu Sünni olduğunu düşünüyorsan haram olabilir

umtb

80+ Bronze
hac suresi 16. ayette "İşte böylece onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik." diyor ama siz açıklanmaya ihtiyaç olduğunu söylüyorsunuz bence çok tehlikeli bi söylem. Allah bilmiyor muydu çağın değişeceğini kültürün sosyolojinin değişeceğini?
Hocam siz bir ayeti anlamayınca açıklamasına bakmıyormusunuz hiçmi tefsir okumadınız böyle saçma mantık kurulmaz

eneskaya6

80+ Silver
Ne zaman müslümanlıkla, İslamla alakalı bi konu acılsa ateistler toplanıyor başka işiniz mi yok

agno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
burak
Hocam siz bir ayeti anlamayınca açıklamasına bakmıyormusunuz hiçmi tefsir okumadınız böyle saçma mantık kurulmaz
Neyin mantığı işte Allahın ayeti ortada. Hangi ayeti anlamıyorsun mesela

umtb

80+ Bronze
Neyin mantığı işte Allahın ayeti ortada. Hangi ayeti anlamıyorsun mesela
Ben anlıyorumda kurduğun gibi bir mantık yok kardeşim tefsir ilmini yok ettin şuan oturduğun yerden rica ediyorum garip şeyler yazmadan düşünün pc ye geçtiğimde bir kaç ayet atacağım bakalım doğru şeyi anlayabilecekmisin

agno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
burak
Ben anlıyorumda kurduğun gibi bir mantık yok kardeşim tefsir ilmini yok ettin şuan oturduğun yerden rica ediyorum garip şeyler yazmadan düşünün pc ye geçtiğimde bir kaç ayet atacağım bakalım doğru şeyi anlayabilecekmisin
doğru şeyi anlayabilecek misin ne demek bunu tefsir eden de senin benim gibi insan değil mi ben okuduğuma bakarım ayet ortada başka bir şeye ihtiyacım yok hala mantık diyorsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
yolcu arslan
atan kuranı Türkçe'ye çevirmiş oyle mi
Birazder gönderdiğin şeyi neden dilemiyorsun?

Paşaların Paşası diyor ki din gibi görülen dogma(değiştirilemez hurafeler) bunları gökten indirğini zannetmeyin Allahın ayetleri ile bir tutmayın.
Bugünki sarıklı cübbelilerin hurafelerine değil Kur'ana gerçek kaynağa bakın diyor. Kur'anı övüyor paşa hazretleri.

+ Şöyle ksaıca göz attım yorumlara bana 2011de kanka forumunda yazan birilerini hatırlattı oradada çok bağnaz Kur'an okumayan sadece hadis kaynaklı hacı hoca kaynaklı giden kafalardan vardı zaten beni dinden atmışlardı. neyse.
Orada hiç unutmuyorum sabahlara kadar konuşur sohbet ederdik.
Heriflere diyorum ki bana tek bir ayet yazar mısın mesela dans müzik eğlence yasaktır ile ilgili.

Israrla ayet yerine hadis yazıyor Kardeşim bak ayete göre helal diyorum açık değil mi? yok hadiste açıklaması var hadis ayetten daha önemli sen Kur'ana bakma (haşa) peygamberin sünnetine bak diye diye çıldrdı gitti.

Hala bakıyorum aynı tipler 10-15 yıldır dans müzik eğlence güzellikler haramdır ayetini bulamadılar. Okuyun bulun diyorum okumuyorlar.

Ne yapıyorlar bilir msinizi fellik fellik forumlarda hadis arıyorlar haram olması için. Enteresan.
Bunların kafası ya cübbeli kafası yada abdıllamit kafası.

Heriflere bak ya Kur'ana inanan herkesi zındık ilan ediyorlar 😂

umtb

80+ Bronze
doğru şeyi anlayabilecek misin ne demek bunu tefsir eden de senin benim gibi insan değil mi ben okuduğuma bakarım ayet ortada başka bir şeye ihtiyacım yok hala mantık diyorsun
Yanlış anlayamıyorsun galiba helal olsun hocam

Pycoue

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
859
İsim
Ben bilmem abdullah dayi bilir
İlgilendiği Kategoriler
Laptop , pc toplama ve diger donanim konulariyla ilgileniyorum
Ben dışarı bile çıkmıyorum biri görmesin diye ayıp ayıp

Letrion