Üzücü olan bunları şımartmamız. Zamanında ağızlarının payını vermek dururken inatla hoşgörülü bir tavır takınıldı. Sonuçları ülke çapında ortada. Şu saatten sonra dindarlığı öne sürerek herhangi bir tartışmaya giren başında kaybeder. Net!
müzik haramdır hele ki günümüzde ki müzik şeytanın insanları Allah'ın yolundan alıkoymaktadır
ve sen bir yalancısın çünkü buharıde müziğin ve çalgı aletlerinin haram olduğu yazar
Ey iman edenler, Allah'ın sizin için helal kıldığı güzel şeyleri haram kılmayın ve haddi aşmayın. Şüphesiz Allah, haddi aşanları sevmez. (Maide suresi, 87. ayet)
Bir keresinde unutmuyorum bir sohbette Kur'an dinlemeyen hatta dinlemeyi bırak sevmeyen bir müslüman ile konuşuyoruz ki kendisi aralıksız müzik dinler ama haram olduğunu iddia etmişti.
Ayet var mı diye sordum ben bilmem okumadım filan hoca demişti gibi bir şey dedi. Sonra Hz.Muhammed ile ilgili aslında oyun oynadığını Hz.Davud'unda şarkı sylediğini Kur'anda sesinin çok güzel olduğunu deyince çıldırdı ilginç kafaları var. Din hakkında gençlik okumak yerine hurafeler dinliyor.
İnsanların kafa yapısı korkunç ya Kuranda apaçık ayet var hadislere karşı, hatta Allah peygamberi gömüyor kaç ayette ancak sözde peygamber sözlerinin kuranla eş değerde olduğuna falan inanıyorlar
İslamiyette temel inanca aykırı, ahlaka zıt düşen ve haram işlenmesine sebep olan müzikler haramdır. Küfür, alkol, avret mahalinin açık olduğu klipler ve zina gibi içerikleri barındırdığı için çoğu müzik türü islamca haram kabul edilmektedir. Tabi tür dediğime bakmayın bu unsurları içermeyen müzikler haram değlildir.
“Ümmetimden bir takım kavimler gelecek; zinayı, ipeği, içkiyi ve çalgı aletlerini helal sayacaklar! Yine bir takım topluluklar bir dağın yanına konaklayacaklar. Onlara ait koyun sürüsü ile bir çoban her sabah onlara gelecek. Bunlara bir de fakir ihtiyacı için gelecek de ona;
−‘Sen bize yarın gel,’ diyecekler. Bunun üzerine Allah, dağı geceleyin onların üzerine indirip bir kısmını helak edecek, diğerlerini de kıyamet gününe kadar maymunlar ve domuzlar şekline çevirecektir!”
Üzücü olan bunları şımartmamız. Zamanında ağızlarının payını vermek dururken inatla hoşgörülü bir tavır takınıldı. Sonuçları ülke çapında ortada. Şu saatten sonra dindarlığı öne sürerek herhangi bir tartışmaya giren başında kaybeder. Net!
İslamiyette temel inanca aykırı, ahlaka zıt düşen ve haram işlenmesine sebep olan müzikler haramdır. Küfür, alkol, avret mahalinin açık olduğu klipler ve zina gibi içerikleri barındırdığı için çoğu müzik türü islamca haram kabul edilmektedir. Tabi tür dediğime bakmayın bu unsurları içermeyen müzikler haram değlildir.
“Ümmetimden bir takım kavimler gelecek; zinayı, ipeği, içkiyi ve çalgı aletlerini helal sayacaklar! Yine bir takım topluluklar bir dağın yanına konaklayacaklar. Onlara ait koyun sürüsü ile bir çoban her sabah onlara gelecek. Bunlara bir de fakir ihtiyacı için gelecek de ona;
−‘Sen bize yarın gel,’ diyecekler. Bunun üzerine Allah, dağı geceleyin onların üzerine indirip bir kısmını helak edecek, diğerlerini de kıyamet gününe kadar maymunlar ve domuzlar şekline çevirecektir!”
Buhari 12/5649
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ateist olup müslümana laf atan, müslüman olup ateiste laf atan benim gözümde aynı. Ha tabi farklı din veya inanış mensupları için de geçerli bu tabi.
Hadis kaynağını direkt islamiyet olarak yansıtmak şahsi görüşümce biraz yanlış olmuş hadislerin güvenilir olmamasından dolayı ilk paragrafa katılıyorum bu arada bencede bu durum bu şekildedir
Uzaya en çok çıkan ve evlilik teklifi eden ülkedeki 23 milyon kişi çikolatalı sütün kahverengi ineklerden çıktığına inanıyor, kendi milletinizi şu kadar gömmenizin hiçbir mantıklı açıklaması yok
Hadis kaynağını direkt islamiyet olarak yansıtmak şahsi görüşümce biraz yanlış olmuş hadislerin güvenilir olmamasından dolayı ilk paragrafa katılıyorum bu arada bencede bu durum bu şekildedir
Kuran bir ve tektir. Açıklanmaya ihtiyacı yoktur insanların okuyup analiz edebilecek yetisi vardır. Ayrıca kuranın açıklayıcıları nasıl kuranla çelişebilir? Mantıklı bir açıklaması var mı?
Kuran bir ve tektir. Açıklanmaya ihtiyacı yoktur insanların okuyup analiz edebilecek yetisi vardır. Ayrıca kuranın açıklayıcıları nasıl kuranla çelişebilir? Mantıklı bir açıklaması var mı?
Kuran tabii ki yetmez bu hocalar için yoksa milleti nasıl uyutacaklar ki şeytan zort diye değil zart diye osurur falan bide deve sidiği için iyi geliyormuş böyle bilgilerle milletin aklını başka türlü nasıl dolduracaklar Kuranı adam gibi okuyan birinin hadislere inanma ihtimali yok