Neler Yeni

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İşte bu üzücü :/
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana popülist diyip saygılımısın hadi ordan
Üzücü olan bunları şımartmamız. Zamanında ağızlarının payını vermek dururken inatla hoşgörülü bir tavır takınıldı. Sonuçları ülke çapında ortada. Şu saatten sonra dindarlığı öne sürerek herhangi bir tartışmaya giren başında kaybeder. Net!

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,587
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
müzik haramdır hele ki günümüzde ki müzik şeytanın insanları Allah'ın yolundan alıkoymaktadır
ve sen bir yalancısın çünkü buharıde müziğin ve çalgı aletlerinin haram olduğu yazar
Buhari'ye göre deve sidiği içebilirsin dostum daha sağlıklı

İslamda zaten çoğu müzik türü haramdır, black metal da dahil
Bunu kanıtlar mısınız acaba

Ey iman edenler, Allah'ın sizin için helal kıldığı güzel şeyleri haram kılmayın ve haddi aşmayın. Şüphesiz Allah, haddi aşanları sevmez. (Maide suresi, 87. ayet)

Bir keresinde unutmuyorum bir sohbette Kur'an dinlemeyen hatta dinlemeyi bırak sevmeyen bir müslüman ile konuşuyoruz ki kendisi aralıksız müzik dinler ama haram olduğunu iddia etmişti.
Ayet var mı diye sordum ben bilmem okumadım filan hoca demişti gibi bir şey dedi. Sonra Hz.Muhammed ile ilgili aslında oyun oynadığını Hz.Davud'unda şarkı sylediğini Kur'anda sesinin çok güzel olduğunu deyince çıldırdı 😂 ilginç kafaları var. Din hakkında gençlik okumak yerine hurafeler dinliyor.

Senin kafa bu heralde 😂
İnsanların kafa yapısı korkunç ya Kuranda apaçık ayet var hadislere karşı, hatta Allah peygamberi gömüyor kaç ayette ancak sözde peygamber sözlerinin kuranla eş değerde olduğuna falan inanıyorlar

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,725
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Bunu kanıtlar mısınız acaba
İslamiyette temel inanca aykırı, ahlaka zıt düşen ve haram işlenmesine sebep olan müzikler haramdır. Küfür, alkol, avret mahalinin açık olduğu klipler ve zina gibi içerikleri barındırdığı için çoğu müzik türü islamca haram kabul edilmektedir. Tabi tür dediğime bakmayın bu unsurları içermeyen müzikler haram değlildir.

“Ümmetimden bir takım kavimler gelecek; zinayı, ipeği, içkiyi ve çalgı aletlerini helal sayacaklar! Yine bir takım topluluklar bir dağın yanına konaklayacaklar. Onlara ait koyun sürüsü ile bir çoban her sabah onlara gelecek. Bunlara bir de fakir ihtiyacı için gelecek de ona;

−‘Sen bize yarın gel,’ diyecekler. Bunun üzerine Allah, dağı geceleyin onların üzerine indirip bir kısmını helak edecek, diğerlerini de kıyamet gününe kadar maymunlar ve domuzlar şekline çevirecektir!”

Buhari 12/5649

Üzücü olan bunları şımartmamız. Zamanında ağızlarının payını vermek dururken inatla hoşgörülü bir tavır takınıldı. Sonuçları ülke çapında ortada. Şu saatten sonra dindarlığı öne sürerek herhangi bir tartışmaya giren başında kaybeder. Net!
Ateist olup müslümana laf atan, müslüman olup ateiste laf atan benim gözümde aynı. Ha tabi farklı din veya inanış mensupları için de geçerli bu tabi.

sontoxic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
birkaç düzine insan yine aynı konuları tartışıyor
sıkılmadınız mı

fatik1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Fatih Öztütk
Yıl olmuş 2025 konuya bak müzik dilemek günahsa sami Yusuf cehennemlik demeki

Trakya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Koray ercan
Millet uzayda evlenme teklifi ediyor bizimkilerin tartistigi konuya bak ya sabir ya selamet

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,587
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
İslamiyette temel inanca aykırı, ahlaka zıt düşen ve haram işlenmesine sebep olan müzikler haramdır. Küfür, alkol, avret mahalinin açık olduğu klipler ve zina gibi içerikleri barındırdığı için çoğu müzik türü islamca haram kabul edilmektedir. Tabi tür dediğime bakmayın bu unsurları içermeyen müzikler haram değlildir.

“Ümmetimden bir takım kavimler gelecek; zinayı, ipeği, içkiyi ve çalgı aletlerini helal sayacaklar! Yine bir takım topluluklar bir dağın yanına konaklayacaklar. Onlara ait koyun sürüsü ile bir çoban her sabah onlara gelecek. Bunlara bir de fakir ihtiyacı için gelecek de ona;

−‘Sen bize yarın gel,’ diyecekler. Bunun üzerine Allah, dağı geceleyin onların üzerine indirip bir kısmını helak edecek, diğerlerini de kıyamet gününe kadar maymunlar ve domuzlar şekline çevirecektir!”

Buhari 12/5649

Ateist olup müslümana laf atan, müslüman olup ateiste laf atan benim gözümde aynı. Ha tabi farklı din veya inanış mensupları için de geçerli bu tabi.
Hadis kaynağını direkt islamiyet olarak yansıtmak şahsi görüşümce biraz yanlış olmuş hadislerin güvenilir olmamasından dolayı ilk paragrafa katılıyorum bu arada bencede bu durum bu şekildedir
Millet uzayda evlenme teklifi ediyor bizimkilerin tartistigi konuya bak ya sabir ya selamet
Uzaya en çok çıkan ve evlilik teklifi eden ülkedeki 23 milyon kişi çikolatalı sütün kahverengi ineklerden çıktığına inanıyor, kendi milletinizi şu kadar gömmenizin hiçbir mantıklı açıklaması yok

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,725
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Hadis kaynağını direkt islamiyet olarak yansıtmak şahsi görüşümce biraz yanlış olmuş hadislerin güvenilir olmamasından dolayı ilk paragrafa katılıyorum bu arada bencede bu durum bu şekildedir
Kuran İslamdır, hadisler Kuranın açıklayıcısıdır

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Arif

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,587
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Kuran İslamdır, hadisler Kuranın açıklayıcısıdır
Kuran bir ve tektir. Açıklanmaya ihtiyacı yoktur insanların okuyup analiz edebilecek yetisi vardır. Ayrıca kuranın açıklayıcıları nasıl kuranla çelişebilir? Mantıklı bir açıklaması var mı?

fatik1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Fatih Öztütk

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası