Neler Yeni

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,725
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Kuran bir ve tektir. Açıklanmaya ihtiyacı yoktur insanların okuyup analiz edebilecek yetisi vardır. Ayrıca kuranın açıklayıcıları nasıl kuranla çelişebilir? Mantıklı bir açıklaması var mı?
Açıklanmaya ihtiyaç duymasının sebebi günümüz şartlarının o döneme kıyasla hem sosyolojik hem de kültürel olarak farklı olmasıdır. Gerek hadis gerek ise alimlerin yorumlamaları olmadan kuranı anlamak zor olacaktır

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,587
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Açıklanmaya ihtiyaç duymasının sebebi günümüz şartlarının o döneme kıyasla hem sosyolojik hem de kültürel olarak farklı olmasıdır. Gerek hadis gerek ise alimlerin yorumlamaları olmadan kuranı anlamak zor olacaktır
Öncelikle yorumun kendi içerisinde çelişiyor. Hadislerle Kuran arasında bir zaman ve kültür farkı bulunmamakta çünkü özünde hadis kavramı peygamberin sözlerini içerir. 2. söylediğin şey olan Alimlerin yorumları ise yanıltıcı olmayacağının hiçbir garantisi yoktur. Kuran'ın kendi içinde zaten alimlerin yorumlarından ziyade kendimizin okumasına yönlendiren ayetlerde çoktur.

Hûd suresi 1. ayet
"Bu kitap, yüce, hikmetler sahibi, gizli-açık her şeyden haberdar ve hükümran olan Allah tarafından, muntazam, eksiksiz, açık, anlaşılır, sağlam, hikmete dayalı düzenlenip indirilmiş, korunmuş muhkem Kur'ân'dır. Sonra hayata geçirilmesi için Allah tarafından bütün incelikleriyle ayrıntılı olarak açıklanmıştır."

Kamer suresi 17. ayet

Andolsun ki, Kur'an'ı öğüt alınması için kolaylaştırdık. Fakat öğüt alan var mı?

En'am suresi 38. ayet

Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve iki kanatlarıyla uçan bütün kuşlar sizin gibi birer ümmettirlerdir. Kitap'ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Onlar sonra Rabblerinin huzurunda toplanırlar.

Nahl Suresi 89. ayet

Her ümmetin üzerine kendi içlerinden bir şahit getirdiğimiz gün seni de bunların üzerlerine şahit getiririz. Sana Kitab'ı her şeyi açıklayıcı, bir yol gösterici, bir rahmet ve Müslümanlar için bir müjde olarak gönderdik.

Sâd suresi 29. ayet

(Bu), ayetlerini düşünsünler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır.

Son ayet tek başına yeterince açıklayıcıdır diye düşünüyorum. Kuran'ı anlamak için hiçbir hocaya ve hadise gerek yok. Çünkü hepsi çok yanıltıcı kaynaklar, adam akıllı işini yapan bir alim yok. Diyanet başkanı deprem sonrası evlatlık alıp daha sonra evlenme fetvası gibi art niyetli kişilerin kendi kafasına göre yorum yapması çok bariz belli olan bir şey. Hadislerin yarısı kuranla çelişiyor ve Kuran zaten hadislerin gereksiz olduğunu kaç kez söylüyor. Kurandan başka hangi hadise inanacaksınız ayeti gibi.

umtb

80+ Bronze
Dinlemeyin hocam insanın fikri neyse zikri de o olur diye bir söz vardır bu sözün tam terside olur zikrin ne ise fikrin zamanla o oluyor bu sebeple vazgeçin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha ben Kur'an a ters şeyler dinliyormuyum dinliyorum drake vs çok dinlerin mesela ama din karşıtı bir söylem görmedin şuana kadar belki vardır yinede heavy metalde durum daha farklı diye biliyorum inançsız olsanız bile önermem dinlemenizi bence insan psikolojisine zararlı

Birde çok detaylı okumadım ama çok bilgisizce konuşan olmuş herhangi aklınıza takılan bir konu olursa saat farketmeksizin yazabilirsiniz

Barış babayı dinleyin Allah'a ve peygambere ithafen yazılmış ilahi/şarkıdır.
Mustafa Kemal paşamız hep Türkün kendi dinini okumasını hurafelerin peşinde koşammasını isteiğinden ben Elmalılı Hamdi yazıra Türkçeye çevirttim demiştir. Siz siz olun Kendi kitabınızı okuyun ben bir vakitler hacı hoca derdim şimdi 10 yıldır sadece Kur'an diyorum. Çünkü okudukça ne kadar yanıldığımı hep yanlış düşündüğümü öğrendim.

Şunu paylaşırken o yaşadığın ezikliği merak ediyorum.

O zaman da aynı şu an olduğu gibi bir kutsal kitaptan doğma birçok yanlış çevrilmiş ve başkalarının emellerine yarayan sözde "kutsal" kitaplar vardı. Zamane tarikatları bunları zorla kitlelere okutup, örgütleyip devlete karşı taraf aldırıyorlardı. Yoktan hadisler var edip, insanlara saçma sapan, dinden sapmış eylemler yaptırıyorlardı.

Bu konuşma da onlara ithafen yapılmış bir konuşma. Bir şeye de kesit diye enayi gibi atlıyorsunuz. Neden böyle demiş ki diye araştırmaktan acizsiniz.

Aynı tarikatlar koca Osmanlı Devleti'ni çökertti İngiliz ve Fransızlara toprakları peşkeş çekerek. Atam da buna son verdi. Gerçekten kutsal kitapta ne dendiğini de merak ediyorsanız alın size çevirisi dedi. Öyle kazma birisi de değil çevirmeni. Elmalılı Hamdi Yazır. Araştır değerini anlarsın diyeceğim de sende o kapasite yok belli. Boş kesitler ve dolma bilgilerle çalışıyorsun.

Neyse forumdaki son günlerin olur umarım bu hesapla. Çünkü haketmiyorsun burayı.
Atatürk e saygım sonsuzdur anısına ve hatırasına saygısızlığa kattiyen karşı çıkarım son nefeste ne inançla can verdiğinide bilemeyiz inşallah Müslüman vefat etmiştir ama buradaki sözüyle %90 Müslümanlığı kast ediyor kıvırmayalım zaten bir Müslüman ilhamlarını Kuran'da alır hayattan değil

Bu konuda tartışmayıda çok anlamsız buluyorum Murat Bardakçıyı dinleyip okursanız anlarsınız milli ve dini yönden özellikle hasas bu konular açılıp konuşulmamalı cevap vermemin tek sebebi yanlış bilgi verildiğini düşünmem

Son düzenleme:

Light

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
428
İsim
Arda Yıldırım
Dinlemeyin hocam insanın fikri neyse zikri de o olur diye bir söz vardır bu sözün tam terside olur zikrin ne ise fikrin zamanla o oluyor bu sebeple vazgeçin

Ha ben Kur'an a ters şeyler dinliyormuyum dinliyorum drake vs çok dinlerin mesela ama din karşıtı bir söylem görmedin şuana kadar belki vardır yinede heavy metalde durum daha farklı diye biliyorum inançsız olsanız bile önermem dinlemenizi bence insan psikolojisine zararlı

Birde çok detaylı okumadım ama çok bilgisizce konuşan olmuş herhangi aklınıza takılan bir konu olursa saat farketmeksizin yazabilirsiniz

Atatürk e saygım sonsuzdur anısına ve hatırasına saygısızlığa kattiyen karşı çıkarım son nefeste ne inançla can verdiğinide bilemeyiz inşallah Müslüman vefat etmiştir ama buradaki sözüyle %90 Müslümanlığı kast ediyor kıvırmayalım zaten bir Müslüman ilhamlarını Kuran'da alır hayattan değil

Bu konuda tartışmayıda çok anlamsız buluyorum Murat Bardakçıyı dinleyip okursanız anlarsınız milli ve dini yönden özellikle hasas bu konular açılıp konuşulmamalı cevap vermemin tek sebebi yanlış bilgi verildiğini düşünmem
Yanlış dediğin bilgiler nedir, doğrusuna nereden ulaşabiliriz?

umtb

80+ Bronze
Yanlış dediğin bilgiler nedir, doğrusuna nereden ulaşabiliriz?
Hocam Atatürk'ün dini görüşünü hatıratlarını ve mektuplarını okursanız ortalama şekilde anlayabilirsiniz iç dünyasını bilemeyiz o yüzden net görüş belirtmek kul hakkına girer bence

Kuran bir ve tektir. Açıklanmaya ihtiyacı yoktur insanların okuyup analiz edebilecek yetisi vardır. Ayrıca kuranın açıklayıcıları nasıl kuranla çelişebilir? Mantıklı bir açıklaması var mı?
Hadisler Kur'an ile çelişmez çelişenler zaten uydurma dediğimiz sahih olmayan hadislerdir

Light

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
428
İsim
Arda Yıldırım
Hocam Atatürk'ün dini görüşünü hatıratlarını ve mektuplarını okursanız ortalama şekilde anlayabilirsiniz iç dünyasını bilemeyiz o yüzden net görüş belirtmek kul hakkına girer bence
Görüş belirtmeye bile gerek yok bence. Atamın ruhunu, fikirlerini benimseyebiliyorsak; saygıyla anıyorsak ne mutlu...

• Beğen
Reaksiyonlar: umtb

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,587
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Hadisler Kur'an ile çelişmez çelişenler zaten uydurma dediğimiz sahih olmayan hadislerdir
Gayette çelişir, Kuranda hiçbir yerde peygamber şefaatinden bahsedilmezken hadislere göre peygamber din adamları sonra şehitler hepsi şefaat edecekmiş öyle diyor. En sahih kaynağınız buhari hadislerinin saçmalıklarını saymama gerek var mı?

-Deve sidiği
-Güneş batıp secde etmeye gider hadisi
-Şeytan buruna girer
-Şeytan zart diye osurur
-6 yaşında evlilik muhabbeti

Casiye Suresi 6. Ayet:

İşte bunlar, sana hak olarak indirdiğimiz Allah’ın ayetleridir. Peki, onlar Allah’a ve ayetlerine inanmayacaklar da hangi hadise inanacaklar?

Mâide Suresi 99. Ayet

Elçiye düşen görev sadece duyurmak. ALLAH ise açıkladıklarınızı da gizlediklerinizi de bilir

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Açıkçası soru biraz size garip veya saçma gelebilir fakat black metal dinleyen kişiler rahat bir şekilde beni anlar diye düşünüyorum. Black metal genelde sanatik ve kaos içeren ağır metal türüdür. Çoğu grubun din karşıtı söylemleri de bulunmakta. Bu yüzden bu günah mıdır? (Düzgün ve anlayışlı cevaplar verirseniz sevinirim...)
Bu mantıkla bilim adamlarının çoğu ateist olduğu için ve, bilimsel olarak din ispatlanamadığı için bilim de günah. üf ne çıkarım yaptım bee

Top Bottom