Neler Yeni

Namaz kılmaya başlayacağım ama içime yediremiyorum

majorw0w

80+ Silver
Hocam size sıkıntıyı düşürüyorsa namaz kılmayan cennete gitmek için illa namaz kılmanıza gerek yok en önemlisi iyi bir insan olun, inandığın dinin yasaklarına uyarsın tamam gerisi önemli değil,hocam anksiyete çok kötü bir şey büyük ihtimal bende de var ama size tavsiyem kafaya takmayın hayat bu gereksiz(ama bize göre sorun) şeyleri takılmak için çok kısa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam dediğinizi katılıyorum ve şunu da eklemek isterim ki bu ülkede dini
İt(arap) sürüsünün dili ile öğretmeye devam ederlerse bu değişmez insanlara arapca kuranı ezberletiyorlar sonra ne anladın hiç bir şey, bir milleti bir şey öğretmek istiyorsan o milletin ana dili ile öğreteceksin ingilizlerin sömürgelerin de İngilizceyi yaygınlaştırmalarının sebebi ingilizce dünya dili olsun diye değil sömürgelerinde ki insanların doğru dürüst bir şey öğrenemesin diyedir
İnancını bilmiyorum namaz dinin direğidir kafanıza göre fetva vermeyin. Başınız ağrımasın.

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Burak
Hocam size sıkıntıyı düşürüyorsa namaz kılmayan cennete gitmek için illa namaz kılmanıza gerek yok
Bilginizin olmadığı konularda yorum yapmak hiç uygun değil. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadisinde aşağıdaki ifadeleri kullanıyor.

"Kıyamet günü, kulun sorgulaması namazdan başlayacaktır. Eğer, beş vakit namazı tamam ise, cennete kavuşacak, namazı noksan ise cehennemde kalacaktır."

Son düzenleme:

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
İnancını bilmiyorum namaz dinin direğidir kafanıza göre fetva vermeyin. Başınız ağrımasın.
Sen ilk önce konuyu açan kişinin mesajını oku adam istediği için namaz kılmamazlık yapmıyor psikolojik bir rahatsızlığı olduğu için namaz kılamıyor sağlık sorunu olan için namaz farz değildir, herşeyi gören tanrınız bu arkadaşın çabasını görüp takdir etmiştir belki yakın zaman da şifasını da gönderir ve bu konuyu açan arkadaş istediği gibi namaz kılabilir

majorw0w

80+ Silver
Sen ilk önce konuyu açan kişinin mesajını oku adam istediği için namaz kılmamazlık yapmıyor psikolojik bir rahatsızlığı olduğu için namaz kılamıyor sağlık sorunu olan için namaz farz değildir, herşeyi gören tanrınız bu arkadaşın çabasını görüp takdir etmiştir belki yakın zaman da şifasını da gönderir ve bu konuyu açan arkadaş istediği gibi namaz kılabilir
Ölü ile deli hariç herkese farz daha bunu bilmiyorsun bilmişlik taslama.

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Konu sahibine: Sıkıntını anlamadım pek. Biraz daha açıklayıcı olur musun?
Hocam benim anladığım kadarıyla bu saçma tartışma bittiysede. Konu sahibi namaz kılarken yanlış yapmaktan korkuyor işte hani bazen bizede olur ya şeytan gelip vesvese verir aklımıza bin bir türlü şey sokar işte o da onu mu demeye çalışıyor namaz kılarken yanlış kılarsam allah bana kızar gibisinden mi demeye çalışıyor bilm ama bişeyden korktuğu için kılamadığını söylüyor...

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
Bilginizin olmadığı konularda yorum yapmak hiç uygun değil. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadisinde aşağıdaki ifadeleri kullanıyor.

"Kıyamet günü, kulun sorgulaması namazdan başlayacaktır. Eğer, beş vakit namazı tamam ise, cennete kavuşacak, namazı noksan ise cehennemde kalacaktır."
Arkadaşım ilk önce ayet öyle değil

Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır. Eğer namazı düzgün olursa, işi iyi gider ve kazançlı çıkar. Namazı düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlı çıkar. Şayet farzlarından bir şey noksan çıkarsa, Azîz ve Celîl olan Rabb'i: 'Kulumun nâfile namazları var mı, bakınız?' der. Farzların eksiği nafilelerle tamamlanır. Sonra diğer amellerinden de bu şekilde hesaba çekilir." (Tirmizî, Mevâkît 188; bk. Ebû Dâvûd, Salât 149; Nesâî, Salât 9; İbni Mâce, İkâmet 202)

Yani burada diyor ki sizin yazdığınız gibi direkt cennete gidecek demiyor

namaz ibadetini hakkıyla yerine getirip bunun hesabını kolay veren bir kişinin, diğer ibadetlerin hesabını da kolay vereceği anlaşılıyor. Yoksa namaz hesabını verenini diğer ibadetlerden hesaba çekilmeyeceği anlamı yoktur.

Özeti burada
Kişinin Allah katında hesaba çekileceği ilk ameller, hukûkullah dediğimiz, hesabı sadece Allah'a ait olan ibadet ve tâatlerimizdir.

- Hukûkullahtan hesabı ilk sorulacak amel, beş vakit farz namazdır.

- Farz namazların noksanlıkları nâfile ibadetlerle tamamlanır.

- Nâfile ibadetlere devam etmek, dünya ve âhirette mü'minin yararınadır.

- İnsanlar, kıyamet gününde bütün yaptıklarından hesaba çekilecektir.
Link ise https://sorularlaislamiyet.com/namazin-hesabini-veren-kurtulur-manasinda-bir-hadis-var-mi

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Burak
Arkadaşım ilk önce ayet öyle değil

Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır. Eğer namazı düzgün olursa, işi iyi gider ve kazançlı çıkar. Namazı düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlı çıkar. Şayet farzlarından bir şey noksan çıkarsa, Azîz ve Celîl olan Rabb'i: 'Kulumun nâfile namazları var mı, bakınız?' der. Farzların eksiği nafilelerle tamamlanır. Sonra diğer amellerinden de bu şekilde hesaba çekilir." (Tirmizî, Mevâkît 188; bk. Ebû Dâvûd, Salât 149; Nesâî, Salât 9; İbni Mâce, İkâmet 202)

Yani burada diyor ki sizin yazdığınız gibi direkt cennete gidecek demiyor

namaz ibadetini hakkıyla yerine getirip bunun hesabını kolay veren bir kişinin, diğer ibadetlerin hesabını da kolay vereceği anlaşılıyor. Yoksa namaz hesabını verenini diğer ibadetlerden hesaba çekilmeyeceği anlamı yoktur.

Özeti burada
Kişinin Allah katında hesaba çekileceği ilk ameller, hukûkullah dediğimiz, hesabı sadece Allah'a ait olan ibadet ve tâatlerimizdir.

- Hukûkullahtan hesabı ilk sorulacak amel, beş vakit farz namazdır.

- Farz namazların noksanlıkları nâfile ibadetlerle tamamlanır.

- Nâfile ibadetlere devam etmek, dünya ve âhirette mü'minin yararınadır.

- İnsanlar, kıyamet gününde bütün yaptıklarından hesaba çekilecektir.
Link ise https://sorularlaislamiyet.com/namazin-hesabini-veren-kurtulur-manasinda-bir-hadis-var-mi
Bakın doğrusunu sizde bulmuşsunuz. Sizde bu mesajda açıkladığınız gibi bir düşüncede iseniz bir lafım yok.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
insanlar neden bir seye inanmak zorunda hissediyor kendini
hayati anlamlandırmak için canım kardeşim.

dinini 2 gram elestirdim diye havlayan insandan ne beklenir ki zaten. siz devam ya oruc tutarken sakiz cignemek orucu bozar mi kafasinda ilerlemeye, bundan daha ileriye gidemezsiniz zaten
max diamond tema ve efe aydal izleyicisi

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
Ölü ile deli hariç herkese farz daha bunu bilmiyorsun bilmişlik taslama.
Burada bilmişlik taslayan yok sadece şunu söylüyorum bu konuyu açan arkadaşın psikolojik bir rahatsızlığı var bu arkadaş namazı canı istemediği için kılmamazlık yapmıyor, psikolojik bir rahatsızlığından dolayı en sonunda namaz kılamadığı için ağlıyor şuan olduğunuz yerden konuşması kolay arkadaşın çektiği sıkıntıları çekmediğiniz için size hiçbir şey yokmuş gibi geliyor şuan dediğiniz gibi farz olsun veya benim dediğime göre farz olmasın sonuçta bu arkadaş yine de namaz kılamayacak

Bakın doğrusunu sizde bulmuşsunuz. Sizde bu mesajda açıkladığınız gibi bir düşüncede iseniz bir lafım yok.
Arkadaşım ben size zaten karşı çıkmadım benim asıl demek istediğim bu arkadaşa namaz farz ola bile psikolojik rahatsızlığından dolayı namazını kılamayacak

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV
Top Bottom