Çözüldü✓ GPU Çalışmıyor: Termal Macun Yenileme Sonrası Sorun

newaziz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
294
İyi akşamlar;
İşlemci termal macunu yeniledim şimdi gpu çalışmıyor.
5600
B550m
rx6600
SOKETE DİKKAT EDİN!!
Ne yapmam gerekiyor
1000027188.webp

1- Silgiyle ramleri temizle tekrar dene
2- Ramlerin yerini değiştir tekrar dene
3- Bios pilini çıkar 2/3 dk bekle tak tekrar dene

En İyi Cevap
Soketinde sorun yok en sonda o pindeki çıkıntı çoğu modelde orjinal olarak öyle mevcut zaten bios pilini çıkart tak yap bunu yaparken sistemi bi bios pilsiz aç tam önyükleme yapsın ekran kartını işlemciyi tam oturttuğundan emin ol güç bağlantılarını kontrol et

SORUNU ÇÖZÜLDÜ;
Az önce işten geldim ve bilgisayarı sıfırdan sök tak yaptım. Bios piline kadar söktüm. Ram uçlarını silgi ile temizledim. Şu an stabil çalışıyor. Tekrar bios ayarları yapmam gerekti sadece. Ama sorun tam olarak neydi onu çözemedim.
Mesaj atan fikir sunan ve çözüm öneren herkese teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartının güç bağlantısını yaptınız mı ?
yaptım yaptım =)

1- Silgiyle ramleri temizle tekrar dene
2- Ramlerin yerini değiştir tekrar dene
3- Bios pilini çıkar 2/3 dk bekle tak tekrar dene
Yaptım. Oldu. Tüm parçaları sök tak yaptım sadece. Teşekkür ederim

Elindeki Buzlu Soğuk suyu bırak, Silgiyle ğimleri hafifce silip temizledikten sonra yerine tek yine olmazsa kapat, Ram ya da Slot larda kısa devre var sırayla 1 tanesini tüm slotlarda gezdir. Ramde kısa devre yapıyor olabikir

SORUNU ÇÖZÜLDÜ;
Az önce işten geldim ve bilgisayarı sıfırdan sök tak yaptım. Bios piline kadar söktüm. Ram uçlarını silgi ile temizledim. Şu an stabil çalışıyor. Tekrar bios ayarları yapmam gerekti sadece. Ama sorun tam olarak neydi onu çözemedim.
Mesaj atan fikir sunan ve çözüm öneren herkese teşekkür ederim.

yaptım yaptım =)

Yaptım. Oldu. Tüm parçaları sök tak yaptım sadece. Teşekkür ederim
Ram silgi işini bulan marjinal adama teşekkür etmek istiyorum burdan 6 7 yıl önceki sorunumu bile çözdü
Muhtemelen pinleri silince düzeldi veya bios sıfırlayınca düzeldi (belki deadlock a girmiş olabilir anakart bios u)

Bazen donanımı sök tak yapınca bilgisayar açılmayabiliyor bende yaşamıştım. Bios pili sök tak ram sök tak şeklinde çözülüyordu uzun uğraş sonucu.

Silgiyle ram silme işi palavra bu arada, 2-3 senelik ram ne kadar eskiyip pislenecek de silgiyle silince temizlenip düzelecek, hani 10-15 senelik ram olsa anlarım.

V
Silgiyle ram silme işi palavra bu arada, 2-3 senelik ram ne kadar eskiyip pislenecek de silgiyle silince temizlenip düzelecek, hani 10-15 senelik ram olsa anlarım.
Valla bilmiyorum yap dediler yaptım

Bazen donanımı sök tak yapınca bilgisayar açılmayabiliyor bende yaşamıştım. Bios pili sök tak ram sök tak şeklinde çözülüyordu uzun uğraş sonucu.
Klasik türk usulü "sök-tak" yapınca çözüldü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,759
Üyeler
184,494
Son üye
Şimşek41
Geri