NAS icin WD Blue diskler kullanilabilir mi?

Reaksiyon skoru
102
Merhaba arkadaslar,

yeni Mac Mini M1 aldigim icin eski sistemimdeki 2 adet 2TB WD Blue dahili diskleri NAS depolama olarak kullanmak istiyorum.
NAS icin genel olarak WD Red diskler öneriliyor sanirim. Ama elimde WD Blue oldugu icin bunlari kullanmak istiyorum.

Herhangi bir sorun yasar miyim? Bu konuda bilgisi olan var mi?

Merhaba arkadaslar,

yeni Mac Mini M1 aldigim icin eski sistemimdeki 2 adet 2TB WD Blue dahili diskleri NAS depolama olarak kullanmak istiyorum.
NAS icin genel olarak WD Red diskler öneriliyor sanirim. Ama elimde WD Blue oldugu icin bunlari kullanmak istiyorum.

Herhangi bir sorun yasar miyim? Bu konuda bilgisi olan var mi?
WD Red serisi NAS HDD olduğu için öneriliyor.
WD Blue ise düz SATA HDD dir.

hatta tüm diskler raid destekler Raid te önemli olan anakartın destekleyip desteklemediğidir.
Hepsi olmasada büyük kısmı destekliyor. Dediğin gibi anakartta da önemli. Anakartta stadart 0 ve 1 destekliyor.

Hepsi olmasada büyük kısmı destekliyor. Dediğin gibi anakartta da önemli. Anakartta stadart 0 ve 1 destekliyor.
Benim bildiğime göre Yeni nesil anakartlar ve data serverlardaki gen 2 gen 3 gen 4 serisinden sonraki anakartlar destekliyor. Yeni nesil anakart dediğimde H310 serisinden sonraki anakartlar yanlış bilmiyorsam böyleydi sanırsam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,497
Üyeler
183,438
Son üye
zfrbbcn
Geri