Neler Yeni

Nasıl bir internet kablosu almalıyım ?

tiger1

80+ Bronze
Tek bilgisayar bağlantı yapacaksan 2 Metre bile yeterli olur. 10-15 metre alıp kablo kirliliği yapma.
Peki ozaman 2 metre alayim ama ugreen olarak link atsanız rica etsem ? Bu markadan almak istiyorum da.

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Birol Olcaytürkan

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Birol Olcaytürkan

tiger1

80+ Bronze
Ok. Onu al. Pazartesi elinde olur. Hem kablo kirliliğini daha kolay yok edersin. (y)
Hocam çok saolun son olarak da şunu sorayim. Modem falan almaya gerek var mı ? Router midir nedir yeni yeni şeyler çıkmış.

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Birol Olcaytürkan
Hocam çok saolun son olarak da şunu sorayim. Modem falan almaya gerek var mı ? Router midir nedir yeni yeni şeyler çıkmış.
Turknet Gigafiber olacaksa onlar bütün gereken ekipmanı veriyor ve montajını yapıyor. Sadece VDSL internette kendin modem almak zorundasın. Normal 100 Mbit fiber bağlantıda da onlar veriyor modemi. Router da fiber modemdir zaten. Wifi ağını genişletmek için de kullanılır.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
689
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Araştıyorum zaten fakat sürekli yeni bir bilgi öğreniyorum. Mesela az önce öğrendiğim bilgiye göre kablo mesafesi arttıkça internet hızı düşüyormuş. O yüzden cat7 falan alın diyenler var diğer yeşil forum sitesinde. Burdakiler cat6 öneriyor. Haliyle kafam karışıyor. Neyse , bana link atma şansınız var mı ? Cat6 olarak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam cat 6 ile 8 arasında ping farkı var mı ?
CAT 6 55 metreye kadar 10 gbps hızları verebilir 55 100 metre arası da 1gbps hızları verir 100 metre sonrası da hız 1 gbps den düşer Yani senin 1gbps den düşük bir hız alman için en az 101 metre kablo alman lazım. Evden eve internet çekmiyorsan 1gbps den aşşağı bir hız almazsın. 15 20 m kablo istemişsin 15 20 m de zaten 10gbps internet bile çekersin cat6 kablo ile ping farkı neden olsun ?? sadece yüksek hızları desteklemek ve güvenliğini arttırmak için cat standartları güncellenir. Cat 5 den farkı cat 6 nın daha fazla sargılı ve sinyali daha iyi korumasıdır ki bunun yüzünden 10gbps hızları görüyorsun. https://www.trendyol.com/nexans/cat...c&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.10.7

tiger1

80+ Bronze
CAT 6 55 metreye kadar 10 gbps hızları verebilir 55 100 metre arası da 1gbps hızları verir 100 metre sonrası da hız 1 gbps den düşer Yani senin 1gbps den düşük bir hız alman için en az 101 metre kablo alman lazım. Evden eve internet çekmiyorsan 1gbps den aşşağı bir hız almazsın. 15 20 m kablo istemişsin 15 20 m de zaten 10gbps internet bile çekersin cat6 kablo ile ping farkı neden olsun ?? sadece yüksek hızları desteklemek ve güvenliğini arttırmak için cat standartları güncellenir. Cat 5 den farkı cat 6 nın daha fazla sargılı ve sinyali daha iyi korumasıdır ki bunun yüzünden 10gbps hızları görüyorsun. https://www.trendyol.com/nexans/cat...c&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.10.7
Tamamdır bilgi için teşekkür ediyorum. üstteki arkadaşın önerdiği şu kabloyu alacağım. Siz ne dersiniz peki bu kabloya ?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
689
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Birol Olcaytürkan

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
689
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Uçları açık soket çakılması lazım. Arkadaşın bu konuda tecrübesi yok. Ayrı olarak uç alıp bir elektrikçiye yaptırması lazım. Verdiğim link'de fabrika çıkışı uçları hazır çakılı geliyor uğraşmasına gerek yok. Bu kablo ile de istediği hızı alacaktır.
Uçları herhangi bir elektrikçiye gidip 10 15 liraya çaktırır. 23 AWg nexans kablo kalitesini o kabloda bulamaz.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,247
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Yeni eve çıkacam ve türknet 100 megabit bağlatmayı düşünüyorum. Tabi eğer ev altyapısı desteklerse 500 veya 1000 megabit de bağlatabilirim. Kablo olarak öneriniz var mı ? bütçe sınırsız. En kalitelisini önerin lütfen.
Garip bi çarsın her şeyin en iyisini alma takıntın var, ihtiyacına göre alsana kanka. Cat8 en iyisi değil ayrıca daha iyileri mevcut. Kablonun kalitesi aktarım hızı ve menzilini belirler. En iyi kabloyu almak istiyorsan ki o da fiber optik kablo oluyor öncelikle bu kabloyu evine çekmen lazım sonra sfp destekli router alıp sfp modül alıp modeme takıp kurulumunu yapacaksın sonra pcie sfp kartı alacaksın ve sfp fiber optik modülü alıp karta takacaksın sonra modemdem fiber optik kabloyu kasaya bağlayacaksın. Al sana fiber optik yüksek hızlı menzilli inanılmaz bir kablo. Olm alacağın belli Cat6 kablo hız ve menzil olarak sana fazla fazla yetiyor 10Gbit aktarım hızı var 100mb alamayacaksın tr de 40gbit=40.000mbit hızında kablo bakıyorsun ben bile Cat8 kullanmıyorum Cat7 kullanıyorum. Marka olarak ugreen tavsiye ederim.

Son düzenleme:

tiger1

80+ Bronze
Garip bi çarsın her şeyin en iyisini alma takıntın var, ihtiyacına göre alsana kanka. Cat8 en iyisi değil ayrıca daha iyileri mevcut. Kablonun kalitesi aktarım hızı ve menzilini belirler. En iyi kabloyu almak istiyorsan ki o da fiber optik kablo oluyor öncelikle bu kabloyu evine çekmen lazım sonra sfp destekli router alıp sfp modül alıp modeme takıp kurulumunu yapacaksın sonra pcie sfp kartı alacaksın ve sfp fiber optik modülü alıp karta takacaksın sonra modemdem fiber optik kabloyu kasaya bağlayacaksın. Al sana fiber optik yüksek hızlı menzilli inanılmaz bir kablo. Olm alacağın belli Cat6 kablo hız ve menzil olarak sana fazla fazla yetiyor 10Gbit aktarım hızı var 100mb alamayacaksın tr de 40gbit=40.000mbit hızında kablo bakıyorsun ben bile Cat8 kullanmıyorum Cat7 kullanıyorum. Marka olarak ugreen tavsiye ederim.
Biraz öyleyim evet her şeyin en iyisini alma takıntım var da neyse vazgeçtim. Şu kabloyu sipariş geçiyorum iş görür mü bu sen de bakar mısın ? https://www.amazon.com.tr/Ugreen-Ca...73-af5a-d84b7dc863b4&pd_rd_i=B07Z8QKSTX&psc=1

Top Bottom