Neler Yeni

Nasıl bir internet kablosu almalıyım ?

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
554
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Bu arada forumda 2. monitör alacak bir arkadaş vardı, sadece yayın için kullanıcaktı. Kullanıcı adı sizinle aynıydı siz misiniz acaba o kişi ?

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Shoto Todoroki
Hocam peki bir şey soracam. Az önce attığınız cat7'de 600 mhz yazıyor. Bunda 250 mhz yazıyor. Bu ne demek oluyor ?
CAT5E Yok 1.000 Mbps – 1 Gbps 100 MHz
CAT6 Kablo türüne göre 55 metreye kadar 10 Gbps 250 MHz
CAT6A Var 55 metreye kadar 10 Gbps 500 MHz
CAT7 Var 15 metreye kadar 100 Gbps 600 MHz
CAT7A Var 15 metreye kadar 100 Gbps 1.000 MHz
CAT8 Var 30 metreye kadar 40 Gbps 2.000 MHz
şöyle listesinide bırakayım size kendinizde bakabilirsiniz.

tiger1

80+ Bronze
cat6 kablo son attığım bu yüzden mhz değeri daha düşük. ilk attığım slim kablo cat 7 idi.Bu metrelerde dert etmenize gerek yok o değerleri. cat 6 kablo 50 metre ve üstünde anca sorun çıkarır o da 1000 mbps internette belki.Şahsen 50 metrede de sorun çıkarıcağını düşünmüyorum cat6 nın.
Hocam çok teşekkür ediyorum. Metre konusuna karar verdikten sonra attıklarınıza yöneleceğim. Bu arada bana bir başkası da şunu önerdi. Aslında bunu alacaktım ama ithalat ücreti falan diyor sanırım yurtdışından geliyor. Sepete eklediğim zaman kargo ücretiydi şuydu buydu derken 900 TL'den 1300 TL'ye çıkıyor fiyatı. Gümrüğe takılır mı sizce ?

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada forumda 2. monitör alacak bir arkadaş vardı, sadece yayın için kullanıcaktı. Kullanıcı adı sizinle aynıydı siz misiniz acaba o kişi ?
Evet hocam benim.

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Burak
Cat 6 al geç hocam çok düşünmeye gerek yok.

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Shoto Todoroki
Hocam çok teşekkür ediyorum. Metre konusuna karar verdikten sonra attıklarınıza yöneleceğim. Bu arada bana bir başkası da şunu önerdi. Aslında bunu alacaktım ama ithalat ücreti falan diyor sanırım yurtdışından geliyor. Sepete eklediğim zaman kargo ücretiydi şuydu buydu derken 900 TL'den 1300 TL'ye çıkıyor fiyatı. Gümrüğe takılır mı sizce ?

Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet hocam benim.
takılma ihtimali var 30 euroyu geçiyor galiba bana sorarsanız zaten gereksiz olur bu.Tabi örgü kablo istiyorum diyorsan al ama gümrüğe takılıyor bildiğim kadarıyla.

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
554
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Naptın, aldın mı monitörü ? Yoksa kararsızlığa devam mı :D ?

tiger1

80+ Bronze
Naptın, aldın mı monitörü ? Yoksa kararsızlığa devam mı :D ?
Hocam hafta içi sipariş geçecem onu :D şuan şu internet kablosu derdi çıktı başıma. Normalde alacağım kablo yurtdışı ürünüymüş yeni farkettim. Gümrüğe takılıyormuş. Bu kablo işini de çözünce her şeyi topluca sipariş geçecem monitör dahil.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Cat5e ve cat6a kaliteli kablo alın geçin ya da yaptirin.
Recber
Nexans
Ugreen
Kabel direkt

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Burak
Ben evde Cat 6 kullanıyorum koptukca kesip tekrar bağlıyorum baktım artık ölmüş kablo yeniliyorum çok para ödemeye gerek yok iş görüyor rahatça. 1000 mbps kullanıyorum turknet problem yaşamıyorum.

tiger1

80+ Bronze
takılma ihtimali var 30 euroyu geçiyor galiba bana sorarsanız zaten gereksiz olur bu.Tabi örgü kablo istiyorum diyorsan al ama gümrüğe takılıyor bildiğim kadarıyla.
Tamamdır buldum hocam sanırım. Sizi de yordum kusura bakmayın gerçekten. Zaten fiyatlar çok yakın. Almışken cat8 olsun bari. Şu linkteki de yurtdışı ürünü fakat 300-400 TL'ye falan alabiliyorum. Tabi metresi düşüyor. Bir bakar mısınız özelliklerine iyi mi bu ? Ona göre sipariş geçeceğim.

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Shoto Todoroki

tiger1

80+ Bronze
sorun yok hocam.Özellikleri gayet iyi zaten önceki kablonun aynısı ama 1 metre bile değil yeticekse size problem yok gayet iyi.
İyi dediğinize göre okey ozaman bunu alıyorum. Şimdi geldik kaç metre alacağıma. Hocam linkteki kablonun en yüksek metresinden başlayıp kaç lira hesap çıktığına baktım. Maksimum 10 metre alırsam eğer 30 euro'nun altında fiyat çıkıyor. Yani 15 metre alayim desem fiyat 1200 Tl oluyor. O da 30 euro'yu geçtiği için metreyi hemen 10 metreye indirdim. Aşağıdaki gibi bir fiyat çıktı. Alabilirim dimi 10 metreliğini ? Gümrükte sıkıntı çıkmasın da.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    26.6 KB · Hit: 15

yenigeldim

80+ Silver
Cat 7 için standartı oturmamış diyen arkadaşla neyi konuşayım ben. Herkes çok biliyor. Evimde 1000 Mbit internet var Cat7 Digitus ile son hız alıyorum.
Ben hız alamazsın demedim. Belli bir standardı yok dedim. Aldığın farklı kablolar farklı performans verebilir. Hatta bazıları cat 5 le aynı bile çıkabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,132
Üyeler
160,491
Son üye
yuu7172
Top Bottom