Nasıl ders çalışabilirim

Junepma

80+
Reaksiyon skoru
161
Herkese öncelikle selamün aleyküm arkadaşlar benim bir sorum olacaktı benim pek fazla ders çalışasım yok canlı derslerde kafam başka yerlere gidiyor derse odaklanmak için ne yapmalıyım 9.sınıfa bu sene geçtim dersleri şimdiden sıkı tutmak istiyorum ama dersler 11.00 dan 18.00 a kadar oluyor o zamana kadar başım ağrıyor tekrar ve testleri yapamıyorum sizce nasıl bir program yapmalıyım önerilenizie açığım

günlük tekrarını yap
cumartesileri testlerini çöz

9. sınıfsın çok fazla zorlama kendini

konuları unutmaman ve test çözmen yeterli

Her gün tekrar yap sabah erken saatlerde ders çalışmanı öneririm o zaman beynin boş oluyor ve aklına daha çabuk giriyor.

Saat 11 e kadar kalk birkaç dersden test çöz yada konu tekrarı yap dersin 18 de bittikden sonra da 1 1.5 saat uyu sonrada o gün işlediğiniz konu ile ilgili soru çöz.

Herkese öncelikle selamün aleyküm arkadaşlar benim bir sorum olacaktı benim pek fazla ders çalışasım yok canlı derslerde kafam başka yerlere gidiyor derse odaklanmak için ne yapmalıyım 9.sınıfa bu sene geçtim dersleri şimdiden sıkı tutmak istiyorum ama dersler 11.00 dan 18.00 a kadar oluyor o zamana kadar başım ağrıyor tekrar ve testleri yapamıyorum sizce nasıl bir program yapmalıyım önerilenizie açığım
ben de 9a yeni geçtim 9dan 4.30 a kadar ders var 6da ders çalışmaya başlıyorum 8e kadar yapıyorum hafta içi hafta sonu da 4 saat çalışıyorum (yersen :D) yeterli oluyor bana

Kendimden örnek verecek olursam çok başarılı bir öğrenci sayılmam ama nasıl öğrendiğimi öğrendim. Sende kendinin nasıl öğrendiğini öğreniceksin. O yüzden her koşulu deneyeceksin yani bazısı pomodoro yapıyor bazısı tek oturuşta yapıyor. Ben mesela dikkatimi bozan her şeyi kaldırıp tek oturuşta 2 saat çalışır 20 dk dinlenir geri 2 saat çalışırım öyle anlayabiliyorum. Eğer kendinin nasıl öğrendiğini öğrenebilirsen o zaman hiç sıkılmazsın öğrenmekten. Bir de Kitap oku çok kitap oku ne bulursan oku kitap okumanın faydasını felsefe sınavında da görürsün fizik sınavında da matematik sınavında da . Ve son olarak çok çalışma değil doğru ve düzenli çalışma başarıya götürür etrafında ya da tanıdıklarında çok uzun saatler çalışanlar görünce ben az çalışıyorum diye kendine haksızlık etme . Benim bir arkadaşım var günlük 6 saat çalışıyor ama başarımız arasında uçurum yok yani . Dediğim gibi düzenli ve doğru çalışmayla istediğin her şeyi elde edersin Kolay gelsin.

Geri