Neler Yeni

Nasıl matematik çalışmalıyım ?

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
İyi forumlar oncelikle. 10.sinifa gidiyorum. Tyt mat icin onemli bi sene ve matematikten 55 aldim. Dis hekimligi hedefleyen biri icin rezalet bir not. Bugune kadar defterde yazilan seyleri ezberletip pratik yapmadan sinava girerdim. Sizce matematigi nasil calismaliyim ?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Sonuna kadar soru çöz, çöze çöze öğrenirsin matı ve geo yu...

Kaynak istersen antrenmanlarla matematiği öneririm. Azimli ol, pes etme, sorularla adeta savaş yap :p Ama win win hesabı...

BİR DE ASLA AMA ASLA SENİ OYALAYAN ŞEYLERİ İNATLA SÜRDÜRME MESELA OYUN OYNAMAK GİBİ... GELECEĞİN SÖZ KONUSU ÇÜNKÜ.

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sonuna kadar soru çöz, çöze çöze öğrenirsin matı ve geo yu...

Kaynak istersen antrenmanlarla matematiği öneririm. Azimli ol, pes etme, sorularla adeta savaş yap :p Ama win win hesabı...

BİR DE ASLA AMA ASLA SENİ OYALAYAN ŞEYLERİ İNATLA SÜRDÜRME MESELA OYUN OYNAMAK GİBİ... GELECEĞİN SÖZ KONUSU ÇÜNKÜ.
paraf yayinlari soru bankasi satin aldim.
gecen sene matim 70-80 di yani mat a kafam cok basmiyor diyemem
diger notlarim iyi sayilir
bunlar aciklananlar.
biyoloji 82
edebiyat 96
ingilizce 82
islam bilim tarihi 97
cografya 90
turk dusunxe tarihi 100
felsefe 100
din 93
Ben ders oyun arasindaki dengryi iyi kuruyorum ki 9.sinidta 92 ortalama yaptim
Mesaj otomatik birleştirildi:

bunlar aciklananlar.
biyoloji 82
edebiyat 96
ingilizce 82
islam bilim tarihi 97
cografya 90
turk dusunxe tarihi 100
felsefe 100
din 93
Dersler etkilenmesin diye birisinden bile hoslanmiyorum.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
bunlar aciklananlar.
biyoloji 82
edebiyat 96
ingilizce 82
islam bilim tarihi 97
cografya 90
turk dusunxe tarihi 100
felsefe 100
din 93
O zaman stratejini değiştir ve sorularla savaş :)

Bazen sorular o kadar zorlar ki pes edersin, ama sonra eğer kararlı olur ve yapamadığın sorunun çözümünden dersler çıkarırsan o bile sana mükafat olur, böle böle her soruyu ezberlemeden çözmen kolaylaşır. ezbere çözülen sorular tek tükedir ve hepsi birbirine benzer ama basma kalıp olmayan sorular sorulur ise çakarsın. Basma kalıp olmayan soruları ancak akıl ve mantık yürüterek çözebilirsin, bunun için de pratiğinin iyi olması gerek.

SAKIN HA, EĞER SEVDİĞİN VAR İSE ONA DA ZAMAN AYIR AMA AŞIRI GİTME :D

çünkü AŞK erkeği ADAM eder ... Daha çok sorumluluk almaktan korkma, seni olgun bir ADAM yapar.

hamzaersoy

80+ Bronze
bunlar aciklananlar.
biyoloji 82
edebiyat 96
ingilizce 82
islam bilim tarihi 97
cografya 90
turk dusunxe tarihi 100
felsefe 100
din 93

Dersler etkilenmesin diye birisinden bile hoslanmiyorum.
bence ders bilgini sınav notuyla ölçme birisi senin okulundaki öğretmenin keyfine bağlı, senin odaklanmak istediğin diğeri olan ise ösym komisyonuna bağlı. yerinde olsam hangi dersimin iyi olduğuna tyt çözerek karar verirdim

anonim3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
miyuw
İyi forumlar oncelikle. 10.sinifa gidiyorum. Tyt mat icin onemli bi sene ve matematikten 55 aldim. Dis hekimligi hedefleyen biri icin rezalet bir not. Bugune kadar defterde yazilan seyleri ezberletip pratik yapmadan sinava girerdim. Sizce matematigi nasil calismaliyim ?
Matematikte 1. sınıftan itibaren yapamadığın hangi konular var onları bir gözden geçir temelin iyiyse 9 konularından başla haftada bir gününü matematiğe ayır konuları hallet daha sonra konu-test ilerle kaynak olarak da matematiğin ilacı bilgi sarmal falan çözebilirsin temelden halletmek için de alıştırmalarla matematik ya da antrenmanlarla matematik falan..

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman stratejini değiştir ve sorularla savaş :)

Bazen sorular o kadar zorlar ki pes edersin, ama sonra eğer kararlı olur ve yapamadığın sorunun çözümünden dersler çıkarırsan o bile sana mükafat olur, böle böle her soruyu ezberlemeden çözmen kolaylaşır. ezbere çözülen sorular tek tükedir ve hepsi birbirine benzer ama basma kalıp olmayan sorular sorulur ise çakarsın. Basma kalıp olmayan soruları ancak akıl ve mantık yürüterek çözebilirsin, bunun için de pratiğinin iyi olması gerek.

SAKIN HA, EĞER SEVDİĞİN VAR İSE ONA DA ZAMAN AYIR AMA AŞIRI GİTME :D

çünkü AŞK erkeği ADAM eder ... Daha çok sorumluluk almaktan korkma, seni olgun bir ADAM en
en buyuk korkum calismama ragmen yapamama ihtimalim

Matematikte 1. sınıftan itibaren yapamadığın hangi konular var onları bir gözden geçir temelin iyiyse 9 konularından başla haftada bir gününü matematiğe ayır konuları hallet daha sonra konu-test ilerle kaynak olarak da matematiğin ilacı bilgi sarmal falan çözebilirsin temelden halletmek için de alıştırmalarla matematik ya da antrenmanlarla
GEO temeli calismam lazim onun disinda sorunum yok

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
en buyuk korkum calismama ragmen yapamama ihtimalim
Sadece vesvesedir o...

Her çalışan başarır, yeteri kadar özenli çalışmayanlar başaramaz sadece...

Sana kalan sadece doğru hedefler belirlemek, o zaman iş çok daha kolay olur. Aşk için yazdığım kısmı da unutma, aşık olmak iyidir, seni gelecek konusunda ayarlar ve ders çalışmak zorunda olduğunu hatırlatır ve teşvik eder, motive eder :p

yusuftheayay

80+ Bronze
YouTube dan konu anlatımı izliyorsun peşine soru bankası çözüyorsun, 10. Sınıf bitince branş denemeleri çözebilirsin

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Youtube izlemek insanı genelde sıkar :(

Öncelikle kitaptan konu anlatımını örneklerle pekiştirerek çalış, eğer anlamadığın noktalar olursa o zaman o nokta üzerine veya konu üzerinde youtube ba başvur. Sonra da testlere geç. Antrenmanlarla matematik geo ve fen serisinin şiddetle tavsiye ederim. video izlemek pasifliktir ve bi yerden sonra aşırı sıkıcı olur, mutlaka soru çöze çöze yani aktif çalışa çalışa ilerle.

15 günde bir de veya ayda 1 de deneme çöz.

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
YouTube dan konu anlatımı izliyorsun peşine soru bankası çözüyorsun, 10. Sınıf bitince branş denemeleri çözebilirsin
ben sadece deftrri okurdum soru cozmezdim. sizce dusuk almamin sebrbi bu olabilir mi

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,543
İsim
Oozdmrsm
valla hoca sen öncelikle bi tyt denemesi çözüyosun. Matematik netlerini görüyorsun. Eğer ki 10-12 net bandındaysan acil yayınları matematiğin ilacı çöz, 20-25 lerdeysen 345, bilgi sarmal çöz, 25-40 arasındaysan 3d den yardır. Konuları ben eyüp b den takip ediyorum. Artık dershaneye mi gidersin youtube dan mı çalışırsın senin kararın. Ama kesinlikle bir hocadan konu anlatımı takip etmen lazım. Soru bankalarını bitirdikten sonra branş denemelerine düş yeter bunlar şimdilik.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,865
Üyeler
160,896
Son üye
choicemite54899
Top Bottom