RTX 4070 ve üstü kartlara 2K diyoruz, fakat bu kartları kullanan çoğu kişi DLSS açıyor, özellikle yeni nesil oyunlarda sistemler bayağı zorlandığı için DLSS 3 bile mahkum olduk, şimdi soruma gelirsek, 2K monitörde DLSS kapalı çoğu oyunun performansından memnun olmayan adam, Native 1080p neden almıyor? 2K da DLSS performans açtığı zaman görüntü orjinal 1080p den daha kötü gözüküyor, ben kendim test ettim. Bulanıklık ve parazitlenme olarak DLSS ve FSR 4K için tasarlanmış çok belli, bazı oyunlar istisna tabii ki.
Şimdi 4070 Tİ kullanan birisi, 2K da DLSS açarak mı daha net görüntü elde eder, yoksa 1080p monitör alarak DLSS ve FSR kapalı oynarsamı daha iyi kalite elde eder ? FPS olarak DLSS kalite modu, orjinal 1080p ile kafa kafaya değer alıyor.
Kendi görüşümü söyliyim, bence 4070 ve 4070 Tİ yavaştan 1080p kartı oluyor, çünkü 2K oyunlarda 100 fps bile zor alıyorlar güncel oyunlarda, DLSS açarak kalite elde ediyorsun ama arkasından ghosting sorunu bilmem ne geliyor yapımcılar işi boşvermiş DLSS var diye salıyor oyunları, Bu saatten sonra 5070 ve üstü için 2K kartı desek daha doğrı bana göre.