Neler Yeni

Nays cashback kazanılan max miktar

ömersz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Ömer
Alkol içerim ama domuz eti asla yemem haram gibi bi muhabbet dönüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu zamana kadar Nays'dan kaç TL cashback kazandın? beni geçen var mıdır :D
Dün 800 liralık epicten oyun aldım cashback vermedi ilk defa kullandım bi şey mi eksik yaptım

Son düzenleme:

Hydranoid

80+ Bronze
Bankaların bizi söğüşlemesi, alacağımız şeylerin hergün pahalılaşması haram değil bu haram gidin dağda yaşayın bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Barış Seyhan
Hiçbir şey yapmasak bile, müşterisi olarak, kredi kartını kullanarak, faiz dönen haram bir sisteme destek vermekten dolayı da caiz olmadığı söyleniyor.
Günümüzde zaten bunları yapmadan yaşamak oldukça zor ama dinine bağlı insanlar olarak olabildiğince kaçınmak bizim faydamıza olur. En azından kredi kartı değil de banka kartı kullanmak daha iyi olur.
Hocam bu mantığa göre bankada 1 kuruş paranız olsa bile banka sizin paranızı faiz için kullanabilir. Bankaya para yatırmamanız veya maaş alıyosanız banka paranızı kullanmasın diye hemen çekmeniz gerekir. Aslında alınan maaşlar da işveren tarafından daha önce bankaya yatırılır sizin hesabınıza belli bir süre sonra geçer. Yani banka paranızı kullanır. Bu bakış açısıyla takas yöntemi kullanmamız gerekir, işin içinden çıkamayız. :)

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
3 ayda 1244 tl .

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Anonim Ankh
Hocam bu mantığa göre bankada 1 kuruş paranız olsa bile banka sizin paranızı faiz için kullanabilir. Bankaya para yatırmamanız veya maaş alıyosanız banka paranızı kullanmasın diye hemen çekmeniz gerekir. Aslında alınan maaşlar da işveren tarafından daha önce bankaya yatırılır sizin hesabınıza belli bir süre sonra geçer. Yani banka paranızı kullanır. Bu bakış açısıyla takas yöntemi kullanmamız gerekir, işin içinden çıkamayız. :)
Benim mantığım değil ki bu Kuran'ın mantığı, dediğiniz gibi yapmak Kuran'a göre en iyi yol olur ama günümüzde bunları uygulayamacağımıza göre konu kendi yetkimizi aşıyor, işveren, devlet falan derken gidiyor. Eğer tam anlamıyla dini yaşamak istiyorsak olabildiğince kendimizi sakınmanız gerekir. Günümüz şartlarına göre kredi kartı yerine banka kartı kullanmak, gerekli olmadıkça içinde para bırakmamak, maaş yattığı gibi direkt çekmek gibi gibi bu örnekler arttırılıp gider. Ama bunlar ben de dahil olmak üzere bir çok kişi uyamıyor, ama bizim bunları yapmamız caiz olmayanı caiz yapmaz, kimseyi de aman boşver ne olacak sanki, ben de kullanıyorum bir şey olmaz ya gibi laflarla teşvik etmemek lazım, usulünce anlatılır, ben bunları yapıyorum ama günah olduğunu biliyorum, kendime bu kadar söz geçirebiliyorum, bu haramdır, şu caizdir veya değildir diye karşı taraf bilgilendirilir, sonrasında zaten onun kararına kalmış bir şeydir. Kimse %100 müslümanlığı yaşayabilir diye bir şey yok sonuç, hepimizde nefis var, hepimiz bazı şeyleri tam anlamıyla yerine getiremiyoruz, ama bizim onları yapıyor veya yapmıyor olmamız, bize savunma hakkı vermez, haramı caiz gibi düşünmeye yöneltme hakkı vermez, anlatmak istediğim şey buydu. Aslında kendimizi kandırıyoruz işte, başkası da bize sorduğunda onu da kandırmış oluyoruz.

Son düzenleme:

Ö.F.Ö

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,432
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Fenerbahçe Spor Kulübü
Dün 800 liralık epicten oyun aldım cashback vermedi ilk defa kullandım bi şey mi eksik yaptım
3 gün içerisinde veriyor, vermezse müşteri hizmetlerine bağlanırsın.

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Anonim Ankh
Aslında alınan maaşlar da işveren tarafından daha önce bankaya yatırılır sizin hesabınıza belli bir süre sonra geçer. Yani banka paranızı kullanır
O işverenin parası olduğu için o an sorumluluk ona ait oluyor, ben maaşımı ayın 1'inde alacaksam mesela o para benim hesabıma yattığı an artık o paranın sahibi benim, sorumlulukları da benim üzerimde olur.

Bu bakış açısıyla takas yöntemi kullanmamız gerekir, işin içinden çıkamayız. :)
İşin içinden çıkamayız diyipte de her şeyi kestirip atmak da olmaz yani, bu yüzden elimizden geldiğince, en azından yapabildiğimiz kadar caiz olmayan şeylerden sakınmamız bizim yararımıza olur.

Alkol içerim ama domuz eti asla yemem haram gibi bi muhabbet dönüyor.
Tek dediğim şey, domuz eti yemezsin, haramdır. Alkol içersin, o da haramdır ama senin alkol içmen alkolü helal yapmaz. Birisi de sana bu konu hakkında soru sorduğu zaman da bir şey olmaz ya ben de içiyorum diyemezsin, önce alkolün haram olduğunu söylersin, sonrası soruyu soranın bilincine kalmış.

en geç 3 iş günü içerisinde yatıyor ama genelde bir sonraki gün yani bugün yatar.

Bankaların bizi söğüşlemesi, alacağımız şeylerin hergün pahalılaşması haram değil bu haram gidin dağda yaşayın bence
Dediğim şey faiz haram, kredi kartı da faiz ile çalıştığından o da caiz değil. Kuran'da yazıyor faizin haram olduğu gidin dağda yaşayın demek müslümanlara büyük bi hakaret olur, Allah bilir karşında başka dine inanan biri olsa nasıl tavır alır, nasıl konuşursun ama konu Kuran'a müslümanlığa geldiğinde aldığın tavıra bak.
Dinen zaten banka ile işin olmaması lazım, bankanın sizi söğüşlediğini bile bile kullanıyorsan bundan yakınmaya hakkın olduğunu düşünmüyorum, alacağımız şeylerin her gün pahalılaşması nasıl haram olabilir, bu nasıl bir düşünce.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Barış Seyhan
O işverenin parası olduğu için o an sorumluluk ona ait oluyor, ben maaşımı ayın 1'inde alacaksam mesela o para benim hesabıma yattığı an artık o paranın sahibi benim, sorumlulukları da benim üzerimde olur.

İşin içinden çıkamayız diyipte de her şeyi kestirip atmak da olmaz yani, bu yüzden elimizden geldiğince, en azından yapabildiğimiz kadar caiz olmayan şeylerden sakınmamız bizim yararımıza olur.

Tek dediğim şey, domuz eti yemezsin, haramdır. Alkol içersin, o da haramdır ama senin alkol içmen alkolü helal yapmaz. Birisi de sana bu konu hakkında soru sorduğu zaman da bir şey olmaz ya ben de içiyorum diyemezsin, önce alkolün haram olduğunu söylersin, sonrası soruyu soranın bilincine kalmış.

en geç 3 iş günü içerisinde yatıyor ama genelde bir sonraki gün yani bugün yatar.

Dediğim şey faiz haram, kredi kartı da faiz ile çalıştığından o da caiz değil. Kuran'da yazıyor faizin haram olduğu gidin dağda yaşayın demek müslümanlara büyük bi hakaret olur, Allah bilir karşında başka dine inanan biri olsa nasıl tavır alır, nasıl konuşursun ama konu Kuran'a müslümanlığa geldiğinde aldığın tavıra bak.
Dinen zaten banka ile işin olmaması lazım, bankanın sizi söğüşlediğini bile bile kullanıyorsan bundan yakınmaya hakkın olduğunu düşünmüyorum, alacağımız şeylerin her gün pahalılaşması nasıl haram olabilir, bu nasıl bir düşünce.
Neyse bunlar başka bir tartışma konusu. Konu amacının dışında ilerliyor, konu sahibine de ayıp.

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Anonim Ankh

v3ysi.alkan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
veysi alkan
kredi kartında faiz nasıl var geç ödemediğimiz ve vade farksız kullanımda ?
Sen Harcadığında Sen Faiz Ödemesen Bile Kulladığın İşyeri Faiz Öder Sen Paranı Faize Yatırmasan Bile Bankalar Sizin Paranızı Faizde Değerlendiriyor

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,525
İsim
ArtiAnius
Hiçbir şey yapmasak bile, müşterisi olarak, kredi kartını kullanarak, faiz dönen haram bir sisteme destek vermekten dolayı da caiz olmadığı söyleniyor.
Günümüzde zaten bunları yapmadan yaşamak oldukça zor ama dinine bağlı insanlar olarak olabildiğince kaçınmak bizim faydamıza olur. En azından kredi kartı değil de banka kartı kullanmak daha iyi olur.
nakit para harcamayı seven biri değilim bankamdada genelde ay başından başına para tutan birisi olarak kredi kartını faizsiz kullanıyorum sıkıntı olcağını sanmam banka kartı dediniz ama parayı faizin olduğu bankaya yatırmakta aynı sayılmaz mı

Top Bottom