tümen
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 3
Dahası
giderken haber et de çalayım balıklaruRamazan dolayısıyla azalttım bu ay 1 kez
giderken haber et de çalayım balıklaruRamazan dolayısıyla azalttım bu ay 1 kez
Anısı varBrawl Stars
Hiçbirsey hobim yok.Evet arkadaşlar soru yukarda
canınız sıkılınca ne gibi hobiler yapıyorsunuz.
Bu aralar Boğazda olta ile balığa gidiyorum.Ramazan dolayısıyla azalttım bu ay 1 kez gittim.
Alıntıyı görüntüle
Ayrıca Telsiz haberleşmesi merakım vardı çocukluğumdan beri.Öncelikle lisanssız CB ve Pmr cihazlar aldım.Onlarda kesmeyince
Kıyı emniyeti genel müdürlüğünün sınavına girip A sınıfı Lisanslı Amatör telsiz belgesi aldım.Lisanssız telsiz kullanımı ve taşıması suçtur. !!!!
Normal zamanda hobi amaçlı UHF-VHF bantlarda diğer hobidaşlarda görüşüyorum.Çatıda antenim mevcut ve gerekli ekipmanlar.
İstanbuldan marmara bölgesi geneli,Ve en uzak Bulgaristan ile görüşebildim.ileriki zamanlarda daha uzak iletişim için, HF -kısa dalga bir cihaz düşünüyorum
Afet zamanlarında ayrıca telsiz,iletişim için büyük önem taşıyor.Ülkemizde doğal afetlerde iletişim çöküyor malum...
örnek vereyim
1000 TL lik 5w bir el telsizi + 10 metre bir RG58 kablo + 250-300 TL lik el yapımı bir dikey anten ile güzel bir konumda. maliyet 1500 TL gibi ort.
istanbuldan marmaranın % 70 90 ı ile görüşebilirsiniz.Lisans şart tabii ki.
Bizim astronot İSS deyken çok denedim de kendisiyle görüşmek nasip olmadı
Alıntıyı görüntüle
Hocam bende genelde sahile inerim caddebostan suadiye felan ama araba yok bende arada martı açıp sağ şeritten 25 km ile giderimCanım sıkılınca ya da modum düşünce sahil yolunda gazlarım. Gazlayasım yoksa şağ şeritte 40-50 ile giderken slow ya da efkarlı müzik dinlerim
Hocam hw mıDiecast araba koleksiyonu,
Unlost ile diren can ın karışımıMüzik yapmak-söylemek.
Yavaş PC bulursam hızlandırmak.
Bazen PCleri özelleştirmek.
Kendi çapımda bir youtube kanalım var.
Yeni bir şeyler öğrenmek-öğretmek.
hw, majorette, matchbox falan varHocam hw mı