Neler Yeni

Neden DDR5 Sistem Kullanmalıyız?

witicieen

80+
selamlar, ddr4 sistem ile ddr5 sistemin ne farkı var? yani amaç ne ram mhz yüksek güncel işlemci kullanıyorsun, şimdi benim kullandığım sistem gayet güncel r5 5600 işlemci 3060 ekran kartı 32 gb ddr4 ram var ben vay efendim dur am5 sisteme geçmem lazım r9 7950x kullanmam lazım dediğim sürece bu tarz tüketimler hep olacaktır diye düşünüyorum. Ta ki iPhone 15 çıkalı daha kaç ay olmasına rağmen iPhone 16'in bilgilerini paylaştılar. Haksız mıyım?

CupOk

80+ Bronze
Zaten ddr5 halihazırda PC ci olanlar için değil yeni PC alanlar için öneriliyor

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,591
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Amaç RAM değil işlemcinin sistem gereksinimi DDR5 anakart gerektirdiği için DDR5 kullanıyoruz. Bu da sıfırdan PC alacaklara tavsiye ediliyor. Yoksa yılda bir, 2 yılda bir PC değiştirmenin anlamı yok. Önemli olan işlemci ve ekran kartı. DDR5 RAM olsa bişey katmıyor zaten. Yüksek CL yüzünden DDR4'e göre 5-10 FPS fazla veriyor o kadar.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
Tamam amaç ne yani onu anlamıyorum. Sadece tüketim topluluğu.
Aradaki fark fazla mesela ryzen 7 5800x3d ile ryzen 7 7700 vs. ile.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amaç RAM değil işlemcinin sistem gereksinimi DDR5 anakart gerektirdiği için DDR5 kullanıyoruz. Bu da sıfırdan PC alacaklara tavsiye ediliyor. Yoksa yılda bir, 2 yılda bir PC değiştirmenin anlamı yok. Önemli olan işlemci ve ekran kartı. DDR5 RAM olsa bişey katmıyor zaten. Yüksek CL yüzünden DDR4'e göre 5-10 FPS fazla veriyor o kadar.
Cl değerinin yüksek olması tam tersine performansı düşürüyor. Gecikme değeri o çünkü. CAS latency oluyor açılımı sanırsam. Makro saniye mi ne birimi galiba. Düşük olması demek performansın yüksek olması demek. Ne kadar yüksek cl değeri o kadar düşük performans.

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,591
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Cl değerinin yüksek olması tam tersine performansı düşürüyor. Gecikme değeri o çünkü. CAS latency oluyor açılımı sanırsam. Makro saniye mi ne birimi galiba. Düşük olması demek performansın yüksek olması demek. Ne kadar yüksek cl değeri o kadar düşük performans.
O anlamda demiştim ben de. Büyük MHz farkı olmasına rağmen CL DDR5'e kaybettiriyor anlamında dedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,171
Üyeler
163,119
Son üye
Kpll12345
Top Bottom