Neden düşük fps alıyorum?

İlk olarak %97 kullanım ile ekran kartı 50-60W olamaz. 115W ekran kartına sahip bir laptop kullanıyorsunuz. ikinci olarak 50-60W kullanıp 80 derece sıcaklık alamazsınız. Aşırı fazla sıcak çalışmış. Laptopun değişimini talep edin. Bu arada dahili ekran kartınıda kapatmamışsınız. Dahili ekran kartınıda kapatıp deneyin(Dahili ekran kartıda 60W gösteriyor). Minimal bir fark olabilir yada out max 115W ayarlanmışsa GPU1+GPU2 115W sınırı gibi çalışıyor olabilir. Bu durumu bi deneyin. Fakat yinede sıcaklık değerleri anormal seviyede yüksek. Muhtemelen %10 kusur payı verilmiş bir cihaz piyango olarak size vurmuş. Değişim talebi yapmanız daha mantıklı olabilir.

oyuında cpu kullanımı %kaç büyük ihtimalle cpu yetersiz kalıyor oyun %50 üstü cpu kullandığında çekirdek hızları 3.6mhz lere düşüyor buda ekran kartına yetmiyor büyük ihtimalle darboğaz oluyor

İlk olarak %97 kullanım ile ekran kartı 50-60W olamaz. 115W ekran kartına sahip bir laptop kullanıyorsunuz. ikinci olarak 50-60W kullanıp 80 derece sıcaklık alamazsınız. Aşırı fazla sıcak çalışmış. Laptopun değişimini talep edin. Bu arada dahili ekran kartınıda kapatmamışsınız. Dahili ekran kartınıda kapatıp deneyin(Dahili ekran kartıda 60W gösteriyor). Minimal bir fark olabilir yada out max 115W ayarlanmışsa GPU1+GPU2 115W sınırı gibi çalışıyor olabilir. Bu durumu bi deneyin. Fakat yinede sıcaklık değerleri anormal seviyede yüksek. Muhtemelen %10 kusur payı verilmiş bir cihaz piyango olarak size vurmuş. Değişim talebi yapmanız daha mantıklı olabilir.
Hocam açıkçası şu an değiştirebilir miyim bilmiyorum yani şöyle şu an üniversitede olduğum için farklı bir şehirdeyim fakat bir buçuk hafta içerisinde geri dönüş yapacağım ürünü şimdi göndersem geri bana dönmesi için adresim yerine buradaki şubeye gelir diye düşünüyorum Bir diğer sıkıntı ise bilgisayarsız kalmak istemiyorum ve Bu da yetmezmiş gibi yazılımsal her türlü çözümü denemek istiyorum çünkü cihazın kusurlu olduğunu açıkçası içten içe düşünmek istemiyorum bunun yanında akabinde zaten biosda switchable graphics seçili durumda.
Ve ürünü alalı 14 günü geçeceği için ve hatta şu an 13 gün olduğu için ürünü geri alırlar mı süreci uzatırlar mı bu süreç nereye gider hiç bilmiyorum Fakat dediğim gibi cihazın kusurlu olduğuna veya Hatta o süreç kısmını bile bunları hiç düşünmek istemiyorum yani kafam o kadar ağrıdı iki gündür

Dizüstü soğutucm var. hatta zalman ns2000 modeli var paraya kıymıştım zamanında :D sonrasında ise legion'larda termal macun yerine farklı bir materyel var diye biliyorum. yanlışım varsa siz düzeltin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam bios'da ne ayarlar yapmam lazım özelden atabilme şansınız veya bana ışık tutma şansınız var mı ? bios'da ne tür ayarlar yapayım?
Dizüstü yükseltici daha mantıklı, soğutucu sıcak havayı geri üflüyor. Yıllarca dizüstü yükseltici ile kullandım ve faydasını gördüm. Soğutucu fanını kapatıp deneyin hatta.

Sanmıyorum dizüstüler işlemci ve GPU'da halen macun kullanıyorlar.

Bu arada ısıyı düzeltsek de açıkcası Arc Raiders'da daha yüksek FPS almak için FG açmak dışında bir çözüm yok.

cihaz kusurlu değil düzgün çalışıyor sorun ısınmadan değil cpu çok kullanıyor denediğin oyun %50 üstüne çıktığında otomatik 3.6mhz lere düşüyor buda darboğaz yapıyor oyunu düşük ayarlarda oynama biraz arttır fps yine değişmez sabit kalır
Hocam açıkçası şu an değiştirebilir miyim bilmiyorum yani şöyle şu an üniversitede olduğum için farklı bir şehirdeyim fakat bir buçuk hafta içerisinde geri dönüş yapacağım ürünü şimdi göndersem geri bana dönmesi için adresim yerine buradaki şubeye gelir diye düşünüyorum Bir diğer sıkıntı ise bilgisayarsız kalmak istemiyorum ve Bu da yetmezmiş gibi yazılımsal her türlü çözümü denemek istiyorum çünkü cihazın kusurlu olduğunu açıkçası içten içe düşünmek istemiyorum bunun yanında akabinde zaten biosda diacrate graphics seçili durumda.
Ve ürünü alalı 14 günü geçeceği için ve hatta şu an 13 gün olduğu için ürünü geri alırlar mı süreci uzatırlar mı bu süreç nereye gider hiç bilmiyorum Fakat dediğim gibi cihazın kusurlu olduğuna veya Hatta o süreç kısmını bile bunları hiç düşünmek istemiyorum yani kafam o kadar ağrıdı iki gündür

biosda diacrate graphics seçili durumda.
Aygıt yöneticinde görüntü bağdaştırıcılarının ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Ayrıca Nvidia denetim masasında ekte attığım 2 kısmıda paylaşır mısınız? (Benim gönderdiğim gibi atın. Maksimum gücüde gösterir bilgi kısmında) Öncelik olarak yazılımsal sorunlar varsa onlara bakalım.

1769281488454.webp

cihaz kusurlu değil düzgün çalışıyor sorun ısınmadan değil cpu çok kullanıyor denediğin oyun %50 üstüne çıktığında otomatik 3.6mhz lere düşüyor buda darboğaz yapıyor oyunu düşük ayarlarda oynama biraz arttır fps yine değişmez sabit kalır
Açıkçası Evet hocam haklısınız grafikleri düşük yaptığım zaman aynı performansı alıyorum destansı seviyesine çıkardığım zaman gene aynı performansı alıyorum diyebilirim Zaten onun da bir üstü var o da sinematik mod sinematik modda sadece 40 fps'lere 50 fps'lere falan düşüyorum. Ve oyunu 2560x1600p çözünürlüğünde oynuyorum çünkü laptopumun ekranı zaten 2K

Dizüstülerde tek GPU kullanmasını önermem. Genel olarak ekran kartının performansı düşecektir. İşlemciye gömülü GPU'yu kapatsa bir miktar CPU tüketimi azalacaktır, ama burada videodaki gibi düşükte tutmayıp, ayarları yükselterek ama çok da artırmayarak kendine uygun değeri bulması lazım.

Mirliva'yı izliyorum masaüstü AM5 X3D işlemcisi var ve 5070 12 GB masaüstü kartı var. FG ile 200 FPS'i civarı görüyor.
Ben beta dönemi 5700X 4060 ile en yüksek (cinematic ayarlar yoktu) ve DLAA ile 70-80, DLSS alırsam 100-120 FPS civarı gördüm. Belki güncelleme aldıkça kötüye de gitmiş olabilir. Sıcaklık ise tamamen UE5 kaynaklı, bu oyun motoru ile oynadığı her oyunda o kasa ısınacak.
Oyun kötü çalışmıyor ama arkadaşın beklediği değeler monitör Hz ise FG açması gerekiyor.

Aygıt yöneticinde görüntü bağdaştırıcılarının ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Ayrıca Nvidia denetim masasında ekte attığım 2 kısmıda paylaşır mısınız? (Benim gönderdiğim gibi atın. Maksimum gücüde gösterir bilgi kısmında) Öncelik olarak yazılımsal sorunlar varsa onlara bakalım.

Alıntıyı görüntüle
Şu anda bahsettiğiniz işlemi yapıyorum hocam yapıp size tekrardan etiketleyip ekran görüntüsünü paylaşacağım

Epey üzerinden baktım ama wat oranını göremedim. Ekran kartı 5070 8 GB, yani masaüstü kartı ile aynı değil büyük ihtimalle wattı da aynı değil.
Bi ara yabancı forumda bi denk gelmiştim. 115W ekran kartına sahip bir seri bu. Bu sebeple 115W olmasını umuyorum. Bu laptopu bende bi ara araştırmıştım.

maalesef işlemci çok düşük kalıyor laptoplarda işlemci biraz sıkıntılı performans olarak

Ayrıca dizüstülerde tek GPU kullanmasını önermem. Genel olarak ekran kartının performansı düşecektir. İşlemciye gömülü GPU'yu kapatsa bir miktar CPU tüketimi azalacaktır, ama burada videodaki gibi düşükte tutmayıp, ayarları yükselterek ama çok da artırmayarak kendine uygun değeri bulması lazım.
Yeni serilerde district switch bölümünü tek kanala bağlamışlar birçok laptopta. tamir yaparken görmüştüm bir örnek. bu sebeple dahili+harici beraber kullanmaya çalışınca haricinin gücünü düşürüyor saçma bir şekilde. Mantığınıda çözebilmiş değilim. Müşterilerime zaten bu şekilde iletiyorum. Gündelik kullanımda hybrid kullanım. Oyun için ise sadece harici kullanımı kesinlikle en iyi çözüm. oyun esnasında hybridlerle yaptığımız testlerde binde 1 ve yüzde 1 FPSler baya düşüyor. Bu sistemin GPU1-GPU2 arasında veri geçişi olan noktalarında sorunlar çıkatabiliyor. Hele discord gibi bir HUD uygulaması GPU1den çalışıp oyun GPU2den çalıştığında sync işlemleri sorun yarattığından droplar hatta oyundan düşmeler bile yaşanabiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,941
Üyeler
188,184
Son üye
Yege
Geri