Neler Yeni

Öneri Neden Samsung Depolama Tercih Etmeliyiz ?

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Araştırdığım kadarıyla 5400 Rpm'lik bir HDD'ye göre iyi bir okuma ve yazma değerine sahip olduğunu düşünüyordum.
Ancak performans anlamında bir kötülüğünü görmedim, okuma ve yazma hızları benim için çok da önemli değil.
Zaten HDD işte hızlı olsa ne yazar :d

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
WD Blue HDD konusunda gayet iyi. 2 yıldır 0 bad sector 500 saat çalışma süresi 3000 kere aç kapa yapmışım falan felan. Sağlık %100 hızı ise hala 170 MB/S okuma 160 MB/S.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
WD Blue HDD konusunda gayet iyi. 2 yıldır 0 bad sector 500 saat çalışma süresi 3000 kere aç kapa yapmışım falan felan. Sağlık %100 hızı ise hala 170 MB/S okuma 160 MB/S.
O zamanlar Hard Disk Sentinel ile test yapmak aklıma gelmemişti. Şu anda bakıyorum ve değerler şu şekilde.
1066 gün 17 saat kullanılmış. (25.601 saat)
Sağlık %90 (Bence idare eder)
Açıp kapama sayısı 13.441

.RBO.

80+ Silver
Selamlar :)
Öyle detaya inerek şu özelliği var bu kadar potansiyeli var demeyeceğim. Basit örneklerle kendi kullandığım harddiskten bahsedeceğim.
Şu anda elimde 10 yıllık bir Samsung 500 GB 5400 Rpm HDD var ve bu 10 yılda aktif olarak kullanılmış bir HDD. Bir çok kişiye Samsung belleklerin ne kadar iyi olduğunu söylüyoruz ancak bu daha ucuz ya da bu daha fiyat performans diyerek bütçesi uysa bile Samsung SSD-HDD yerine o fiyat performans SSD-HDD'yi önerenler oluyor. Samsung bu tür bellek işlerinde çok başarılı, monitör paneli tarafında da ne kadar kaliteli üretimler yaptığın biliyoruz, sanırım sadece telefonlarda pek başarılı değil diyebiliriz :)

Öncelikle sizlere Crystal Disk İnfo programından bir ekran görüntüsü göstereceğim. Resimde görüldüğü üzere bu harddisk 10 yıldır toplamda 22971 saat çalışmış, güne vurduğumuzda da 957 gün çalışmış oluyor. Bunlar gayet uzun süreler. Bu konuyu açmamın asıl sebebi ise toplamda bu kadar uzun süre çalışan bir harddiskin hala durumunun "İyi" olması.
Sıcaklık normalde 25 derece civarında seyrediyor, arkada HD Tune Pro programı test yaptığı için sıcaklık ekran görüntüsü alınma esnasında 29 derecede gözüküyor ki bu sıcaklık gayet iyi.
Alıntıyı görüntüle

HD Tune Pro sonuçları da burada. Görüldüğü üzere tertemiz :) (Şu sondaki niye öyle kaldı anlayamadım :D)
Alıntıyı görüntüle

Crystal Disk Mark test sonuçları da burada. Bir harddiske göre gayet ideal bir okuma ve yazma hızı var.
Harddiskin 7200 değil 5400 RPM olduğunu da hesaba katarsak bu hızlar çok iyi.
Alıntıyı görüntüle

bendede samsung hdd var 10 yıllık 320 gb benim patriotdan soğuk çalışıyor 2 hatası var ve 100 mbs ve 7200 rp 24 derece inanılmaz buz gibi
samsung hdd.PNG

Ekler

• samsung hdd.PNG
    samsung hdd.PNG
    98.6 KB · Hit: 29
Top Bottom