Neler Yeni

Neden TürkNet e Geçmeliyim ?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,922
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hatalı bilgilendirme nerede peki?
Kötü hizmet alma ihtimali olmasına rağmen "iyi firma, sorun yaşamazsınız" demek hatalı yönlendirme olur.
Senin de yukarıda farklı farklı maddeler ile belirttiğin gibi.
Hizmet kalitesinde değişen bir çok etken olabiliyor.
Ki TurkNet bu konuda binlerce mağdur kullanıcısı olan bir firma.
Niye bu gereksiz fanatikliğiniz, anlam veremiyorum şu an :D

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,922
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Kötü hizmet alma ihtimali olmasına rağmen "iyi firma, sorun yaşamazsınız" demek hatalı yönlendirme olur.
Öncelikle kendisi mesajlarında böyle bir şey dememiş.
Senin de yukarıda farklı farklı maddeler ile belirttiğin gibi.
Hizmet kalitesinde değişen bir çok etken olabiliyor.
Buna hat değerleri, Routing, sağlayıcının CGNAT'ı gibi birçok şey dahil.
Niye bu gereksiz fanatikliğiniz, anlam veremiyorum şu an :D
En basit cevabı vereyim, alternatif yok.
Başka ülkelerde çoğu zaman "Altyapı Sağlayıcı" oluyor. O firma sadece altyapıyı sağlıyor, başka firma olan servis sağlayıcı portunu kiralıyor sonra müşteriye hizmeti veriyor.
İnsanlar TT - Superonline gibi firmalara 150-200TL para vermekten sıkılıyor. Ben 7 senedir TT kullanıyorum. Verdikleri hizmetlerden gayet memnunum gerek müşteri desteği gerek arıza kayıtlarına olan dönüşler. Ki arıza kaydı açmama gerek kalmıyor çünkü çok sorun yaşamıyorum. Ama TurkNet geçeceğim günü iple kovalıyorum çünkü senelerdir internete minimum 130TL para vermekten bıktık ailecek. Aylardır 210-220TL fatura ödüyoruz İnternet için. Mevcut müşterilere eskisi gibi değer verilmiyor, ben de sağlayıcı değiştirmek istiyorum. 112TL'ye 100Mbps internet + Statik IP kullanmaktansa neden Telekom'a aylık 220TL İnternet + Statik IP için para vereyim?

TurkNet dışında benim iyi hizmet alabileceğim tek bir alternatif kalıyor o da COMNET. Ancak İzmir'de oturduğumdan çok da iyi ping değerleri alamayacağım için en iyisi TurkNet oluyor.

Kısacası konu hizmet kalitesi vb. durumlar değil. Konu bütçe.
Umarım anlamışsınızdır. Bu fanatiklik değil. Çaresizlik.

kırmızışarapp

80+ Silver
Öyle bir sorun olursa bunun sorumlusu WildFury olmuyor.
Örneğin altyapı 100Mbps destekli VDSL'dir, kullanıcı iç tesisat kablolamasında sorun vardır. Ondan kaynaklı yüksek hızlara ulaşamıyordur vb. durumlar çoğu zaman yaşanır. Bu bahsettiğiniz hat değerleriyle ilgili durum sadece TurkNet için geçerli değil.
Bakın mesela ben 100'e geçtim, 1 ay sonra kopma yaşamaya başladım. TT'den ekip geldi kablo eklerini düzenledi. Değerlerim stabilleşti aylardır kullanıyorum.

Yani bu durum hiçbir ISP'ye özel değil.
Kopma sorununu bende yaşıyordum. Sorun iç tesisatta çıktı. Türk Telekom altyapısından vermeye çalışıyor birde Türknet sana. Kendi altyapısı olsa bu suçlamaları anlarım ama adamlar ne yapsın. Türk Telekom ilgileniyor kendi altyapısıyla Türknet karışamıyor. 100mbps diyip 20mbps vermesi snr margin düşük olduğundan dolayı kısıtlanmış olabilir. Sürekli kopma yaşama diye. Snr margin değeride iç tesisat ve santralin uzaklığına bağlı. Eğer ondan dolayı değilse Türknetten destek kaydı açınca sorunu buluyorlar ekip yollayıp. Sana gelen hızda sorun yok diyiyorlarsa iç tesisattadır sorun. 6 yıl öncesine kadar adsl altyapı vardı sokakta. 16mbps in günümüzde ne kadar düşük bir hız olduğunu gayet iyi biliyorum bu yüzden.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Öncelikle kendisi mesajlarında böyle bir şey dememiş.

Buna hat değerleri, Routing, sağlayıcının CGNAT'ı gibi birçok şey dahil.

En basit cevabı vereyim, alternatif yok.
Başka ülkelerde çoğu zaman "Altyapı Sağlayıcı" oluyor. O firma sadece altyapıyı sağlıyor, başka firma olan servis sağlayıcı portunu kiralıyor sonra müşteriye hizmeti veriyor.
İnsanlar TT - Superonline gibi firmalara 150-200TL para vermekten sıkılıyor. Ben 7 senedir TT kullanıyorum. Verdikleri hizmetlerden gayet memnunum gerek müşteri desteği gerek arıza kayıtlarına olan dönüşler. Ki arıza kaydı açmama gerek kalmıyor çünkü çok sorun yaşamıyorum. Ama TurkNet geçeceğim günü iple kovalıyorum çünkü senelerdir internete minimum 130TL para vermekten bıktık ailecek. Aylardır 210-220TL fatura ödüyoruz İnternet için. Mevcut müşterilere eskisi gibi değer verilmiyor, ben de sağlayıcı değiştirmek istiyorum. 112TL'ye 100Mbps internet + Statik IP kullanmaktansa neden Telekom'a aylık 220TL İnternet + Statik IP için para vereyim?

TurkNet dışında benim iyi hizmet alabileceğim tek bir alternatif kalıyor o da COMNET. Ancak İzmir'de oturduğumdan çok da iyi ping değerleri alamayacağım için en iyisi TurkNet oluyor.

Kısacası konu hizmet kalitesi vb. durumlar değil. Konu bütçe.
Umarım anlamışsınızdır. Bu fanatiklik değil. Çaresizlik.
Konu sahibi bütçe ve benzeri şeyler ile ilgili herhangi bir yazı yazmamış.
"4 yıldır D-Smart kullanıyorum, taahhütüm şu tarihte bitiyor ve altyapım 83 destekliyormuş, TurkNet'e geçeyim mi?"
Açılmış olan konu bu, farkında mısın?
Başka konular ile falan mı karıştırıyorsunuz?
Çünkü anlattığın şeyler konu içerisinde mevcut değil.
Kendi kullandığın hizmet, faturalar vs. anlatıp
"Konu bütçe ve çaresizlik" vs. demişsin.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,922
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
"4 yıldır D-Smart kullanıyorum, taahhütüm şu tarihte bitiyor ve altyapım 83 destekliyormuş, TurkNet'e geçeyim mi?"
O mesajda kendimden örnek vererek insanların neden TurkNet'i sıklıkla tercih ettiğini anlattım.
Gerçekten bunu bile açıklatacak mısınız :)

kırmızışarapp

80+ Silver
Adam sana açıklama yapıyor neden tercih edildiğine dair .d

Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Hasan
altyapısı superonline olan ve 100 mbps olan bir evde en iyi internet ne olur?
Mesaj otomatik birleştirildi:

altyapısı superonline olan ve 100 mbps olan bir evde en iyi internet ne olur?
altyapının karsıladıgı maksimum hız 100 mbps

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Adam sana açıklama yapıyor neden tercih edildiğine dair .d
Türkçe-Türkçe tercümanlık yapmana gerek yok, kendisi ile iletişim kurabiliyorum. Teşekkür ederim.

O mesajda kendimden örnek vererek insanların neden TurkNet'i sıklıkla tercih ettiğini anlattım.
Gerçekten bunu bile açıklatacak mısınız :)
Tamam da ben de kendi deneyimlerimi anlatırsam -ki forumda ekran görüntüleri ile anlattığım milyon tane mesaj var-
TurkNet'in neden tercih edilmemesi gerektiği, insanları nasıl mağdur ettiği, sözleşme şartlarına uyum sağlamadığı vs. bir sürü şey var.
Sanki bunlar hiç yokmuş veya başka firmalar yapıyormuş, TurkNet bir kurtuluşmuş gibi anlatmaya gerek yok.
Konu sahibinin, TurkNet'e geçtiği zaman mağdur olma ihtimali de diğeri gibi gayet yüksek.

Flowy*

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ahmet Emir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon Önerileri , Toplama pc , Ekran Kartı voltajı
Arkadaşlar 4 Yıldır D Smart Kullanıyorum .
06.09.2021 tarihinde 2 yıllık tahattüdüm bitiyor .
Altyapım Vdsl 83 mps ye kadar destekliyor .

Türknete Geçmeyi Düşünüyorum Süreç Nasıl İlerliyor .

Ne Yapmam Gerekir Eğer Türknete Geçersem Ne Zaman İnternetim Gelir .

Bide Türknet iyi midir? , üzmez değilmi ?
bakın kullanılmayan markalara yönleşin altyapınızda türktelekom varsa millenicom en idealdir

Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
Kamil
Yani sonuç olarak türkenete geçersem onca sıkıntı mı çekerim gecmememmi lazim

Top Bottom