Neler Yeni

Neden? Twitteri Neden Kapattınız...

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,201
İsim
Abdullah Aydoğdu
Şu ana kadar Twitter sayesinde birçok kişiye haber ulaştırıldı ve birçok kişi kurtarıldı. Twitteri kapatmak bir çözüm değil.

Megan

80+ Silver
asıl mantıklı düşünmeyen sensin
o göz bandını çıkarıp savunduğun kişilere dön bir bak deprem olduğun beri ne yapmışlar ve deprem olmadan önce ne yapmışlar savunduğun kişilere tekrar bak her olayda sosyal medyaya kısıtlama getirmekten başka ne yapmışlar savunduğun kişilere tekrar bir bak pastebin'i wikipedia'yı niye kapatmışlar savunduğun kişilere bir daha bak kanunları nasıl hiçe saymışlar sonra gel kim haklıymış tekrar bak
Siz şu anda düşünmeden hükümet ne yapsa yargılıyorsunuz. Depremzedeler falan umrunuzda değil orası belli. Hükümet ne karar verse direkt karşısınız. Şu günlerde bile böylesiniz ya diyecek söz yok

milenix

80+ Gold
Siz şu anda düşünmeden hükümet ne yapsa yargılıyorsunuz. Depremzedeler falan umrunuzda değil orası belli. Hükümet ne karar verse direkt karşısınız. Şu günlerde bile böylesiniz ya diyecek söz yok
bak sana ne diyorum sen ne diyorsun benim hükümetle yada muhalefetle derdim yok twitter kapatılınca kurtulmuş mu oldu herkes twitter ne yaptıda insanların kurtulmasını engelledi ben üzerime düşeni yaptım elimden ne kadar çıkıyorsa afada bağışladım aynı şekilde arkadaşlarımla son 3 gündür ki gelirlerimizi (24.284 tl) afada bağışladık ben ve arkadaşlarım yapabileceğim herşeyi yaptık önceden eğitim almadım alsaydım gidip yardım edebilirdim ama ekiplere engel olmamak içinde gitmiyorum ve gitmek isteyenleride uyarıyorum önceden eğitim almadıysanız gitmeyin diye ve ben tweetterda takip ettiğim hesapların hepsi devletin kendi resmi hesapları arkadaşlarım ve bazı siyasetten alakasız kişiler geri kalan hiç bir şey umrumdada değil kim siyaset yapmış kim bilmem ne yapmış ve ben hükümetin yaptığı iyi bir şey olursa iyi kötü bir şey olursa kötü demesini bilirim sen bana hesap soracağına git malzemeden çalan müteahhitlerden hesap sor bu kadar can kaybını nedeni ben değil onlar

Megan

80+ Silver
bak sana ne diyorum sen ne diyorsun benim hükümetle yada muhalefetle derdim yok twitter kapatılınca kurtulmuş mu oldu herkes twitter ne yaptıda insanların kurtulmasını engelledi ben üzerime düşeni yaptım elimden ne kadar çıkıyorsa afada bağışladım aynı şekilde arkadaşlarımla son 3 gündür ki gelirlerimizi (24.284 TL) afada bağışladık ben ve arkadaşlarım yapabileceğim herşeyi yaptık önceden eğitim almadım alsaydım gidip yardım edebilirdim ama ekiplere engel olmamak içinde gitmiyorum ve gitmek isteyenleride uyarıyorum önceden eğitim almadıysanız gitmeyin diye ve ben tweetterda takip ettiğim hesapların hepsi devletin kendi resmi hesapları arkadaşlarım ve bazı siyasetten alakasız kişiler geri kalan hiç bir şey umrumdada değil kim siyaset yapmış kim bilmem ne yapmış ve ben hükümetin yaptığı iyi bir şey olursa iyi kötü bir şey olursa kötü demesini bilirim sen bana hesap soracağına git malzemeden çalan müteahhitlerden hesap sor bu kadar can kaybını nedeni ben değil onlar
İnşallah o müteahhitler de şimdi o enkazda hırsızlık yapanlar da cezasını bulur ama bugün bunu tartışmanın zamanı değil. Twitterın kapatılmasını bir kesim doğru buluyor bir kesim yanlış. İki taraf da haklı aslında. Ama ben şu yüzden doğru buluyorum. Profosyonel ekip sayısı az ve bunların en doğru yerlere ulaşması lazım. Eğer sosyal medya yüzünden bunlar yanlış yerlere gidiyorsa doğru karar olur. Tam tersiyse yanlış karar. İşte herkes kendince haklı. İnşallah insanları mağdur edecek kararlar alınmıyodur

İceWolf

80+ Silver
Rahat mı? Biz de dışarıda kalıyoruz. Depremin merkez üssü benim memleketim. 19 yıl yaşadığım şehirde ayakta bina kalmadı. Adamlar hala keyiflerini düşünüyor ne diyeyim bunlara
5 gb internete oy veren tiplere cevap verme. vatan yanmış vatan evlatları ya ölmüş ya mahfolmuş bunların umurlarındamı zannediyorsun. twetter de gezemiyorlarmış.... Adamlar tweet yazıp depremzedeleri kurtarmış vay beee. Afetlerde; Kızılay çadırının önünde "burda kızılay yok" diyen, Helikopter üstünden geçerken "vallahi burda helikopter yok" diyenlerin yalakaları bunlar.

Şuanda 500 yıldır olmayan, dünyadada bir benzerinin olmadığı kadar 100.000km2 lik büyük bir afet yaşıyoruz. Ellerini bir mağdura uzatmayıp, bir depremzedeyi göçükten çıkarmayan, aksine tertemiz elbiselerle İstanbuldan getirdikleri elemanlarına, sanki depremzedeymiş gibi mikrofon uzatanlara yalakalık yapan tipler. Boşver he de geç.

milenix

80+ Gold
Adamlar tweet yazıp depremzedeleri kurtarmış vay beee. Afetlerde; Kızılay çadırının önünde "burda kızılay yok" diyen, Helikopter üstünden geçerken "vallahi burda helikopter yok" diyenlerin yalakaları bunlar.
Ellerini bir mağdura uzatmayıp, bir depremzedeyi göçükten çıkarmayan, aksine tertemiz elbiselerle İstanbuldan getirdikleri elemanlarına, sanki depremzedeymiş gibi mikrofon uzatanlara yalakalık yapan tipler. Boşver he de geç.
göstersene nerde böyle bir şey yapmışım oturduğun yerden uydurmalarınla boş boş ahkam kesmekle olmuyor bu işler

JSezar

80+ Silver
ben cb ama gizli hesap,twitterı kapatmayalımda oy mu kaybedelim kardeşim

Azief

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Azief
Hangi kafadasın bilerek mi anlamıyorsun
Ekiplere vakit kaybı oluşturuyorlar neyini anlamıyorsun hala keyfinin peşindesin

Gönüllü ekipler içinse twitter önemli bir bilgi kaynağı, buna ne yapılacak? Birçok gönüllü, birçok insan twitter üzerinden koordine oluyordu. Profesyonel ekipler zaten ilk 48 saat hiçbir işe yaramadılar. Yok yanlış bilgi yok kulaktan duyma demeyin, ailem hatayda yaşıyor, 2. günün sonuna kadar ne bir afad ne bir kızılay aracı gördüler dışarda arabayla gezmelerine rağmen.

Megan

80+ Silver
Gönüllü ekipler içinse twitter önemli bir bilgi kaynağı, buna ne yapılacak? Birçok gönüllü, birçok insan twitter üzerinden koordine oluyordu. Profesyonel ekipler zaten ilk 48 saat hiçbir işe yaramadılar. Yok yanlış bilgi yok kulaktan duyma demeyin, ailem hatayda yaşıyor, 2. günün sonuna kadar ne bir afad ne bir kızılay aracı gördüler dışarda arabayla gezmelerine rağmen.
O konuda haklısın. Ama profosyonel ekiplere güçlük çıkartıyor muydu önemli olan orası

Azief

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Azief
O konuda haklısın. Ama profosyonel ekiplere güçlük çıkartıyor muydu önemli olan orası
Aga hangi profesyonel ekip, 48. saatte gelen doğru düzgün bir iş yaptığı şaibeli olan o ekiplerden mi bahsediyorsun. Hatayda insanları kurtaranlar senin dediğin o ekipler değildi gönüllülerdi. Yardıma giden kızılay afad değil gene gönüllülerdi. Bu devletin bu süreci ne kadar rezil yönettiğini gösterdiği için kapattıkları zaten ortada.

İceWolf

80+ Silver
göstersene nerde böyle bir şey yapmışım oturduğun yerden uydurmalarınla boş boş ahkam kesmekle olmuyor bu işler
tweetterde yaşayan, ordan tweet atmanın dünyanın en büyük işi olduğunu zanneden şahıs sormuş. afferim attığın tweetlerle dünyanın en büyük işini yapmışsın. Ben sana sorsam TWEET ATTIM YETMEZMİ dersinde, ben söyleyeyim neler yaptığımızı.

1- İlk gün kan bağışımı 300 kişiden fazla sırada 4 saat bekleyerek yaptım.
2- 2. gün Hatay ve Osmaniyeye 1 er tır suyu kendimiz yükleyerek gönderdik.
3- 3. gün Gaziantep ve Kahramanmaraşa 1 er tır suyu kendimiz yükleyerek gönderdik.
4- 4. gün Valilik ve AFAD koordinasyonunda yüzlerce gencinde katılımıyla 10 tır insanı yardım malzemesi (battaniye, giyim eşyası, gıda, bebek malzemeleri) yükleyerek tüm deprem illerine gönderdik.
5- 5. günde yine AFAD merkezindeydim ve yeni geldim evime.

Dikkat ettimde birşeyi eksik yapmışım, o yüzdende yaptığımız her şey BOŞMUŞ. Tweetter köpekleri milyonlarca tweet atarken BEN 1 TWEET BİLE ATMAMIŞIM. Demekki hiç bir şey yapmamışım.

milenix

80+ Gold
tweetterde yaşayan, ordan tweet atmanın dünyanın en büyük işi olduğunu zanneden şahıs sormuş. afferim attığın tweetlerle dünyanın en büyük işini yapmışsın. Ben sana sorsam TWEET ATTIM YETMEZMİ dersinde, ben söyleyeyim neler yaptığımızı.

1- İlk gün kan bağışımı 300 kişiden fazla sırada 4 saat bekleyerek yaptım.
2- 2. gün Hatay ve Osmaniyeye 1 er tır suyu kendimiz yükleyerek gönderdik.
3- 3. gün Gaziantep ve Kahramanmaraşa 1 er tır suyu kendimiz yükleyerek gönderdik.
4- 4. gün Valilik ve AFAD koordinasyonunda yüzlerce gencinde katılımıyla 10 tır insanı yardım malzemesi (battaniye, giyim eşyası, gıda, bebek malzemeleri) yükleyerek tüm deprem illerine gönderdik.
5- 5. günde yine AFAD merkezindeydim ve yeni geldim evime.

Dikkat ettimde birşeyi eksik yapmışım, o yüzdende yaptığımız her şey BOŞMUŞ. Tweetter köpekleri milyonlarca tweet atarken BEN 1 TWEET BİLE ATMAMIŞIM. Demekki hiç bir şey yapmamışım.
ben nerde böyle bir şey iddia ettim madem böyle diyorsun o zaman kanıt göster
madem öyle bende sayayım:

1. 18 yaşıma girdiğimden beri her 3 ayda bir kan vermeye başladım sizin gibi sadece bir felakette yardıma ihtiyaç olanları düşünmüyorum her zaman insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum en son 2 ay önce verdiğim için tekrar veremedim
2. bütçemin el verdiğince afada bağışladım
3. arkadaşlarla son 4 günlük kazancımızı (29.842tl) afada ve kızılaya bağışladık
4. forumda ilk bağış konusunu ben açtım herkesi bağış yapmaya çağırdım
5. okulumda yardım toplanıyordu gittim paketlenmesine ve tırlara yerleştirilmesine yardım ettim
ve twitterda bununla ilgili bende tweet atmadım twitterı ben eğlence amaçlı kullanıyorum siyaset umrumda bile değil ben hiç bir zaman siyaset ile ilgili tweet atmadım herkesi kendin sanmayı bırak araştırmadan hemen yalanlara saldırmaya çalışmayı bırak

İceWolf

80+ Silver
Top Bottom