Neden yıllar geçtikce laptoplarda sorunlar büyüyor?

Reaksiyon skoru
1,478
yaklaşık 7-8 sene kullandığımız casper laptopumuz vardı hiç bana mısın demiyordu sorun çıkartmıyordu,2018-19 ya kadar onu kullandık ondan sonrasında yine eski bir laptoba geçtik ve halen aktif olarak onu kullanıyoruz hp elitebook 8570p (i5 3230m) ve bu laptopda da 6-7 sene olmasına rağmen ne ısınma ne fan sesi ne de kronik sıkıntılar çıkarıyor.Çocukluguma geri döndüğümde hiç kimsenin laptopdan başı ağrıdığını çok hatırlamıyorum.Ancak günümüze geldiğimizde sorunsuz laptop pek göremiyorum.Forumda şu şu bütçede laptop arıyorum diye tavsiye istediğimde X kişisi A markasını övüyor, Y kişiside altına yazıyor ki hayır A markasında kronik anakart sorunu var,B laptopunu öneririm.Z kişiside hayır B laptopunda Sensör sorunu var C laptopunu al,halbuki C laptuunda da ısınma problemi var. Piyasada eli yüzü düzgün laptop yok neredeyse,kısacası sorum şu geçen yıllarda laptopların daha da sorunlu hale gelmesinin sebebi nedir?

Teknoloji ilerledikçe, günümüz ihtiyaçlarını karşılayabilmek için sistem daha kompleks bir hale geliyor, bu kadar şeyi de küçük bir kutuya sığdırmaya çalışmak zaman zaman sorunlara yol aciyor diye düşünüyorum

Eskiden de vardı sorunlar şu anki cihazlar çok daha güçlü olduğu için de sorunlar da artıyor. Kullanıcı sayısının artması da etkendir.
Laptopların işlemci güçleri masaüstü versiyonlarına yaklaştı. Üzerine ptm'in keşfiyle soğutmak kısmında devrim yaşandı. Şu an ortalama bir 5080 laptop 250 watt crossload çekebiliyor. Kafam kadar 400wattlık adaptörler falan üretiliyor. Haliyle bazı bileşenlerin cortlaması şaşırtıcı olmamalı kul yapısı sonuçta.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Senr
yaklaşık 7-8 sene kullandığımız casper laptopumuz vardı hiç bana mısın demiyordu sorun çıkartmıyordu,2018-19 ya kadar onu kullandık ondan sonrasında yine eski bir laptoba geçtik ve halen aktif olarak onu kullanıyoruz hp elitebook 8570p (i5 3230m) ve bu laptopda da 6-7 sene olmasına rağmen ne ısınma ne fan sesi ne de kronik sıkıntılar çıkarıyor.Çocukluguma geri döndüğümde hiç kimsenin laptopdan başı ağrıdığını çok hatırlamıyorum.Ancak günümüze geldiğimizde sorunsuz laptop pek göremiyorum.Forumda şu şu bütçede laptop arıyorum diye tavsiye istediğimde X kişisi A markasını övüyor, Y kişiside altına yazıyor ki hayır A markasında kronik anakart sorunu var,B laptopunu öneririm.Z kişiside hayır B laptopunda Sensör sorunu var C laptopunu al,halbuki C laptuunda da ısınma problemi var. Piyasada eli yüzü düzgün laptop yok neredeyse,kısacası sorum şu geçen yıllarda laptopların daha da sorunlu hale gelmesinin sebebi nedir?
Eski forumlar ile yeni forumlar nasıl aynı değilse laptoplarda değil. Hatta eski bir forum için konuşalım, aynı forum içinde sizin Casper laptopunuzu satın aldığınız tarihlerde bulunan okuryazar veya üye yani o zamanın kitlesi ile şimdinin forum üyeleri ve okuryazarı kitlesini bir tutmamalısınız, tutamazsınız. Laptoplarda da tabii ki dediğiniz gibi sorunlar var ancak şimdilerde gelen nesil sorunlar konusunda daha bilinçli ve şu an bulunan nesil bu sorunları yayma ve ulaşma konusunda daha olanaklı. Kısacası sorunuzun cevabı bu kadar kısa ve net.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kullanıcı sayısının artması da etkendir.
Şu cümlen hariç ağır boş yapmışsın. "Kul yapısı sonuçta" bakış açısı ile o zaman bütün laptoplarda bulunan sorunlara onu da kul yaptı diyerek geçiştirelim. :kekw:

Bu çok sığ bir bakış açısı.

Son düzenleme:
Geri