Neler Yeni

Nedense bu aralar kişisel olarak çöküntüdeyim

rznkolds

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ramazan Koldaş
Bu aralar içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor normalde teknoloji ve yazılımla ilgilenmeyi veya bilgisayar parçaları ile ilgilenmeyi çok seven bir insanım ama nedense bu aralar hiçbir şey canım yapmak istemiyor aslında nedenini de bilmiyorum açıkçası depresyonda mıyım değil miyim bunu da bilmiyorum sanırım hayattan sıkıldım galiba yani bir şey yapıyorum normalde o yapılan şeyi başardığımda kendimi çok mutlu hissederim ama şimdi hissetmiyorum bu sizde de oluyor mu ?

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Yaklaşık 4 yıldır felan bu hislerdeyim çözümünü bilmiyorum ama arkadaşlarımla oyun oynamayı hala çok seviyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu aralar içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor normalde teknoloji ve yazılımla ilgilenmeyi veya bilgisayar parçaları ile ilgilenmeyi çok seven bir insanım ama nedense bu aralar hiçbir şey canım yapmak istemiyor aslında nedenini de bilmiyorum açıkçası depresyonda mıyım değil miyim bunu da bilmiyorum sanırım hayattan sıkıldım galiba yani bir şey yapıyorum normalde o yapılan şeyi başardığımda kendimi çok mutlu hissederim ama şimdi hissetmiyorum bu sizde de oluyor mu ?
Bence kendinize yeni hobiler edinin, sürekli aynı şey sıkıyor doğal olarak

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Ç.G. insancığı
Seninle aynı şeyleri hissediyorum knk. Kendine uğraşıcak yeni hobiler ve bi amaç belirlemen lazım. Bu hissettiklerin normal.

rznkolds

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ramazan Koldaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yaklaşık 4 yıldır felan bu hislerdeyim çözümünü bilmiyorum ama arkadaşlarımla oyun oynamayı hala çok seviyorum

Bence kendinize yeni hobiler edinin, sürekli aynı şey sıkıyor doğal olarak
Normalde bende oyun oynamayı çok severim ama nedense onlar bile şuan beni bayıyor :)

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
C Ş
İnsanın hayatında bazen böyle dönemler olur. Hiç sebepsiz, anlamsızca yaptığın hiçbir şeyden anlam bulamazsın. Hayatın anlamını ararsın kısacası. Depresyon durumu değildir. Sadece yaptığın işler senin içinde bir his oluşturmuyordur. Zamana bırak. Zaman ilaç derler ama zaman sadece geçmesini beklemeye yarar.
Tavsiyem yapacağın şeylerde bunu neden yapıyorum, ne işime yarayacak şekilde düşünmemen. Yapasın geldi ve yaptın.

Tıpkı bu videodaki gibisindir büyük ihtimal.

rznkolds

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ramazan Koldaş
İnsanın hayatında bazen böyle dönemler olur. Hiç sebepsiz, anlamsızca yaptığın hiçbir şeyden anlam bulamazsın. Hayatın anlamını ararsın kısacası. Depresyon durumu değildir. Sadece yaptığın işler senin içinde bir his oluşturmuyordur. Zamana bırak. Zaman ilaç derler ama zaman sadece geçmesini beklemeye yarar.
Tavsiyem yapacağın şeylerde bunu neden yapıyorum, ne işime yarayacak şekilde düşünmemen. Yapasın geldi ve yaptın.

Tıpkı bu videodaki gibisindir büyük ihtimal.
Halısın belkide fazla odaklanmamak gerek ama ne bileyim kendimi yinede garip hissediyorum bazen yaşamın anlamsızlığı bile çok iç karartıcı olabiliyor ama dışarıya çıkıp yürüsem temiz bir nefes alsam ulan hayat aslında çok güzel ya diyorum

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
C Ş
Halısın belkide fazla odaklanmamak gerek ama ne bileyim kendimi yinede garip hissediyorum bazen yaşamın anlamsızlığı bile çok iç karartıcı olabiliyor ama dışarıya çıkıp yürüsem temiz bir nefes alsam ulan hayat aslında çok güzel ya diyorum
Aynen. Kendin için daha önce yapmadığın şeyleri yapmaya çalış. Mesela hep aklında olup da gidemediğin bir yere git. Bu ille de uzak yer olmak zorunda değil. Mesela uzaklarda bir tepe görüyorsundur. Orayası nasıl acaba diye düşünüyorsundur. İçindeki bu merakı gidermek için o tepeye git ve manzaraya bak. Yanında arkadaşların da olursa gitmek için motivasyonun da yüksek olur.

Mesela yağmurlu havada ıslanmaktan korkmadan yürümeye çık. Gerçi hava soğuk artık. Bunu ilk bahar aylarında yapsan daha iyi.

Aklındaki küçük hayallerini yapmaya çalış. Hayatın anlamı bir yandan da bu. Hayalin olmazsa yaşamak için, çabalamak için bir eylem yapmak istemezsin.

Birini çevirip sorsan ne için yaşıyorsun diye, derler: Şunu yapmak için, şuna sahip olmak için. Hep bir hayal, hep bir hedefe ulaşmak vardır.

Zaten bu hedefe ulaşmaya çalışırken geçmez mi hayat da?

Herkesin aklında ufak tefek de olsa o kadar hayal vardır ki gerçekleştirmek istediği. Ama ya yapmaz ya yapamaz ya da yapmak için fırsat bulamaz. Ama sürekli bu hayalleri yapmak için bir gün bekler. Yapma umuduyla ömrünü geçirir.

rznkolds

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ramazan Koldaş
Aynen. Kendin için daha önce yapmadığın şeyleri yapmaya çalış. Mesela hep aklında olup da gidemediğin bir yere git. Bu ille de uzak yer olmak zorunda değil. Mesela uzaklarda bir tepe görüyorsundur. Orayası nasıl acaba diye düşünüyorsundur. İçindeki bu merakı gidermek için o tepeye git ve manzaraya bak. Yanında arkadaşların da olursa gitmek için motivasyonun da yüksek olur.

Mesela yağmurlu havada ıslanmaktan korkmadan yürümeye çık. Gerçi hava soğuk artık. Bunu ilk bahar aylarında yapsan daha iyi.

Aklındaki küçük hayallerini yapmaya çalış. Hayatın anlamı bir yandan da bu. Hayalin olmazsa yaşamak için, çabalamak için bir eylem yapmak istemezsin.

Birini çevirip sorsan ne için yaşıyorsun diye, derler: Şunu yapmak için, şuna sahip olmak için. Hep bir hayal, hep bir hedefe ulaşmak vardır.

Zaten bu hedefe ulaşmaya çalışırken geçmez mi hayat da?
Yani benimde hedeflerim var elbette ama bazen bunlara ulaşınca elime ne geçebilir ki diye düşünüyorum çok tuhaf bir durum aslında

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
C Ş
Yani benimde hedeflerim var elbette ama bazen bunlara ulaşınca elime ne geçebilir ki diye düşünüyorum çok tuhaf bir durum aslında
Aynısını ben de düşünüyordum. Sadece yapmaya çalış. Yapınca eline ne geçeceğini ancak yaptığında görebilirsin. En küçük hayal bile olsa yapmayı dene.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Merhaba 👋 Birkaç genel önerim:

• Yeni bir hobi edinin: Farklı bir alanda yeni bir şeyler öğrenmek, ilgi ve heyecanınızı canlandırabilir.
  • Küçük hedefler belirleyin: Büyük projeler yerine, küçük ve ulaşılabilir hedefler belirleyerek başarı hissini daha sık yaşayabilirsiniz.
  • Sosyal etkileşim: Arkadaşlarınızla veya ailenizle vakit geçirmek, yeni insanlarla tanışmak sizi farklı düşünmeye teşvik edebilir.
  • Fiziksel aktivite: Egzersiz yapmak, yürüyüşe çıkmak veya spor yapmak endorfin salgılanmasını artırarak ruh halinizi iyileştirebilir.
Spesifik olarak önerim :
  • Hayatınızın anlamını sorgulayın: Hayatınızın anlamını düşünün. Gidişatı vs. Yaptıklarınıza otomatik olarak anlam yüklenecektir. İslam size yön gösterebilir.
  • Değerinizi bilin: Hayatın değerini bilin, kendi değerinizi bilin. Hayatınızın değerini bilmek, yaptıklarınıza, yapacaklarınıza ve olan tüm şeylere anlam yükleyecektir.
  • Duygu günlüğü tutun: Duygu günlüğü duygularınız üstünde farkındalık ve hükmetme becerisi sağlar. Duygularını bilen kendisine hükmeder. Ki bu çok iyi bir şeydir.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,061
İsim
Hakan
Öncelikle isminde Gri olup kendini Bing ve Psikolog hatta Psikiyatri sanan insanların olduğu yerden tavsiye alma daha da çökersin özellikle sohbete Merhaba diyip el sallayarak Birkaç genel öneriyle söylemesi kolay motivasyon sayfası tarzında mesaj yazan insanları ciddiye almayın.

The Semih

80+ Gold
Banada oluyor bazen, bi süre teknolojiden haberlerden uzak durmaya çalış. Hava şartları beni çok etkiler mesela belki senide etkilemiştir.

Merhaba 👋 Birkaç genel önerim:

• Yeni bir hobi edinin: Farklı bir alanda yeni bir şeyler öğrenmek, ilgi ve heyecanınızı canlandırabilir.
  • Küçük hedefler belirleyin: Büyük projeler yerine, küçük ve ulaşılabilir hedefler belirleyerek başarı hissini daha sık yaşayabilirsiniz.
  • Sosyal etkileşim: Arkadaşlarınızla veya ailenizle vakit geçirmek, yeni insanlarla tanışmak sizi farklı düşünmeye teşvik edebilir.
  • Fiziksel aktivite: Egzersiz yapmak, yürüyüşe çıkmak veya spor yapmak endorfin salgılanmasını artırarak ruh halinizi iyileştirebilir.
Spesifik olarak önerim :
  • Hayatınızın anlamını sorgulayın: Hayatınızın anlamını düşünün. Gidişatı vs. Yaptıklarınıza otomatik olarak anlam yüklenecektir. İslam size yön gösterebilir.
  • Değerinizi bilin: Hayatın değerini bilin, kendi değerinizi bilin. Hayatınızın değerini bilmek, yaptıklarınıza, yapacaklarınıza ve olan tüm şeylere anlam yükleyecektir.
  • Duygu günlüğü tutun: Duygu günlüğü duygularınız üstünde farkındalık ve hükmetme becerisi sağlar. Duygularını bilen kendisine hükmeder. Ki bu çok iyi bir şeydir.
Öncelikle isminde Gri olup kendini Bing ve Psikolog hatta Psikiyatri sanan insanların olduğu yerden tavsiye alma daha da çökersin özellikle sohbete Merhaba diyip el sallayarak Birkaç genel öneriyle söylemesi kolay motivasyon sayfası tarzında mesaj yazan insanları ciddiye almayın.
Mesajı ChatGPT den alıntılamış, ama cevabına güldüm.

Wessera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Arda Kaynak
mErhaba :p:p:p(y)😻😻💋💋🫦🫦 👅👅Birkaç genel önerilerim bunları kimse söylemez...

1. **Günlük Hedeflerini Renkli Konfetilerle Süsle:** Günlük hedeflerini renkli konfetilerle süsleyerek, başarılarını konfeti yağmuru eşliğinde kutla. Olumlu bir atmosferde olmak için biraz konfeti her zaman iyidir!

2. **Kendi İlham Verici Şarkını Yaz:** Kendi ilham verici şarkını yaz ve bu şarkıyı sabah kalktığında, tuvalete giderken ya da yolda yürürken söyle. Eğer başkaları duyarsa, onlara da enerji vermiş olursun.

3. **Gülücük Egzersizleri:** Gülücük egzersizleri yaparak yüz kaslarını güçlendir. Aynanın karşısına geç, kendi kendine komik şeyler söyle ve kendine gülmeye çalış. Unutma, bir gün gülmeyi unuttuğun bir gündür!

4. **"Beni Bugün Ne Mutlu Edecek?" Günlüğü:** Her gün, seni mutlu eden en saçma şeyleri yaz. Mesela, kedi videosu izlemek, çim biçerken dans etmek ya da yüzünü güneşe doğru uzatmak gibi.

5. **Uçan Konuşan Balık İmgesi:** Güçlü bir kişisel gelişim imgesi yarat. Mesela, uçabilen ve konuşabilen bir balık hayal et. Bu balığın sana yaşamla ilgili önemli bilgiler verdiğini düşün, ve onunla iletişim kurarak hayatına renk kat.

6.Gökyüzündeki Bulutları Sayma Tekniği: Her gün, en az 15 dakikanı bulutları sayarak geçir. Farklı bulut türlerini tanı ve onlara sevimli isimler ver. Kim bilir, belki bulutlar senin için ilham kaynağı olabilir!

7.Yaratıcı Ayakkabı Seçimi: Ayakkabılarını seçerken sadece konfora değil, aynı zamanda ayakkabılarının da bir hikayesi olmasına dikkat et. Her gün başka bir ayakkabı giyerek farklı karakterlere bürün.

8.Karşılıklı Göz Kırpmalar: Günlük sosyal etkileşimlerde insanlarla konuşurken, her cümlenin sonunda karşılıklı göz kırpmayı dene. Belki karşındaki kişi seni anlamasa da, en azından komik bir anı olur.

9.Masal Kitaplarından Alıntı Yapma Sanatı: Normal konuşmalarına masal kitaplarından alıntılar ekleyerek kendini ifade et. Mesela, "Bugün işteyken patronuma dedim ki, 'Eğer bu proje başarısız olursa, sihirli bir lambayı ovalamayı düşünmeyi düşünebiliriz.'"

10.Gizli Süper Güç Geliştirme: Günlük aktivitelerini gerçek bir süper kahraman gibi yapmaya çalış. Mesela, çay içerken içindeki "anti-stres" gücü ile odandaki düzeni koruyorsun gibi düşün.

11.Espri Gücü Antrenmanları: Her gün en az bir kişiyi güldürmeye çalış. Eğer başaramazsan, kendinle espri yaparak gülme yeteneğini geliştir.

12.Rastgele Yetenek Kazanma Denemeleri: Her hafta yeni bir yetenek kazanmaya çalış. İster göz kırpma, ister çatal bükme... amaç saçmalık olduğu için yetenek pek önemli değil!

Unutma, bunları yapmazsan hayatta hep mutsuz olursun
-Pembe koç

Top Bottom