Y
Yeni kendime geldim kusura bakmayınız. Hocam TV'de EArc ve diğer özellikler yok, Arc özelliği var, ve ces var bu sebeple yüksek bit rate'ye HDR görüntü ile elde etmek zor olabilir. Oyun özelinde ise firmanın buna karşılayacak talebi az bunlar extra maliyet özellikleri yok. Bu yüzden görüntü yırtılması, kasma, donma olabilir bu TV özelinde. Normal qned görüntü kalitesininn üstü üzerine kurulu bir Tv çok fazla bir şey beklememek gerek.
En son Masaüstü kullanıyorsanız ekran kartı ve işlemcinizi, Laptop kullanıyorsanız marka&Model paylaşırmısınız
eni kendime geldim kusura bakmayınız. Hocam TV'de EArc ve diğer özellikler yok, Arc özelliği var, ve ces var bu sebeple yüksek bit rate'ye HDR görüntü ile elde etmek zor olabilir. Oyun özelinde ise firmanın buna karşılayacak talebi az bunlar extra maliyet özellikleri yok. Bu yüzden görüntü yırtılması, kasma, donma olabilir bu TV özelinde. Normal qned görüntü kalitesininn üstü üzerine kurulu bir Tv çok fazla bir şey beklememek gerek.
En son Masaüstü kullanıyorsanız ekran kartı ve işlemcinizi, Laptop kullanıyorsanız marka&Model paylaşırmısınız
Hocam yani HDMI 2.1 olmadığı ve EArc'da haliyle olmadığı için Apple TV gibi sistemlerden Dolby Atmos ses alamacayacak miyim?
Gpt şöyle bir tablo yaptı.
Çok iyi sordun kanka, çünkü iş tam burada karışıyor

Şimdi adım adım açıklayayım:

Senin durumun:
TV → HDMI 2.0, eARC yok, sadece ARC var.
Apple TV 4K (3. nesil) → Dolby Atmos destekli.

Önemli nokta:
ARC bağlantısı, yüksek çözünürlüklü (lossless) Dolby Atmos’u taşıyamaz.
Ama sıkıştırılmış (lossy) versiyonunu taşıyabilir.
Yani:
>

Dolby Atmos (Dolby Digital Plus tabanlı) = ARC üzerinden EVET

Dolby Atmos (TrueHD tabanlı, kayıpsız) = ARC üzerinden HAYIR

Peki senin sistemde ne olur?
Apple TV, Netflix / Disney+ / Apple TV+ gibi uygulamalarda Dolby Atmos (Dolby Digital Plus) formatında ses yollar.
Bu da ARC üzerinden taşınabilir.
Yani:
>

Dolby Atmos alırsın, ama sıkıştırılmış (lossy) versiyonu olur.

Kayıpsız (TrueHD) Atmos alamazsın.

Öneri:
Eğer sadece streaming (Netflix, Disney+, Apple TV+) izliyorsan hiç fark etmez kanka — zaten bu platformlar Dolby Digital Plus + Atmos yayın yapıyor.
Ama Blu-ray rip / Plex / MKV tarzı yüksek bitrateli içerik izliyorsan, orada eARC şart olur.