🔥İndirim 🔥NEXT 65 inch - 4K UHD - MiniLED - Google TV ( 27.700₺ )🔥

Görüntüyü 30 Hz e sabitleyince çökmeler düzeldi , ama normal 27 inç 2 k monitörde 60 Hz stabil verdi mesela. Kablo ile alakalıdır diyip daha kaliteli bir kablo alacağım

Bu nasıldır.

Ya da bu.
Önerilere de açığım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de bende çözünürlük 4096x 2160 p ama TV özelliklerinde vs hep 3840x2160 deniyordu. Neden öyle oluyor
HDMI da 2.0 demişlerdi soru cevaplarda ama ayarlarında 2.1 gözüküyor, sadece görüntü olarak mı var 2.1 seçeneği yoksa 2.1 destekliyor mu demek?

Ekler

• 1000138297.webp
    1000138297.webp
    196.7 KB · Hit: 64
Hocam kendi resmi servisleri değil, taşeron firmalar ondan dolayı farklılık gösterebilir, bana da 5 saat sonra ulaştılar ben akşam gelin dedim, sizin bu TV den bugün 2 tane kurdum dedi bana, bölgesel yoğunlukta değişiyordur tabii.

Bir de kağıt falan vs imzalatmadılar bana ama sizde de öyle mi?

Valla anlamadım ekran kartının HDMI portunu hiç kullanmadım PSU da 850w HDMI ı monitörlerde deneyeceğim şimdi bir de bakalım. Displayport to HDMI kablo alacaktım bugün sorun ekran kartıdır diye , en iyisi 4k 30 FPS veriyor 60 FPS veren bulamadım. Bir de başka bir laptopla da bağlanmayı denedim onda da çoğu zaman görüntü alamadı TV, 2 farklı HDMI ile denendi.
Banada imzalatmadilar hocam bişey

Bu süreleri gördükçe bizim burdaki servise iyice kuruluyorum ya 😅

Küçük yer diye mi bilmiyorum, benim tv Perşembe 13:00 civari geldi, direkt kayıt açtırdım ama servis en son "en iyi ihtimalle cumartesi geliriz" dedi :(

Bir de servis bana kendi de ulaşmadı, cuma günü ben servisi bulup aradım :(
Hocam eve yakın yerde kurulum yapmışlar bunun qled versiyonunu 20-25dk da geldiler yoksa pazartesi gelicektik dedi (cumartesi kendi işini yapıyormuş) 7 gibi kuruldu geç olsun güç olmasın diyelim.

Vay be konu kaç sayfa olmuş. Gariban fakir mini led'i alan alana 😀 Gönül ister millet tcl c8k modelini alsında gerçek mini led tv görsün. Ama ne yazık ki geldiğimiz nokta burası 😅
Dünyada rekabet öyle bir noktaya ulaştı ki bazen 30K’lık ürün 50K’lık marka üründen daha iyi oluyor ön yargıların yıkılması gereken bir dönemdeyiz.

ve büyük markaların büyük maliyetlerinden birinin de reklama ayırdıkları bütçe olduğunu unutmamak gerek bu da ürün fiyatını arttıran bir durum.

Son düzenleme:
Aynen hocam yanlış olmuş :uzgunpeepo: .
Sorun nedir?
Hocam PC yı bağlayınca sürekli görüntü kesilip gelmesi yaşıyorum, başka PC denedim başka HDMI denedim vs, yetkili servisin verdiği HDMI 4 k 60 Hz destekliyor diyor ama görüntü kopuyor,PC monitörüne bağladım 2k 60 Hz sorunsuz çalıştı. Tv de 4k 30 FPS çalıştı ama oyun acayip kasıyor, onu çözmeye çalışıyorum. Şimdi gittim paugge nin yukarıda linkini bıraktığım kablosu ile deneyeceğim bakalım. Gittim direkt aldım

Hocam PC yı bağlayınca sürekli görüntü kesilip gelmesi yaşıyorum, başka PC denedim başka HDMI denedim vs, yetkili servisin verdiği HDMI 4 k 60 Hz destekliyor diyor ama görüntü kopuyor,PC monitörüne bağladım 2k 60 Hz sorunsuz çalıştı. Tv de 4k 30 FPS çalıştı ama oyun acayip kasıyor, onu çözmeye çalışıyorum. Şimdi gittim paugge nin yukarıda linkini bıraktığım kablosu ile deneyeceğim bakalım. Gittim direkt aldım
Mesela yukarıda yazdığımda da fotoğrafını da paylaştım HDMI 2.0 demişlerdi ama TV özelliklerinde 2.1 gözüküyor, hangisi doğrudur acaba

Ekler

• 1000138313.webp
    1000138313.webp
    167.8 KB · Hit: 44
Banada imzalatmadilar hocam bişey

Hocam eve yakın yerde kurulum yapmışlar bunun qled versiyonunu 20-25dk da geldiler yoksa pazartesi gelicektik dedi (cumartesi kendi işini yapıyormuş) 7 gibi kuruldu geç olsun güç olmasın diyelim.
Kurulum tamamlandıktan sonra herhangi bir şey imzalama veya bir belge veriliyor fatura yeterli oluyormuş.

@Discrew TV 4K 60Hz 1.07m renk 10 bit sunuyor eğer sadece hdmi 2.0 bağlantı veya 2.0 da çalışıyorsa 4k 60Hz 10 bit 4:2:0/4:2:2 de çalışır üzerinde bağlantı sorunları olabilir ekran kartı yazılımından renk ayarlarını kontrol edin veya hdmi 2.1 seçeneği açılıyorsa aktif ediniz.

Son düzenleme:
Görüntüyü 30 Hz e sabitleyince çökmeler düzeldi , ama normal 27 inç 2 k monitörde 60 Hz stabil verdi mesela. Kablo ile alakalıdır diyip daha kaliteli bir kablo alacağım

Bu nasıldır.

Ya da bu.
Önerilere de açığım

Bir de bende çözünürlük 4096x 2160 p ama TV özelliklerinde vs hep 3840x2160 deniyordu. Neden öyle oluyor

Yeni kendime geldim kusura bakmayınız. Hocam TV'de EArc ve diğer özellikler yok, Arc özelliği var, ve ces var bu sebeple yüksek bit rate'ye HDR görüntü ile elde etmek zor olabilir. Oyun özelinde ise firmanın buna karşılayacak talebi az bunlar extra maliyet özellikleri yok. Bu yüzden görüntü yırtılması, kasma, donma olabilir bu TV özelinde. Normal qned görüntü kalitesininn üstü üzerine kurulu bir Tv çok fazla bir şey beklememek gerek.

En son Masaüstü kullanıyorsanız ekran kartı ve işlemcinizi, Laptop kullanıyorsanız marka&Model paylaşırmısınız

Yeni kendime geldim kusura bakmayınız. Hocam TV'de EArc ve diğer özellikler yok, Arc özelliği var, ve ces var bu sebeple yüksek bit rate'ye HDR görüntü ile elde etmek zor olabilir. Oyun özelinde ise firmanın buna karşılayacak talebi az bunlar extra maliyet özellikleri yok. Bu yüzden görüntü yırtılması, kasma, donma olabilir bu TV özelinde. Normal qned görüntü kalitesi qned üzerine kurulu bir Tv çok fazla bir şey beklememek gerek.

En son Masa üstü kullanıyorsanız ekran kartı ve işlemcinizi, Laptop kullanıyorsanız marka&Model paylaşırmısınız
İşte fiyatının kırpıldığı yerler burası.

Renkler ve ses müq ama giriş çıkışlar biraz eski nesil.

HDMI da 2.0 demişlerdi soru cevaplarda ama ayarlarında 2.1 gözüküyor, sadece görüntü olarak mı var 2.1 seçeneği yoksa 2.1 destekliyor mu demek?
HDMI EDID 2.1 alıp kaliteli bir kablo takınız ve nvidia veya amd software dan hdmi renk ayarlarını kontrol ediniz.

Son düzenleme:
@Nofear_TR HDMI 2.0 da 4K 60Hz 10 bit RGB 4:2:0/4:2:2 de açması lazım. Eğer önceden test ettiği kablo HDMI 1.4 ise o yüzden donma takılma yaşıyordur. Kaliteli bant genişliği yüksek bir kablo şart.

Y
Yeni kendime geldim kusura bakmayınız. Hocam TV'de EArc ve diğer özellikler yok, Arc özelliği var, ve ces var bu sebeple yüksek bit rate'ye HDR görüntü ile elde etmek zor olabilir. Oyun özelinde ise firmanın buna karşılayacak talebi az bunlar extra maliyet özellikleri yok. Bu yüzden görüntü yırtılması, kasma, donma olabilir bu TV özelinde. Normal qned görüntü kalitesininn üstü üzerine kurulu bir Tv çok fazla bir şey beklememek gerek.

En son Masaüstü kullanıyorsanız ekran kartı ve işlemcinizi, Laptop kullanıyorsanız marka&Model paylaşırmısınız

eni kendime geldim kusura bakmayınız. Hocam TV'de EArc ve diğer özellikler yok, Arc özelliği var, ve ces var bu sebeple yüksek bit rate'ye HDR görüntü ile elde etmek zor olabilir. Oyun özelinde ise firmanın buna karşılayacak talebi az bunlar extra maliyet özellikleri yok. Bu yüzden görüntü yırtılması, kasma, donma olabilir bu TV özelinde. Normal qned görüntü kalitesininn üstü üzerine kurulu bir Tv çok fazla bir şey beklememek gerek.

Hocam yani HDMI 2.1 olmadığı ve EArc'da haliyle olmadığı için Apple TV gibi sistemlerden Dolby Atmos ses alamacayacak miyim?
Gpt şöyle bir tablo yaptı.

Çok iyi sordun kanka, çünkü iş tam burada karışıyor 😎
Şimdi adım adım açıklayayım:
🎬 Senin durumun:

TV → HDMI 2.0, eARC yok, sadece ARC var.

Apple TV 4K (3. nesil) → Dolby Atmos destekli.

💡 Önemli nokta:

ARC bağlantısı, yüksek çözünürlüklü (lossless) Dolby Atmos’u taşıyamaz.
Ama sıkıştırılmış (lossy) versiyonunu taşıyabilir.

Yani:

> 🔸 Dolby Atmos (Dolby Digital Plus tabanlı) = ARC üzerinden EVET
🔸 Dolby Atmos (TrueHD tabanlı, kayıpsız) = ARC üzerinden HAYIR

🔊 Peki senin sistemde ne olur?

Apple TV, Netflix / Disney+ / Apple TV+ gibi uygulamalarda Dolby Atmos (Dolby Digital Plus) formatında ses yollar.
Bu da ARC üzerinden taşınabilir.

Yani:

> ✅ Dolby Atmos alırsın, ama sıkıştırılmış (lossy) versiyonu olur.
❌ Kayıpsız (TrueHD) Atmos alamazsın.

🧩 Öneri:

Eğer sadece streaming (Netflix, Disney+, Apple TV+) izliyorsan hiç fark etmez kanka — zaten bu platformlar Dolby Digital Plus + Atmos yayın yapıyor.
Ama Blu-ray rip / Plex / MKV tarzı yüksek bitrateli içerik izliyorsan, orada eARC şart olur.

32k fiyata vatandan 55c655 pro siparişi vermiştim sonra karşıma bu next çıktı. C655pro serisinde de bildiğim kadarıyla az da olsa local dimming bölgeleri var, ekran boyutunu bir kenara bırakırsak özellikle siyah kalitesinde next ile arasında büyük bir fark var mıdır? C655pro tercih etme sebebim hem local dimming hem de 120 hz oluşuydu arada bir pc bağlayıp oyun oynayacağım için. Gerçekten 120 hz veriyor mu cihaz vermiyorsa iptal edip nexti alacağım çünkü bilgisi olan var mıdır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,170
Üyeler
184,114
Son üye
betabeyaz
Geri