Neler Yeni

Nisa 56. ayet hakkında ne düşünüyorsunuz?

Suwariba

80+ Silver
Soru başlıkta ayeti türkçe mealini aşağı bırakıyorum. (diyanetin kendi sitesinden kopyaladım)
﴾56﴿ Şüphe yok ki, âyetlerimizi inkâr edenleri gün gelecek bir ateşe sokacağız; onların derileri pişip acı duymaz hale geldikçe, derilerini başka deriler ile değiştiririz ki acıyı duysunlar. Allah daima üstündür ve hikmet sahibidir.

The Batman

80+ Silver
Eğer inkar edersen sürekli acı çekeceğim bir hayat seni bekliyor eğer bundan kacabilecegini sanıyorsanız Allah daima size üstün gelicektir yani karşı koyma yada kaçma şansın yok hikmet ise yaptıklarınınizdan haberdardır anlamına gelir kendim yorumladım aslında açık bir ayet daha çok anlam çıkarabilirim ama çok uzun olmasın

Suwariba

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl ne düşünüyoruz hocam? Size acımasızca mı geliyor tam anlayamadım?
Evet acımasızca geldi. Birisi baraka 256. ayet ile birlikte paylaşmış ateist bir sayfa siz ne düşünüyorsunuz diye merak ettim. Birde islam dini hoşgörü dinidir, inanmayan hakkında böyle bir ayet olması acımazısca geldi. Bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ettim

Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ali Güney
İlgilendiği Kategoriler
Buraya bakma.
Evet acımasızca geldi. Birisi baraka 256. ayet ile birlikte paylaşmış ateist bir sayfa siz ne düşünüyorsunuz diye merak ettim. Birde islam dini hoşgörü dinidir, inanmayan hakkında böyle bir ayet olması acımazısca geldi. Bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ettim
Merhamet dini denirken kastedilen anlam Cehennemde kötülüğün olmadığı değildir. Allahın affediciliği ,bağışlayıcılığıdır.

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ubeydullah Can
İnananın bu olayla alakalı bir sorunu olmayacak. İnanmayan da inanmadığı için kale almayacak. Anlayacağınız acımasızca görünse de paradoks gibi bir şey gibime geldi. İnanıyorsan dert etme. İnanmıyorsan da zaren inanmadığın şeye niye acımasız diyesin ki.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bazı ayetler direkt okunduğu gibi anlaşılmamalı. Hummalı düşünülmeli.

İnanıyorsan bununla ilgili bir sorunun olmayacak, inanmıyorsan da bununla ilgili niye sorunun olsun? İnanmıyorsun, ilgilenmiyorsun çünkü. Bana saçma geldi.

Hem çalışmayayım hem de her şey benim olsun gibi.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Bakara 256. ayet
Bakara suresinin 256. ayetindeki "Dinde zorlama yoktur." lafı gayri müslimler içindir. Kimse zorlamayla Müslüman yapılamaz. Kişinin kendinin araştırıp benimsemesi ve Müslüman olması gerekir. Ayetin kastı budur. İslam'ın hiçbir cüzunda zorlama yoktur gibi bir şeyi kast etmez. Ayeti bağlamından koparmak olur bu. Kişi, Müslüman olduktan İslam'ın hükümlerine uymakla mükelleftir. Bazı şeyleri yapmak zorunda kalırsın, farzdır. Bazı şeyleri yapmamak zorunda kalırsın, haramdır.

Birde islam dini hoşgörü dinidir
İslam, tarafgirlik dinidir. Hakk'tan yana olana hoşgörü gösterir. Karşısındakine hoşgörü göstermez. Haramlara müsamaha yoktur.

böyle bir ayet olması acımazısca geldi.
Cehennemi anlatıyor. En şedid acıların yaşandığı yerdir cehennem. Çiçek böcek gösterecek hâli yok ya. :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Muhammed
Bence insanların dünyada yaptıkları iyi yada kötü şeylerin bedelini ödemesi acımasızca değil

The Batman

80+ Silver
bunlar nedense hiç cenneti yada dünyada verilen nimetler gibi ayetleri görmezlerde hep bunlara bakarlar geniş açıdan bakmak lazım kötü bir şey yapan adama gel senle konuşcaz dersen mi durur yoksa vurucam kırbacı mı dersen durur adam düşünür bunu yaparsam kırbaç var bak diye (kırbaç tamsili)

KrofeSSional

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
528
İsim
Kerem Taşdemir
Bir kez daha tiksindim teşekkür ederim.
Cehennemden bahsediyoruz? Denize karşı çay kahve içeceğinizi mi sandınız?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,454
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Cehennemden bahsediyoruz? Denize karşı çay kahve içeceğinizi mi sandınız?
Derilerini değiştireceğiz diyor. Herhangi bir yerde bunu görsem, duysam ya da okusam tiksinirim zaten. Kur'an'da insan tarafından yazılmış bir edebi eser olduğu için diğer kitaplar gibidir bana göre. Yani nerede geçtiği önemli değil. Her türlü tiksindiğimi belirtmek istedim 👍

Top Bottom