Neler Yeni

Nisa 56. ayet hakkında ne düşünüyorsunuz?

KrofeSSional

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
528
İsim
Kerem Taşdemir
Derilerini değiştireceğiz diyor. Herhangi bir yerde bunu görsem, duysam ya da okusam tiksinirim zaten. Kur'an'da insan tarafından yazılmış bir edebi eser olduğu için diğer kitaplar gibidir bana göre. Yani nerede geçtiği önemli değil. Her türlü tiksindiğimi belirtmek istedim 👍
Ebedi ıstırabın olduğu bir yerdir cehennem. Ebedi ıstırabın olduğu bir yerde tiksinmeyeceğin ne yapabilirler?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,454
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
﴾56﴿ Şüphe yok ki, âyetlerimizi inkâr edenleri gün gelecek bir ateşe sokacağız; onların derileri pişip acı duymaz hale geldikçe, derilerini başka deriler ile değiştiririz ki acıyı duysunlar. Allah daima üstündür ve hikmet sahibidir.
Kur'an normal olarak İslam'ı anlatır. Her şeyini anlatır. Yani bir tarafı anlatıp öbür tarafı anlatmaması olmaz. Burada da cehennemdeki ceza anlatılıyor. Sence normal değil mi?
Cehennem ateş bazlı bir ceza dünyası. Yandıkça sinirler acı duymaz hale gelecek. Ayette de sinirlerin tekrardan yenileneceğini ,ki acı duysunlar, anlatıyor.

KrofeSSional

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
528
İsim
Kerem Taşdemir
Onlara hesap gününde verilecek ziyâfet işte budur! Vâkıa Suresi 56. Ayet

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Yani iyi bir insan olup inanmasak ebedi işkence mi çekeceğiz? (ben inanıyorum)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
Soru başlıkta ayeti türkçe mealini aşağı bırakıyorum. (diyanetin kendi sitesinden kopyaladım)
﴾56﴿ Şüphe yok ki, âyetlerimizi inkâr edenleri gün gelecek bir ateşe sokacağız; onların derileri pişip acı duymaz hale geldikçe, derilerini başka deriler ile değiştiririz ki acıyı duysunlar. Allah daima üstündür ve hikmet sahibidir.
İnanmayanlar Cehenneme diyor kısaca ki çoğu yerde belirtiliyor zaten bu

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,560
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Kuranı kerim gibi bir eserde yaratıcı yarattığı varlıklara karşı bu tür işkence fantezileri yazdırıyor.
Bu nasıl iş ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Allah'ın kendine inanmayanları cezalandırdığında haz aldığınımı düşünüyorsun cidden
Neden böyle bir zahmete girişsin ki? İnsanlar aciz varlıklar fikirleri kolay değişir, senin dindarlığın hıristiyan bireyde de var, öyle bir ortamda doğup büyüyen birisi hıristiyanlığa körü körüne bağlanır bizim İslam'a bağlandığımız gibi kimse kendini kandırmasın sanki biz tüm dinleri araştırdık, müslümanların bile yarısından çoğu Kur'an'ı tamamen okumamıştır büyük ihtimalle çoğunluk çevresinden duyduğuna inanıyor böyle bir ortamda ömrünü sürdüren bireyin sonsuz ızdırap çekmesi garip.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
hatta en kötüsüde yaratıcının gönderdiği eski dinlere inansan bile
Bu kısım yanlış detaylı açıklamasını profilimde biraz geriye giderek bulabilirsin ben yüzeysel açıklamasını yapayım Hristiyanlar ve Museviler de aynı yaratıcının varlığına inandığından Cennete girme hakkına sahipler farklı tanrılara inananlar veya hiç inanmayanlar için geçerli o durum

Top Bottom