Neler Yeni

Nitro 5 A515-55 Laptop soğutucu önerisi

Hermitus

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle
Bunlardan bahsediyorsan ikisi de dengeliye ayarli su anda. CPU hala max hizina cikmaya calisiyor, ThrottleStop ile limitlemem mumkun fakat dedigim gibi artik umrumda degil, laptop elime gectiginde bostayken 70 derecelere cikiyordu, stok ayarlarinda bunu yasatmamasi lazim zaten, yasattigi icin underclocking tarzi cozumlere basvurmam gerekti gecmiste.
hocam işlemci sıkıntılı farkındayım ama en azından boşta ısınmaması için güç tasarrufunda kullanın derim işlemci bende şuan anlık 45 derece mesela. pilde bu arada
11.png

CPU ısınıyorken 2km uzaktaki GPU fanı neden 6000 RPM dönüyor bu laptopta ben anlamadım. dahili kartı kullanıyorken bile son hızda dönüyor 😃 birde sistem bir süre yüke girdikten sonra %0 kullanımda bile çok ısınıyor sıcaklık düşmüyor.
bunu bende anlamadım gpu ısınmıyor 6000 rpm de dönüyor işlemci kavruluyor 5600 rpm de dönüyor. acaba diğer laptoplarda da böyle mi.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Büyük ihtimal adaptör yetmiyor. Adaptör kaç watt.
180W ama sanırım darboğaz sebeiyle tam çalışmıyor GPU. 10300H darboğaz yapıyor. MSI afterbruner nedense bannerlorda çalışmıyor :d aıda64 ile test yapınca gpu watt ve sıcaklık flaan göstermiyor furmarkta ise yüke girmiyor veya ayarlardan nvıdıa seçsem bile intel ekran kartı kullaıyordu. occt var ama yeni laptopa denemeye korkuyorum çok ağır test.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
Mustafa Enes Bulut
hocam işlemci sıkıntılı farkındayım ama en azından boşta ısınmaması için güç tasarrufunda kullanın derim işlemci bende şuan anlık 45 derece mesela. pilde bu arada
Alıntıyı görüntüle

bunu bende anlamadım gpu ısınmıyor 6000 rpm de dönüyor işlemci kavruluyor 5600 rpm de dönüyor. acaba diğer laptoplarda da böyle mi.
benımkı 5900rpm de donyuor

quik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Enes
Macun değiştikten hemen sonra da mı bu haldeydi?
Evet, ilk degistigimde bir etki etmedigini farkettim fakat yine de duzenli olarak bakimini yapmak istedim, ikinci degistirisimde de bir etki olmayinca saldim, kardesime verecegim zaten birkac haftaya.
CPU ısınıyorken 2km uzaktaki GPU fanı neden 6000 RPM dönüyor bu laptopta ben anlamadım
Garip, sacma sapan bir makine iste, giris seviye oyuncu laptoplari pismanliktir. Laptop alinmasi sart degil ise almayin, aldirmayin. Gun sonunda laptopu kapattigimda fan seslerinin gitmesiyle kulagima gelen rahatligi tarif edemem gercekten. Saatlerce duyunca insan alismis gibi hissediyor fakat her sey sessizlesince fark edilir bir rahatlama geliyor kafama.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
çok ağır test.
Testleri boşver, bilgisayarın biosunu falan güncelle bi önce.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet, ilk degistigimde bir etki etmedigini farkettim fakat yine de duzenli olarak bakimini yapmak istedim, ikinci degistirisimde de bir etki olmayinca saldim, kardesime verecegim zaten birkac haftaya.
Yani korkunç değerler, uzaktan bağlanıp bir bakmak isterim.

• Muhteşem

Hermitus

80+ Bronze
180W ama sanırım darboğaz sebeiyle tam çalışmıyor GPU. 10300H darboğaz yapıyor. MSI afterbruner nedense bannerlorda çalışmıyor :d aıda64 ile test yapınca gpu watt ve sıcaklık flaan göstermiyor furmarkta ise yüke girmiyor veya ayarlardan nvıdıa seçsem bile intel ekran kartı kullaıyordu. occt var ama yeni laptopa denemeye korkuyorum çok ağır test.
hocam bu arada benim adaptör de 180 watt acaba ekran kartlarımızın çektiği wattlar eşit mi?

• Beğen

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler

quik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Enes
korkunç değerler
Bu aralar fazla oyun oynamaya vakit bulamadigimdan pek korkunc degil artik, maksimum 1 2 saat oyun oynayip kapatiyorum genelde ve asiri derecede bir thermal throttling yasanmadigi icin umursamiyorum. Yeni sistemimin son parcasi geldiginde bu laptopu 2. monitor niyetine kullanacagim zaten.

Tabii ki oyun oynamak icin aldiysaniz bu tarz bir urunu - ki muhtemelen o amacla aldiniz - korkunc degerler evet, surekli oyun oynadigim donemler ben bu islemciyi nasil sogutacagim diye dusunup kendimi yiyordum. Tam bir bas agrisi.
1662413770141.png

Ekran goruntusu aldiktan sonra acik birakmistim uygulamayi, maksimum degerler bunlar su an. Oyun falan da oynamadim hani.

Top Bottom