Neler Yeni

Yardım No signal Diyor PC RES Atıyor

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı
Selamlar benim bilgisayarım kendini bazen oyunlardayken resetliyor. Mesela bazen arka arkaya atıyor 4-5 kere attığını bilirim, bazen de 1 kere reset atıyor öyle gidiyor, acaba PSU yetersiz kalıp reset mi atıyor bilemiyorum. Böyle oynarken monitörlerimde görüntü gidiyor "no signal" yazıyor ama discord da arkadaşlarımı duyabiliyorum ve onlarda duyabiliyor ve 6-7 saniye sonra resetliyor kendini bilgisayar. Psu 750w 80+Gold.
Sistemim:
Colorful iGame RTX 3070 Ti Advanced OC 8G-V
| Ryzen 5 5600 | Msi B550-A PRO | Corsair Vengeance LPX (2x8GB) 2400-3000MHz | XPG Core Reactor 750W 80+ Gold
ve ayrıca işlemci soğutucum ID-Cooling SE-234 ARGB ve TDP değeri 200W yazıyor ama güç girişi 3W bu doğru mu çok bilmiyorum ama bi işlemci soğutucu için 200W çok yani. Acaba bu yüzden mi yetersiz kalıyor. Bir de Ramlerim 2X8 Corsair Vengeance modelleri ve CL değerleri aynı fakat MHZ'ler farklı ve tek rami çıkarttım sadece 8gb ile denedim ve gene reset attı.
Bir abimde bu reset atmayı ilk duyduğunda geçmiş olsun ekran kartının chipseti bozuk demişti, tabii doğru mu bilemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Selamlar benim bilgisayarım kendini bazen oyunlardayken resetliyor. Mesela bazen arka arkaya atıyor 4-5 kere attığını bilirim, bazen de 1 kere reset atıyor öyle gidiyor, acaba PSU yetersiz kalıp reset mi atıyor bilemiyorum. Böyle oynarken monitörlerimde görüntü gidiyor "no signal" yazıyor ama discord da arkadaşlarımı duyabiliyorum ve onlarda duyabiliyor ve 6-7 saniye sonra resetliyor kendini bilgisayar. Psu 750w 80+Gold.
Sistemim:
Colorful iGame RTX 3070 Ti Advanced OC 8G-V
| Ryzen 5 5600 | Msi B550-A PRO | Corsair Vengeance LPX (2x8GB) 2400-3000MHz | XPG Core Reactor 750W 80+ Gold
ve ayrıca işlemci soğutucum ID-Cooling SE-234 ARGB ve TDP değeri 200W yazıyor ama güç girişi 3W bu doğru mu çok bilmiyorum ama bi işlemci soğutucu için 200W çok yani. Acaba bu yüzden mi yetersiz kalıyor. Bir de Ramlerim 2X8 Corsair Vengeance modelleri ve CL değerleri aynı fakat MHZ'ler farklı ve tek rami çıkarttım sadece 8gb ile denedim ve gene reset attı.
Bir abimde bu reset atmayı ilk duyduğunda geçmiş olsun ekran kartının chipseti bozuk demişti, tabii doğru mu bilemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
En güçlü kartlar bile anca 200w çekiyor o soğutucunun anca çekeceği 3w merak etme. PSUnun yetmemesine imkan yok o sisteme. Ekran kartının chipseti bozulursa ekranda çizgiler vs oluşur reset atmaz bu şekilde. İşlemcinin 12v güç girişini çıkarıp çalıştırmayı dene. Anakartta vs kısa devre olabilir

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En güçlü kartlar bile anca 200w çekiyor o soğutucunun anca çekeceği 3w merak etme. PSUnun yetmemesine imkan yok o sisteme. Ekran kartının chipseti bozulursa ekranda çizgiler vs oluşur reset atmaz bu şekilde. İşlemcinin 12v güç girişini çıkarıp çalıştırmayı dene. Anakartta vs kısa devre olabilir
hocam bu benim psu fakat 12v güç girişi dediğiniz hangisi oluyor? bir de prizden olma ihtimali var mı eski bir 10lu priz kullanıyorum böyle yıllardır burda durur, fakat eski sistemimde hiç böyle bir şey olmuyordu not olarak bunuda söyleyeyim.

1666564218508.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Böyle biraz zor ama CPU yazan kısımdaki kablo olmalı

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı
aşşağıda 3, yukarıda 2 tane aynı girişten var o zaman nerde takılıysa çıkatıyorum ve aşağıdaysa yukarıya veya yukarıdaysa aşağıdaki bir girişe takıyorum hocam

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
aşşağıda 3, yukarıda 2 tane aynı girişten var o zaman nerde takılıysa çıkatıyorum ve aşağıdaysa yukarıya veya yukarıdaysa aşağıdaki bir girişe takıyorum hocam
Anakart üzerinden CPU kablosunu çıkartın. Sol üstte yer alıyor.

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı
Hayır, yok. Eğer bir sonuç olmazsa RAM yuvasını kontrol edin.
hocam selamlar ben ssd testi yaptım ve şöyle bir şey gördüm ilk başta %2 dedi en soldaki program, ben de ne kadar doğru olduğuna bakmak için 2 program daha indirdim ve onlarda böyle dedi fotoda var zaten. Pc res atması bunun yüzünden midir? Performans %100 ama sağlık %2 diyor ve windowsum bunda kurulu

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    200.8 KB · Hit: 42

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
hocam selamlar ben ssd testi yaptım ve şöyle bir şey gördüm ilk başta %2 dedi en soldaki program, ben de ne kadar doğru olduğuna bakmak için 2 program daha indirdim ve onlarda böyle dedi fotoda var zaten. Pc res atması bunun yüzünden midir? Performans %100 ama sağlık %2 diyor ve windowsum bunda kurulu
Muhtemelen sorunlu parçayı buldunuz. Biraz farklı bir durum.

Top Bottom