Notebook SSD takviyesi

WildFang

80+
Reaksiyon skoru
106
Dostlar ara ara dizi film izlediğim ayrıca fotoğraf ve videolarımı depoladığım bir notebook var elimde Lenovo İdeapad 100. Mevcut 4 gb ram var cihazda ve artık yetmediğinden 8 gb bir ram takviyesi yapacağım ama hazır elim değmişken SSD alıp harddisk ile birlikte kullanmak istiyorum. Harddiski söktükten sonra onun yerine SSD montajlayacağım. Bütün bilgilerim harddiskte olduğu için onu da boşvermek istemiyorum. Bu konuyu biraz araştırdım cd rom kısmını söküp internetten sipariş edeceğim harddisk yuvasını içine harddiski koyup o bölgeye montajlayacağım. Bunu daha önce deneyen var mı veya sıkıntı çeker miyim ? Bir de 240 gb bir SSD önerirseniz çok güzel olur :)

SSD olarak Kingston A400 öneririm, CD Rom olayını bilmiyorum.

Dostlar ara ara dizi film izlediğim ayrıca fotoğraf ve videolarımı depoladığım bir notebook var elimde Lenovo İdeapad 100. Mevcut 4 gb RAM var cihazda ve artık yetmediğinden 8 gb bir RAM takviyesi yapacağım ama hazır elim değmişken SSD alıp harddisk ile birlikte kullanmak istiyorum. Harddiski söktükten sonra onun yerine SSD montajlayacağım. Bütün bilgilerim harddiskte olduğu için onu da boşvermek istemiyorum. Bu konuyu biraz araştırdım cd rom kısmını söküp internetten sipariş edeceğim harddisk yuvasını içine harddiski koyup o bölgeye montajlayacağım. Bunu daha önce deneyen var mı veya sıkıntı çeker miyim ? Bir de 240 gb bir SSD önerirseniz çok güzel olur :)
kingston a400

Sıkıntı çekmezsin. Kendim kullanıyorum.

CD Rom söküp depolama birimi kullanana çok denk geldim. Sorun yaşadıklarını da görmedim ya da bu olaya o kadar takılmadım. Ssd olarak Kingston a400, Samsung 860 evo ya da HyperX öneririm.

Sıkıntı çekmezsin. Kendim kullanıyorum.
Peki hdd yerine ssd takıp hdd yi cd rom bölümüne mi takmalıyım ? Yoksa hdd ye dokunmadan cd rom bölümüne ssd mi takmalıyım ? Sen hangisini uyguladın acaba ?

Peki HDD yerine SSD takıp HDD yi cd rom bölümüne mi takmalıyım ? Yoksa HDD ye dokunmadan cd rom bölümüne SSD mi takmalıyım ? Sen hangisini uyguladın acaba ?
Farketmez ikiside olur. SSD'yi CD ROM'da kullanıyorum ben.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,225
Üyeler
190,876
Son üye
vintagereds
Geri