Daha önceden bir motor almıştım sadece noter işlemi için ücret ödemiştim lakin sanırım bu sistem değişmiş iki tarafında sigorta yapması gerekiyormuş benim şuan ki motorumun sigortasını ona aktarabilirmiyim süreç nasıl işliyor
Yeni alacağın motor için senin kimliğinin ve alacağın motorun ruhsatının fotoğrafını sigortacına gönderiyorsun (daha motoru almadan). Alıcı olarak sana yeni sigorta kesiyor.
Satıcı kendi banka uygulamasına giriyor. Güvenli alışveriş sekmesinden, motorun plakasını, sana satacağı ücretini, senin TC'ni ve senin telefonunu giriyor.
Sonra sana mesaj geliyor. Sen de kendi bankacılık uygulamana giriyorsun(iki uygulama da aynı bankaya ait ise daha kolay oluyor işlemler) Güvenli alışveriş sekmesinde artık alacağın motorun plakası ve ücreti çıkıyor. Ona tıklayıp ilerlersen motorun bedeli, sisteme aktarılıyor, para havuzda bekliyor.
Satıcıya mesaj gidiyor, para güvendedir, noterdeki işleminizi bitiriniz diye. Sonra ruhsatı falan aldıktan sonra para otomatik satıcının hesaba geçiyor.