🟢 NVIDIA 581.29 Yeni Sürücü Yayınlandı 🟢

🎮 NVIDIA Game Ready Driver 581.29 Yayınlandı

NVIDIA, yeni Game Ready Driver 581.29 sürümünü yayımladı. Eğer NVIDIA web sitesinde ya da NVIDIA Uygulaması'nda sürücüyü henüz göremiyorsanız, yayına alınması biraz zaman alabilir, lütfen bekleyin.

🔗 Driver makale bağlantısı: https://www.nvidia.com/en-us/geforc...ng-light-the-beast-geforce-game-ready-driver/
🔗 Game Ready Driver direkt indirme bağlantısı: https://us.download.nvidia.com/Wind...-win10-win11-64bit-international-dch-whql.exe
🔗 Studio Driver direkt indirme bağlantısı: https://us.download.nvidia.com/Wind...10-win11-64bit-international-nsd-dch-whql.exe

🚀 Yeni Özellikler ve Düzeltmeler (Sürüm 581.29)

🎮 Game Ready

Bu yeni Game Ready sürücüsü, DLSS 4 teknolojisini destekleyen en yeni oyunlar için en iyi oyun deneyimini sunuyor. Bu sürümle birlikte Borderlands 4 ve Dying Light: The Beastgibi oyunlar için optimizasyon sağlanıyor.

🖥️ Uygulamalar

Eylül ayı NVIDIA Studio Driver'ı, en yeni yaratıcı uygulamalar için destek sağlıyor. RTX GPU'larda optimize edilmiş performans sunan Microsoft TRELLIS NIM desteği de bu sürüme dahil.

✅ Düzeltmeler

🎮 Oyun Hataları

• DÜZELTİLDİ: Marvel Rivals oyununda bazı 581.xx sürümlerinde yaşanan negatif performans etkisi giderildi. [5444816]

🛠️ Genel Hatalar

• DÜZELTİLDİ: Optimus modunda çalışan notebooklarda zamanla performans düşüşüne neden olan bir sorun düzeltildi. Bu sorun 581.15 sürüm notlarında yer almamıştı ancak Manuel tarafından burada belirtildi ve bir kullanıcı test ederek sorunun çözüldüğünü doğruladı.

⚠️ Mevcut Sorunlar

GeForce Forumlarından gelen ek açık sorunlar dahil:

• Counter-Strike 2: Oyun içi çözünürlük, ekranın yerel çözünürlüğünden düşükse metinler hafif bozulmuş görünebilir. [5278913]
  • Adobe Premiere Pro: Bazı sistem konfigürasyonlarında donanım kodlama kullanılırken dışa aktarma sırasında donmalar yaşanabilir. [5431822]
  • Like a Dragon: Infinite Wealth: Bazı sistemlerde güncelleme sonrası ışık titremesi sorunları görülebilir. [5432356]

📅 Destek Planı: Maxwell, Pascal & Volta Mimarileri, Windows 10

📌 Ekim 2025’ten itibaren Maxwell, Pascal ve Volta tabanlı GeForce GPU'lar için son Game Ready Driver yayınlanacak. Bu tarihten sonra, bu mimariler Ekim 2028'e kadar üç yıl boyuncasadece güvenlik güncellemeleri alacak.

📌 Windows 10 kullanan tüm GeForce RTX GPU'lar için Game Ready Driver desteği, işletim sisteminin resmi ömrünün ötesine geçerek Ekim 2026’ya kadar uzatılıyor. Böylece, yeni çıkan oyun ve uygulamalarda en güncel optimizasyonlar sağlanmaya devam edecek.
gtx 1000 serisine destek kesiliyor :(

Bu aralar çok takılma yaşıyorum ya, özellikle Chrome'dayken, sayfa kaydırırken eski görüntü kalıyor yeni görüntü üstüne biniyor, pencereyi hareket ettirince veya küçültüp büyültünce düzeliyor, çok sık donuyor, bu driver'la mı alakalıydı acaba, Chrome'u güncelledim ama sorun hala devam ediyor, başka var mı böyle yaşayan?
Bende de RX 6800XT de bu sorunu yaşıyordum MPO kapatınca düzelmiş gibi duruyor ben sistem genelinde yaşıyordum ama bu sorunu

Bende de RX 6800XT de bu sorunu yaşıyordum MPO kapatınca düzelmiş gibi duruyor ben sistem genelinde yaşıyordum ama bu sorunu
bende 7800xt kullanıyorum chrome de opera da falan çok problem çektim sanırım tarayıcılarla ilgili bir sorun firefoxta sorunsuz şu an.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Moraliim bu yüzden bozuk. :ROFLMAO:
1030 la şehir kuracaktık sanaldan arsa bile aldık....

Ayarlardan Masaüstü kayıt özelliğini aç, kapalı olunca sadece oyunu görüyor dediğin sorunlar yaşanabiliyor özellikle yeni çıkan oyunlarda. Masaüstü kayıtı açarsan komple windowsu görüyor OBS gibi, daha iyi ama herşeyi kaydettiği için kırpmak felan uğraştırır.

Bahsettiğin özelliğin driver ile alakası yok bu arada, Nvidia App Overlay ile alakalı driverdan bağımsız bir şey. Birçok nedeni olabilir ama hangisi olduğunu söylemek çok zor, ilkini belirttim oyunun henüz desteği olmaması olabilir, ikincisi Steam overlay ile çok çakışıyorlar, veya genel overlayı olan launcherlar.

Masaüstü kayıt aç hala aynı sorunu yaşıyorsan nvidia app sorunu olduğunu düşünüorum.
Driverdan sonra olmaya başladı eski oyunlarda yaşıyorum bu dediğimi de

Windows 10 kullanan tüm GeForce RTX GPU'lar için Game Ready Driver desteği, işletim sisteminin resmi ömrünün ötesine geçerek Ekim 2026’ya kadar uzatılıyor. Böylece, yeni çıkan oyun ve uygulamalarda en güncel optimizasyonlar sağlanmaya devam edecek.
Yani Windows 10 Kullananlar Ekim 2026'ya Kadar Update Alıp Daha Sonra Alamicak Mı İlla Windows 11 Mi Olması Lazım

Bendede son 2-3 sürümdür ikinci ekranda bazen hafif titreeme oluyor Yumuşak hareket yüzünden güncelledim nrmalde kolay kolay güncellemem açıkcası ama neyse bakam.. Sanırım başkaları da yaşıyor..
En verimli sürücüler 566,36 ve mayısa kadar olan sürücüler sanırım

bu güncelleme yüzünden fc 26 da sıkıntı var diyolar doğrumu beniim biligsayar çöküyo oyuna girince RTX3070 var

Geri