Neler Yeni

Öneri Nvidia GeForce RTX 5070 Ti

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mehmet Erdem
İyi de bu üretim yaparsan böyle. Kartları biz üretmiyoruz. İşçilik maaliyeti yok %50 olarak kabul ettiğin yerde %100 olarak direkt gider olarak hesaplaman lazım. Çünkü orada harcadığın 7000 TL işçiye değil kartı aldığın firmaya veriyorsun. Burada al-sat devrede.
%100 olmaz hiç bir zaman hatalı hesap yapıyorsunuz. İşte bu yüzden zaten fiyatlar böyle oluyor. Ürünü alıp satsanız bile 1 ürünün maliyetinde işçinin payı %100 olmaz.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,428
İsim
Kadir
2 saattir siteleri takip ediyorum ve abartısız söylüyorum bu kart lansman fiyattan 5080 kadar satılmadı çok garip ya çok az geldi Türkiye ye ya da firmalar satmadı ilginç ben bu kadar az beklemiyordum 5080 bile daha fazla satılmıştır

Phegru

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Soner Özdener
performans 4080 in gerisinde degil 4080 superle yarisiyor ama bu fiyata alanin akli yoktur mevzu zaten fiyatiydi bu kartin 750 dolar gibi fiyata 4080 superle yarisir bi kart ustune MFG var ama bizim ulkede 52 bin TL'ye en ucuz modeli cikti yani 1400 dolar 750 dolar olmasi gereken kart 1400 dolara cikardilar bu suctur yani en buyuk retailer olan micro centerde 750 dolar su an o kart
Bu konu da dibine kadar haklısın. Mağdur yine halk oluyor ve fayda gören yine zengin oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşa almak için bekledik, keşke 37 den pesin fiyatına taksitle 4070 ti super alsaydık diyoruz şimdi, Allah bildiği gibi yapsın bunları.
Gigabyte 4070 ti super aero vardı 37.5 almadım indirim bekledim stok bitti ve yine pişmanlık.

keşke alsaymışsın insana koyuyor bu kadar bekleyip alamamak
Sorma ne koymak hem de zam yediğine mi yanarsın paranın pul olduğuna mı yanarsın açıkta kaldığına mı yanarsın.

33k'dan 6 taksitle palit gamerock 4070tis aldım ben abime kasımda o kadar fazla insan laf etti ki.
Ben de alacaktım Amazon dan dedim indirim falan düşer daha derken cortladım 😂

En iyisini yapmışsın, bu ulkede beklersen hiçbir sey alınmaz.
Aynen Türkiye de bugün aldığın resmen yarına kâr oluyor.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
%100 olmaz hiç bir zaman hatalı hesap yapıyorsunuz. İşte bu yüzden zaten fiyatlar böyle oluyor. Ürünü alıp satsanız bile 1 ürünün maliyetinde işçinin payı %100 olmaz.
Hayır üretim yapmıyorsun ki neye göre 0.5 ile çarpabilirsin. Ayrıca hesabında gelir vergisi yok. 3 milyon TL nin gelir vergisi yaklaşık 1 milyon TL. Bunu eklemen lazım. YZ sanırım bizim ülkeye göre hesap yapmıyor :D 3 milyon karı koruman için bunlarıda koyman lazım. Ayrıca yıllık işçilik maaliyetini 0.5 ile çarpamazsın sen zaten o parayı ürün alırken veriyorsun. O para %100 olarak kayıp yani gidiyor o yüzden %100 yazman lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mehmet Erdem
Hayır üretim yapmıyorsun ki neye göre 0.5 ile çarpabilirsin. Ayrıca hesabında gelir vergisi yok. 3 milyon TL nin gelir vergisi yaklaşık 1 milyon TL. Bunu eklemen lazım. YZ sanırım bizim ülkeye göre hesap yapmıyor :D 3 milyon karı koruman için bunlarıda koyman lazım.
Onuda ekleriz ama 1 personelin 1 ürünün fiyatındaki etkisi %100 olmaz onu anlatmaya çalışıyorum. Yani %25 asgari ücret arttı diye ürüne direkt %25 zam yapılmaz. Tabi bizde firmaların bir çoğu AÖF işletme mezunu kişiler tarafından yönetildiği için maalesef fiyatlar böyle oluyor. Neyse konuyu dağıtmayalım.

Cimer şikayetinin promtları önceki sayfalarda bulunuyor fiyatlardan rahatsız olan ve şeffaflık isteyenler mutlaka şikayette bulunsunlar. Burada firma şikayet etmenize gerek yok çünkü genel bir sorun var sektörde. X bir firmaya özel bir durum değil.

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Feyyaz Yalcin
1 hafta önce 5080 i sattıkları fiyata bugün 5070ti satıyorlar bizimkilerin açgözlügünü doyuramassın

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Onuda ekleriz ama 1 personelin 1 ürünün fiyatındaki etkisi %100 olmaz onu anlatmaya çalışıyorum. Yani %25 asgari ücret arttı diye ürüne direkt %25 zam yapılmaz. Tabi bizde firmaların bir çoğu AÖF işletme mezunu kişiler tarafından yönetildiği için maalesef fiyatlar böyle oluyor. Neyse konuyu dağıtmayalım.

Cimer şikayetinin promtları önceki sayfalarda bulunuyor fiyatlardan rahatsız olan ve şeffaflık isteyenler mutlaka şikayette bulunsunlar. Burada firma şikayet etmenize gerek yok çünkü genel bir sorun var sektörde. X bir firmaya özel bir durum değil.
Personel ile ürün giderinin alakası yok sen ürün giderini personel olarak gösterip yarıya bölüyorsun. Ürün gideri zaten 7 milyon neden 3.5 olarak gösteriyorsun.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
714
İsim
Kerem Eldes
hocam devam edeceği maks iki hafta mart aybaşında düzelir diye tahmin ediyorum şahsen benim de asıl niyetim o yönde umarım buluruz 4080s
Yani piyasada sınırlı miktarda 2.el 4080s var, zaten üretilmiyor artık üstüne 5080 ya da 90 almayan adam ya satmıyor çok. 4080s şu an için daha mantıklı ama 1 aya üzücü bir şekilde xtx daha mantıklı olacak gibi bir vahiy geldi bana

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Oğuz
30k ya 4080 süper aldım geçen hafta. Kendimi çok şanslı hissediyorum. 😀

musti_123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustibaba
su an tum dunyada halıhazırda herkes haykırıyor zaten kımseye bu ekran kartlarını almayın dıyorlar cunku msrp 750 dolar demek o demek onlar ıcınç 750 dolar cıvarı beklıyorlar kartları hep boyle oldu adamlar ıcın sımdı 900 dolara dayandı herkes cok kotu sekılde elestırdı. bıze adamlar 1400 dolara cıkartıyor bız sesımızı cıkartınca turkıye ıs ne beklıyorsunuz oluyorr sıgorta cart denıyor bence bu tartısmalar anlamsız bu kartın edecegı maxımum para 1turkıye ıcın 1000 dolardır hıcbır satıcıya bu kart 750 dolardan gıtmıyor herkese alt fıyattan gıdıyor ustune kar eklıyorlar gıder eklıyorlar 1000 dolara da razıyız o da turkıye oldugu ıcın yurtdısında 1000 dolar desen mıllet ayaklanırdı 900 dolarda kafayı yedıler

Phegru

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Soner Özdener
Yani piyasada sınırlı miktarda 2.el 4080s var, zaten üretilmiyor artık üstüne 5080 ya da 90 almayan adam ya satmıyor çok. 4080s şu an için daha mantıklı ama 1 aya üzücü bir şekilde xtx daha mantıklı olacak gibi bir vahiy geldi bana
Aynı yolda ilerliyorum gerçi 2k için abartı olur bana xt yeterli gibi.

İyi denk gelmiş he 😁

musti_123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustibaba
su an tum dunyada halıhazırda herkes haykırıyor zaten kımseye bu ekran kartlarını almayın dıyorlar cunku msrp 750 dolar demek o demek onlar ıcınç 750 dolar cıvarı beklıyorlar kartları hep boyle oldu adamlar ıcın sımdı 900 dolara dayandı herkes cok kotu sekılde elestırdı. bıze adamlar 1400 dolara cıkartıyor bız sesımızı cıkartınca turkıye ıs ne beklıyorsunuz oluyorr sıgorta cart denıyor bence bu tartısmalar anlamsız bu kartın edecegı maxımum para 1turkıye ıcın 1000 dolardır hıcbır satıcıya bu kart 750 dolardan gıtmıyor herkese alt fıyattan gıdıyor ustune kar eklıyorlar gıder eklıyorlar 1000 dolara da razıyız o da turkıye oldugu ıcın yurtdısında 1000 dolar desen mıllet ayaklanırdı 900 dolarda kafayı yedıler

baya ıyı fıyat 2.el de mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,067
Üyeler
168,379
Son üye
Furkan Emre Saygın