Neler Yeni

Nvidia mi AMD mi hangisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İzzet Eren Hınık
Ben hangi ekran kartını tercih etmekte çok kafam karışıyor
3d blendera karşı ilgim var yapmak istiyorum ve aynı zamanda oyunlarda oynayacağım
Ekran kartları 7900gre ve 4070super hangisi daha iyidir

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
SERHAT BOZBAYIR
3d blendera karşı ilgim var yapmak istiyorum ve aynı zamanda oyunlarda oynayacağım
Kas Gücu Ve Fsr amfm2 teknolojisi ile RX 7900 Gre daha önde
Ama Ray Tracingde 4070 Super önde

utq35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Utku Çetin
F/p istersen amd param var diyodan nvidia bir de amd kartlar genellikle daha güçlü oluyorlar ve daha fazla vram barındırıyorlar

muratgullu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
MURAT GÜLLÜ
Bütcene bağlı hocam para sorunu yoksa 4070 %6-8 oranında daha iyi o farka değmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,994
İsim
Burak Karadağ
F/p istersen amd param var diyodan nvidia bir de amd kartlar genellikle daha güçlü oluyorlar ve daha fazla vram barındırıyorlar
Ama niye NVIDIA alıyorlar özellikle, sırf Wattman veya yazılım meselesinden dolayı mı?

HydraaX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Mustafa Çınar
amd alma ilk aldığın zaman canavar gibi oluyor bi kaç zaman sonra sorun vermeye başlıyor bulaşma NVİDİA al

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Mehmetcan İvrendi
Ama niye NVIDIA alıyorlar özellikle, sırf Wattman veya yazılım meselesinden dolayı mı?
Wattman gibi Sorunlar yeni Nesil Kartlarda Yok NVDİA Tercih edilmesinin 2 sebebi var
1-Nvdia Teknoloji olarak daha iyi yani( Mesela Obs gibi programlar AMD yerine NVDİA teknolojisine göre Ayarlanıyor)

2-Para Bolsa ve Bilgisayar hakkında pek bilgisi yoksa

WOYAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
sefa mert
amd alma ilk aldığın zaman canavar gibi oluyor bi kaç zaman sonra sorun vermeye başlıyor bulaşma NVİDİA al
1.5 yıldır rx6650xt kullanıyorum hala taş gibi senin dediğin mevzular rx 500 veya 400 serisinde vardı wattman hatasıda rx 5000 serisinde hala kronik olarak devam ediyor rx 6000 ve 7000 serisinde yok çözdüler

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Mehmetcan İvrendi
Diyorsan ki ben Oyun Falan Oynarım ve günlük kullanım için falan kullanırım O zaman Kesinlikle AMD tam bir F/P Hatta 4070 supere yeri geldiğinde koyuyor uçurum gibi Farkı

-Ama Diyorsanki Yok Blender vs.'de kullanıcam O zaman İşler değişir RTX 4070 Süper çok daha iyi performans veriyor Blender Testinde Hatta RTX 4070 Superin RX 7900Gre'yi geçtigi Tek Konu diyebilirim Render,veri işleme hızı vs.
(Ama cidden Blender kullancaksan yani bir anlık hevesle başlayıp bırakmıcaksan)

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Render vb (iş) yapıp oyun oynucaksan nvidia al. Yayın yapıp oyun oynucam dersen amd al.

Teknolojik olarak detaylı sıralama:

Amd: FrameGen teknolojisinde AFMF/FG çok daha başarılı. RayTracig konusunda ya rakip kartla yada rakip kartın bir alt modeli ile rakip. Upscaling yani FSR/DLSS konusunda biraz daha yolu var. Nvidia daha iyi yani görüntüyü bozmak yerine blurlandırıyor. Vrami boldur. İş vb konusunda tavsiye edilmez nvidia performansı vermez ama zor durumda ise kullanılır why not yani. Oyunlarda saf kasta Nvidia'yı ezer. (4090 hariç bu şey bi canavar.) Soğutması modelden modele değişir ama genelde yaygın olarak nvidia'dan az ısınır.

Nvidia: Upscaling ve raytracing de öncü. FG konusunda AMD'den geride. Vram sorunsalı problem. İş vb için çok iyidir. Saf kasta AMD'den geride. Modelden modele değişir ama AMD'den nispeten daha fazla ısınır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,994
İsim
Burak Karadağ
Wattman gibi Sorunlar yeni Nesil Kartlarda Yok NVDİA Tercih edilmesinin 2 sebebi var
1-Nvdia Teknoloji olarak daha iyi yani( Mesela Obs gibi programlar AMD yerine NVDİA teknolojisine göre Ayarlanıyor)

2-Para Bolsa ve Bilgisayar hakkında pek bilgisi yoksa
Sadece CS. Forza, rekabetçi oyunlar birazda film, video vs başka bir şey yok

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Selim
Hala dlss kadar olamadilar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Al 4070s devam et artik saf kas gücü diye bir sey aranmayacak yakinda hicbir oyunda. Ayrica saf kas gucu olarak 7900 gre kadar olmasa da 4070s de fena degil.

Top Bottom