Neler Yeni

NVIDIA, RTX'lerde video çözünürlüğünü arttırma geldi!

Helixo

80+ Bronze
Nvidia yine AMD'yi bayıltıcak bir özelliğini kullanımına açtı :) Kulağıma gelmeye başladı o söylemler abi saf güçte AMD daha iyi abi, abi daha ucuz abi, neyse dediğim gibi Nvidia yine kendiyle yarışmaya devam ediyor. Zamanında ntel'in yaptığı gibi kendini kısıtlayıp durmasa da arada bir vanadan bir şeyler damlatıyor :)
  • AI ve RTX Tensör çekirdekleri kullanılır.
  • Chrome veya Edge çalışıyor şu an. (En güncel sürümlerde olduğuna emin olun)
  • 531.14 sürüm ile VSR kullanılabilir.
  • RTX 40 and 30 serilerinde aktif şu an.
Kaynak;
Çeviri;
NVIDIA, yeni RTX Video Süper Çözünürlüğü sayesinde videoları daha net ve daha keskin hale getiriyor.

rF4SMDw8HnHZqWGGSKABqW-970-80.png

anlık amd

Ekler

• images.jpg
    images.jpg
    8.9 KB · Hit: 51

lostideas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ediz Sözüer
Video Süper Çözünürlüğü özelliğini çeşitli şekillerde test ettim. Faydasız değil, görüntünün daha pürüzsüz ve net olmasına bir parça faydası oluyor. Ancak tanıtımlarda ifade edildiği kadar büyük ölçekli bir faydasını göremedim. Yani 1080p'den 4K netliğine geçiş gibi bir şey ortada görünmüyor. Bilirsiniz, bit hızı düşüklüğünden 1080p videolar online seyredilirken biraz daha bulanık ve pusludur. Bunu düzeltmeye faydası oluyor ama abartı bir iyileştirme düşünmeyin. 4K hiç değil. Sadece biraz daha net bir 1080p olarak düşünebilirsiniz. En azından ben öyle gördüm. Çok üst düzey ve 3090 PC ve orta halli 3050ti notebook ile denediğimde, ikisi arasında görüntü iyileştirmede büyük bir fark göremedim. Buradan yola çıkarak 4090 ile de çok büyük fark olmayacağını ön görebiliriz ama onu da ayrıca denemek lazım. Sürekli yeni teknolojilerin promosyonunu yapıyorlar ama çoğunlukla söylendiği ve abartıldığı kadar iyi çıkmıyor, hatta önemli ölçüde fos çıkıyor. Etkileyici bir anlatımı vardı, ben de meraklandım ama aradığımı bulamadım. Zaten en profesyonel AI Video Upscale (yükseltme) programlarının 48-72 saatte yapamadığını anlık video seyredilirken başarılabileceğini iddia etmek.... Fazlasıyla şüphe uyandırıyordu...

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Video Süper Çözünürlüğü özelliğini çeşitli şekillerde test ettim. Faydasız değil, görüntünün daha pürüzsüz ve net olmasına bir parça faydası oluyor. Ancak tanıtımlarda ifade edildiği kadar büyük ölçekli bir faydasını göremedim. Yani 1080p'den 4K netliğine geçiş gibi bir şey ortada görünmüyor. Bilirsiniz, bit hızı düşüklüğünden 1080p videolar online seyredilirken biraz daha bulanık ve pusludur. Bunu düzeltmeye faydası oluyor ama abartı bir iyileştirme düşünmeyin. 4K hiç değil. Sadece biraz daha net bir 1080p olarak düşünebilirsiniz. En azından ben öyle gördüm. Çok üst düzey ve 3090 PC ve orta halli 3050ti notebook ile denediğimde, ikisi arasında görüntü iyileştirmede büyük bir fark göremedim. Buradan yola çıkarak 4090 ile de çok büyük fark olmayacağını ön görebiliriz ama onu da ayrıca denemek lazım. Sürekli yeni teknolojilerin promosyonunu yapıyorlar ama çoğunlukla söylendiği ve abartıldığı kadar iyi çıkmıyor, hatta önemli ölçüde fos çıkıyor. Etkileyici bir anlatımı vardı, ben de meraklandım ama aradığımı bulamadım. Zaten en profesyonel AI Video Upscale (yükseltme) programlarının 48-72 saatte yapamadığını anlık video seyredilirken başarılabileceğini iddia etmek.... Fazlasıyla şüphe uyandırıyordu...
Uçuk kaçık şeyler üretmesini beklemek zaten mantıklı olabilecek bir şey değil. Bunun yanında yeni sunulan bir içerik, dlss ilk çıktığındaki ile şimdiki arasında nasıl uçurum varsa ilerleyen süreçte burası da oraya evrilebilir. Önemli olan burda Nvidia'nın sadece ektan kartı satmak amacı olmadığı ve sürekli yan içeriklerde kullanıcılarına sunması.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Red Comandante
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Yazılım, Oyun
Bu özelliği ilk defa bu konuda gördüm ve hemen denedim. 360p video kalitesinde, süper çözünürlük kalite ayarı 2 ve 4 arasındaki farkları sıraladım. İki resmi tarayıcıda tam ekran yaparak karşılaştırıp aradaki farkı rahatlıkla görebilirsiniz. Çözünürlük yükseldikçe tabii ki video kalitesi farklı olacaktır ama 360p çözünürlükte video kalitesinde fark olmasa da küçük olmayan bulanık yazıları okumak daha kolay hale geliyor. NVIDIA yine faydalı bir iş başarmış.

jpg1.jpg jpg2.jpg

Son düzenleme:

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
754
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Çektiği güce bakarsak ayar açıkken değmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,021,296
Üyeler
161,836
Son üye
Mertsy