Neler Yeni

Nvidia Ürünleri AMD'ye Oranla Neden Daha Pahalı?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
3070 ile 6900'ü karşılaştırdığınız için bunu söyledim dlss tabi ki de ikisinde de aynı.
DLSS açtığınızda görüntü bozulacak normal olduğu gibi kalmayacak. Adı üstünde performans ve görüntüyü kaybedip FPS kazanıyorsun. Siz hem görüntü iyi olsun hem de FPS artsın diye mi bekliyorsun? Beğenmediysen FSR dene belki daha iyi gelir :D
Dediğim şey bu, 3070 alıp dlss açacağıma aynı paraya 6900 xt alırım dlss de açmam fsr da açmam. dlss tamamen balon insanlar tanrılaştırıyor görüntüyü hiç bozmadan verdiği zaman güzel olmuş olur.

Knispel

80+ Bronze
Dediğim şey bu, 3070 alıp dlss açacağıma aynı paraya 6900 xt alırım dlss de açmam fsr da açmam. dlss tamamen balon insanlar tanrılaştırıyor görüntüyü hiç bozmadan verdiği zaman güzel olmuş olur.
Ne zaman satın aldığınızı bilmiyorum fakat şuan için bu durum geçerli değil. 3070 14-15K civarlarındayken 6900xt 19-20K civarında satılıyor.
Ben zaten fiyat olarak savunmadım. Bence de fiyatının düşmesi gerekiyor fakat yazılım ve performans olarak beğeniyorum ve DLSS sürekli güncelleniyor. Belki dediğiniz gibi ileride görüntüyü çok az bozacak şekilde daha iyi performans da verebilir ki bence verecektir. İlk çıktığı hali ile son hali arasında dağlar kadar fark var ve çok uzun bir zaman da olmadı.

The Batman

80+ Silver
Ndivia yazilimi cok iyi tek tikla her ayari yapip yüklüyorum ama amd cok kanser. Amdnin en güçlü ekran karti diye amdtroller açsada para sorunu yoksa ndivia seçerdim

Ekler

• Screenshot_2022-04-18-00-18-49-127_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2022-04-18-00-18-49-127_com.google.android.youtube.jpg
    327.8 KB · Hit: 40

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dediğiniz çok saçma. DLSS şuan ki teknolojiler içerisinden biçilmiş kaftan. Diğer yandan amd dlss'e rakip olarak fsr çıkarttı ama tam bir rezalet. Yazılım konusuna hiç girmiyorum bile nvidia ekran kartları kullanıpta yazılım sorunlarıyla karşılaşan çok nadir insan gördüm. Diğer taraftan amd'nin yazılım konusuna gelirsek wattman hataları crash hataları gırla devam ediyor.
Bütçesi düşük insanlar mecburen amd kartlarına yönelecek fakat ister yazılımdan tutun ister performanstan tutun nvidia'yı geçmesi için amd'nin 40 fırın ekmek yemesi lazım.
Çözünürlük düşürüp aynı kaliteyi veren bir teknoloji için fiyatı pahalı değil mi bir miktar sanki azıcık?
DLSS desteği yaygın olmamakla beraber DLSS için ben 6900XT almak istiyorum diyelim neden DLSS var diye gidip daha az performanslı Nvidia modeline para dökeyim ki?
Bu tarafı da var.
Sorun DLSS ve RTX için daha doğrusu Yazılım ve DLSS için aradaki fiyat farkına değer mi sorusu önemli olan ve ben diyorum DEĞMEZ gözümde.

Knispel

80+ Bronze
Çözünürlük düşürüp aynı kaliteyi veren bir teknoloji için fiyatı pahalı değil mi bir miktar sanki azıcık?
DLSS desteği yaygın olmamakla beraber DLSS için ben 6900XT almak istiyorum diyelim neden DLSS var diye gidip daha az performanslı Nvidia modeline para dökeyim ki?
Bu tarafı da var.
Sorun DLSS ve RTX için daha doğrusu Yazılım ve DLSS için aradaki fiyat farkına değer mi sorusu önemli olan ve ben diyorum DEĞMEZ gözümde.
Fiyat olarak zaten savunmadım gerçekten de fiyatlarının bir anca önce düşmesi gerekiyor. Benim savunduğum taraf yazılımının ve DLSS performansının her geçen gün daha iyi bir hale gelmesi ve dlss donanımsal olarak geliyor yazılımsal olarak değil. Amd kartı alıp hala donanımsal olarak FSR bekleyenler var kim bilir ne zaman gelecek belli değil.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Fiyat olarak zaten savunmadım gerçekten de fiyatlarının bir anca önce düşmesi gerekiyor. Benim savunduğum taraf yazılımının ve DLSS performansının her geçen gün daha iyi bir hale gelmesi ve dlss donanımsal olarak geliyor yazılımsal olarak değil. Amd kartı alıp hala donanımsal olarak FSR bekleyenler var kim bilir ne zaman gelecek belli değil.
Kanka işte adamları anlamıyorum.
Adamlar bir teknoloji getiriyor fiyatı 3 artıyor.

Tataer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Mehmet Ali
Yurt dışı fiyatları ile türkiye fiyatlarına bakıyorum.
6500XT yurt dışı ile TR fiyatı farkı azken 3050 farkı daha fazla veya diğer kartlarda da fark Nvidia açısında daha fazla bunun nedeni nedir?
Marka değeri

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
Desteği var ve Kaliteli her ürünü hemen hemen Amd son 5 yıldan beri geliştirdi kendini.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Neden 6900xt satmak istiyordun ve yerine RTX 3080 ya da 3080 Tİ almak istiyordun?

KnightDavion

80+ Bronze
Sırf AMD’nin kırmızı kötü yazılımını görmemek için asgari ücretle çalışıyor olsaydım dahi aynı performanstaki karta +2500 lira verirdim. Kalite hiçbir zaman ucuz değildir. NVIDIA her konuda daha kalitelidir.

Aykut D.

80+ Gold
giriş orta arası kart yok 3050 tam 1080p lik kart orada da AMD aslında RX 6600 fiyatını baya düşürdü rakip olabilmek için ısrarla NVIDIA olsun isteyen kişiler olduğu için olabilir bir de Watmann olsun birçok yazılım sorunu olsun halen uzak duran kişiler var ve bunlar haklı bizzat rx 550-560 kullanmış biri olarak söylüyorum rx 560 artık hata vermiyor ama 1 ay uğraştım vermesin diye en sonunda windows update ile alakalı problemmiş.
AMD yazılım olayını ciddiye almaya başladı daha da almalı DLSS basit bir avantaj değil rx hikaye zaten giriş orta arası kartlar için
bende rx 560 kullanıcısıyım bende doğruluyorum dediğini

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Neden 6900xt satmak istiyordun ve yerine RTX 3080 ya da 3080 Tİ almak istiyordun?
ben onu eğlencesine yapıcaktım 6900 xt yi sevmediğimden değil 1 yıldan fazladır 6900 xt kullanıyorum bi değişiklik fena olmaz

Top Bottom