Nvidia Vs AMD Ray tracing farkı var mı?

NOTIR

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba bu gün arkadaşımla battlefield 5 girip ikimizde ray tracing özelliğini aktif ettik, arkadaşım nvidia, ben ise amd ekran kartı kullanıyorum. Testlerde arkadaşımın ekranında ray tracing hakikaten camlardan vs. güzel yansımalar oluştururken(NVIDIA), benim kartımda ise ray tracing oyunun yansımalarını çok kötü hale getirmişti, net bir şekilde ray tracing kapalı yansımalar daha iyi gözüküyordu.(AMD) BF5 hatası mı bilmiyorum.
Arkadaşımın kartı RTX 4090, benim kartım RX 6700XT.
Teşekkürler.

EDIT: Çözümü buldum, 4090 vs 6700XT ile alakalı bir durum değilmiş sadece battlefield 5 amd tarafında rtx i desteklemiyormuş, onun dışındaki bütün oyunlarda zaten amd tarafındada nvidia tarafındada rtx görüntüsü aynı gözükmektedir. (Burada kartın 4090 olmasıyla görüntü iyleşmesi gibi bir şey söz konusu değil)

Son düzenleme:
Merhaba bu gün arkadaşımla battlefield 5 girip ikimizde ray tracing özelliğini aktif ettik, arkadaşım nvidia, ben ise amd ekran kartı kullanıyorum. Testlerde arkadaşımın ekranında ray tracing hakikaten camlardan vs. güzel yansımalar oluştururken(NVIDIA), benim kartımda ise ray tracing oyunun yansımalarını çok kötü hale getirmişti, net bir şekilde ray tracing kapalı yansımalar daha iyi gözüküyordu.(AMD) BF5 hatası mı bilmiyorum.
Arkadaşımın kartı RTX 4090, benim kartım RX 6700XT.
Teşekkürler.
Kanka yani 4090 ve RX 6700xt fsr açıksa görüntüyü bozuyordur

RTX 4090 dediğiniz kartın şuanda piyasa yanına yaklaşabilecek bir ekran kartı yok zaten Rx 6700 XT ekran kartından çok çok daha güçlü bir kart Rtx 4090
Ray Tracing konusunda NVİDİA başarılı olduğu için birde Rtx 4090 gibi bir gerçek olduğu için çok normal arkadaşında güzel gözükmesi

BF5 ile alakasi yok. Ray Tracing Nvidianin teknolojisi oldugundan dolayi AMD kartlarda tam calisamiyor.

4090 ws 6700xt algıladım bir an bayılıyordum

AMD ray tracing konusunda aşırı geri ve yeni. 6000 serisinde ilk defa kullanırken Nvidia 4000 serisiyle birlikte 3 nesildir kullanıyor ve geliştiriyor. Ayriyeten 4090 nere 6700 xt nere.

BF5 içinde doğrudan DXR var nvidia tarafında dxr daha mı iyi çalışmakta? ray tracing adı altında daha mı iyi çalışıyor yani

İkinizde tıpatıp aynı ayarlar ile aynı yere geçip foto atsanıza

image.png

image.png

İkinizde tıpatıp aynı ayarlar ile aynı yere geçip foto atsanıza
.

Dostum yayın görüntüsü değil de direkt oyunun içinden daha iyi olur
Şu an da onu çekemem de elimdeki görüntüleri kullandım yine de yayından ne kadar belli oluyor bilemiyorum ama dağlar kadar fark var yani benim tam olarak anlayamadığım ben dxr ı kapatınca daha iyi yansımalar elde ediyorum.

Hocam nvidia rtx konusunda daha tecrübeli bir firma birde 3. Nesil çekirdeğe sahip modelle daha amd nin 1. Nesil cekirdegine sahip modelini karşılaştirmişşınız ondanda olabilir
İnsanlar 2000 serisindeki rtx i kötü buluyorlardi ama aynı düşüncede değiller artık

Şu an da onu çekemem de elimdeki görüntüleri kullandım yine de yayından ne kadar belli oluyor bilemiyorum ama dağlar kadar fark var yani benim tam olarak anlayamadığım ben dxr ı kapatınca daha iyi yansımalar elde ediyorum.
Bende 6600xt var valla içime kurt düştü sabaha doğru oyunu indireceğim :D (İnternet hızlı 15-20 dakkada iner)

Geri