Merhaba bu gün arkadaşımla battlefield 5 girip ikimizde ray tracing özelliğini aktif ettik, arkadaşım nvidia, ben ise amd ekran kartı kullanıyorum. Testlerde arkadaşımın ekranında ray tracing hakikaten camlardan vs. güzel yansımalar oluştururken(NVIDIA), benim kartımda ise ray tracing oyunun yansımalarını çok kötü hale getirmişti, net bir şekilde ray tracing kapalı yansımalar daha iyi gözüküyordu.(AMD) BF5 hatası mı bilmiyorum.
Arkadaşımın kartı RTX 4090, benim kartım RX 6700XT.
Teşekkürler.
EDIT: Çözümü buldum, 4090 vs 6700XT ile alakalı bir durum değilmiş sadece battlefield 5 amd tarafında rtx i desteklemiyormuş, onun dışındaki bütün oyunlarda zaten amd tarafındada nvidia tarafındada rtx görüntüsü aynı gözükmektedir. (Burada kartın 4090 olmasıyla görüntü iyleşmesi gibi bir şey söz konusu değil)
Arkadaşımın kartı RTX 4090, benim kartım RX 6700XT.
Teşekkürler.
EDIT: Çözümü buldum, 4090 vs 6700XT ile alakalı bir durum değilmiş sadece battlefield 5 amd tarafında rtx i desteklemiyormuş, onun dışındaki bütün oyunlarda zaten amd tarafındada nvidia tarafındada rtx görüntüsü aynı gözükmektedir. (Burada kartın 4090 olmasıyla görüntü iyleşmesi gibi bir şey söz konusu değil)
Son düzenleme: