Neler Yeni

OC (Over Clock) Rehberi

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Cinebench eksik. Ayrıca CPU için HWiNFO filan varken neden Afterburner?

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Allahtan okumadan önce yorumlara bakmışım.tşk
Hocam baya düzelttim gayet iyi oldu bu hali...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cinebench eksik. Ayrıca CPU için HWiNFO filan varken neden Afterburner?
İlk olarak gerekli olan programları (benim kullandıklarımı- başkası başka program kullanabilir) koyuyla yazmama rağmen... Ha cinebench konusunda haklısınız ama o OC yapmaya değil daha çok test etmeye yarar diye düşünüyorum.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Hocam baya düzelttim gayet iyi oldu bu hali...
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk olarak gerekli olan programları (benim kullandıklarımı- başkası başka program kullanabilir) koyuyla yazmama rağmen... Ha cinebench konusunda haklısınız ama o OC yapmaya değil daha çok test etmeye yarar diye düşünüyorum.
OC'nin ne kadar fayda yaptığını test eder. Ayrıca eğer başka program kullanabilirler diye CPU kullanımına bakmak için CPU'ya en uzak program da kullanılmaz.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
OC'nin ne kadar fayda yaptığını test eder. Ayrıca eğer başka program kullanabilirler diye CPU kullanımına bakmak için CPU'ya en uzak program da kullanılmaz.
Tamam benimki OC rehberi ama işin bitince yaparsın testini? Hocam beğen geç ya çok ince takılıyorsunuz şimdi haklısın daha iyi CPU programı vardır ama neyse hocam değiştiremem şu an artık yaptım onu kullanmaları daha iyidir büyük ihtimalle.
niye bu kadar az hit almış bu konu ?
Kimse bilmiyor bak inanmayacaksın Technopat’ta bile daha çok beğeni aldım...
@Chan kıytırık troll konular bile daha fazla hit alıyor hayır yani bilgimden bu kadar mı şüpheciler ki konuya göz atmıyorlar anlamadım..

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,575
İsim
Mert Metshi
Bu konuda hız aşırtma hakkında çok zorlamadan neler yapabileceğinizi göstermek istiyorum amacımız işlemcinin kapasitesini arttırmak bunun bir çok sebebi olabilir: ekran kartını beslemek, performans düşüşü yaşamak, çağına ayak uydurmak, zevk için yapmak gibi...
Ve doğru yapıldığında gayet işe yarar bir işlem. İlk olarak gerekli olan programları (benim kullandıklarımı- başkası başka program kullanabilir) indirmekle başlıyoruz işe: AMD Ryzen Master (bunu kullanmaktaki tek amaç PC’yi her seferinde biosa götürmekle zaman kaybetmemek- zaten yeterince mavi ekran yeme ihtimalimiz var bir de bununla zaman kaybetmek bana gereksiz geliyor), AIDA64, MSI AfterBurnerAlıntıyı görüntüle
(Ve işlemci kullanımlarını gösteren diğer programları da kullanabilirsiniz tabii ki)
İlk olarak Bios’dan CPB özelliğini kapatıyoruz işlemcinin (ana karttan ana karta değişir). Daha sonra Ryzen Master aracılığıyla işlemcimizin stok GHz ve voltaj değerlerini görüyoruz Alıntıyı görüntüle
(basic modda sağ üstteki kısmı Manuel’e almanız lazım) bu değerler stok olduğu için birbirlerine zaten yetecektir şimdi ise oradaki GHz değerinin sağındaki + tuşuna tıklayarak 25 MHz ya da 50MHz civarında arttırmamız lazım değeri (daha fazlasını denemeyin büyük ihtimalle 100MHz de bile mavi ekran yersiniz) Alıntıyı görüntüle
Ve asıl işlem burada başlıyor olacak işlemci frekansını arttırınca Apply diyip (demezseniz kaydolmaz yani değişmez değer) AIDA64‘ümüzün stres testini başlatıyoruz ki işlemcinin çok ısınıp ısınmadığını keza Voltajın çekirdeklere yetip yetmediğini anlayabilelim Alıntıyı görüntüle
MSI afterburner ise şu konuda devreye giriyor orada tüm çekirdeklerin kullanımını detaylı bir şekilde görebileceksiniz ve bu sayede herhangi bir aksilik olursa 1 mavi ekran hatası almadan müdahale etme şansınız olacaktır. Alıntıyı görüntüle
Buradaki aksilikten kastım işlemci çekirdek kullanımlarının 100’den düşük olması, eğer olur da 100’den düşük olmasına rağmen testi devam ettirmeye çalışırsanız hata kaçınılmaz onu baştan belirteyim. Ve sıkıntı yoksa bir kaç dakikalık teste rağmen hala hata vs. Oluşmadıysa diğer aşamaya geçiyoruz (Tabii ki her aşamadan sonra stres testini kapatmayı unutmayın :D). Bu sefer eğer ben işimi şansa bırakmam derseniz hata almamak adına voltajı bir tık arttırmalısınız (+ işaretini kullanarak) Alıntıyı görüntüle
döngü hep bu şekilde devam edecektir ve tavsiyem hiç değilse bir kaç kere hata alırsanız bu aslında sizin avantajınızadır bu da şundan kaynaklanır siz hata aldığınızda voltajı ufak bir miktarda arttıracağınız için işlemciye yeten minimum voltajı bulmuş olacaksınız yani aynı zamanda bir nevi Under Volt‘da yapıyor olacaksınız bu sayede. En sonunda mesela sağlam bir soğutucuyla (ki şart değil ben stok soğutucuyla 4.3 GHz kullanmaktayım şu an oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor fazla.) yeterli OC’yi yaptığınızda ve stres testinde hata almadan işlemci kullanımını 100% e çıkardığınızda artık tek işiniz Ana Kartınız’a bu değerleri geçirmek olacak (ör: 4300 MHz 1168 MV) biosa kaydedip işlemi tamamlayabilirsiniz bu dakikadan sonra Ryzen Master’ı diğer OC’nize kadar hiç açmayın ayarları bozma ihtimali var. Evet OC’yi bu şekilde yapabilirsiniz Bol GHz’ler :giggle: .
3.6 ghz olan ryzen 5 3600 ü voltaj arttırmadan 3.875 yaptım hahahaha adamsın

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
3.6 ghz olan ryzen 5 3600 ü voltaj arttırmadan 3.875 yaptım hahahaha adamsın

AIDA64 CPU, FPU, Cache işaretleyip test yap.

Test olurken Core Temp adlı uygulamanın resmini at.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,575
İsim
Mert Metshi
AIDA64 CPU, FPU, Cache işaretleyip test yap.

Test olurken Core Temp adlı uygulamanın resmini at.
Onları işaretlemem gerekiyormu ben sadece cpu işaretlemiştim şimdi fpu işaretledim mavi ekran verdi

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Onları işaretlemem gerekiyormu ben sadece cpu işaretlemiştim şimdi fpu işaretledim mavi ekran verdi

Gerekiyor tabi.

CPU, Cache, FPU, memory işaretlemen lazım stabiliteyi anlamak için.

@!Yardım Lazım! sana rehberde bu detayı atladığını söylemiştim.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,575
İsim
Mert Metshi

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Şuan onları açtım 3.9 1.1 denedim kaç saniye test yapayım 30 yeter mi

Small FFTs olsa 30 saniye yeterdi.

5 dakika yap, ayrıca test olurken Core Temp uygulamasının resmini at.

Top Bottom