Neler Yeni

Oc yaptıktan sonra laptopum ısınmamasına rağmen kilitleniyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Mert yıldız
Öncelikle merhabalar msi afterburner üzerinden Oc yapıp (ekran kartımı) cs go ya girdim ve oyun dondu hiçbirşey yapamıyorum yardım eder misiniz bilgisayarım laptop

Farway

80+ Silver
OC yaptığında illa ki ısınmaya bağlı sorun olacak diye bir kaide yok birçok parametre var. Ayarları bir tık geri çek furmarka vur pc yi her yaptığın ayarda en stabilde kalacaksın.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,932
İsim
Hacı
Overclock u iptal edin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Mert yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
OC yaptığında illa ki ısınmaya bağlı sorun olacak diye bir kaide yok birçok parametre var. Ayarları bir tık geri çek furmarka vur pc yi her yaptığın ayarda en stabilde kalacaksın.
Efendim şuanda PC kilitlendi bir şey yapamıyorum oc ü nasıl iptal edebilirim

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Mert Aksu
olay ısınması değil zaten laptop kullanıyorsanız zaten kaçınılmaz bir sorun bu overclock limiti var mesela benim core clock limitim +150 memory clock limiti 699. 700 e çekince anında bilgisayar çöküyor. overclock yaparken furmak açık memory clock u 50 şer 50 şer arttırın. diyelimki 600 de çöktü 550 de sorun yok, ozaman 599 a çekin yine çökerse 550 de kalın dediğim gibi furmak açıp ufak ufak arttırın. ama dikkat edin eğer overclock ayarı bulmaya çalışıyorsanız
1657404252245.png
bu gördüğünüz kısım açık olmasın eğer açık olursa ve siz overclock yaptığınızda power tuşuna basılı tutup kapatıp açarsanız sistem bu ayarı geçerli görüyor ve bunu kullanıyor ve birdaha asla bilgisayarı açamıyosunuz en son format atma sebebim buydu. sırf böyle bir hata yaptığım için sürekli laptop açıldıktan 2-3 saniye sonramavi ekran yiyodum yada bilgisayar donuyordu yani overlock yapacaksanız dediğim gibi bu ayar kapalı olsun ve furmark açık yapın overlock ayarlamanızı üstelik 50 50 arttırın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Mert yıldız
olay ısınması değil zaten laptop kullanıyorsanız zaten kaçınılmaz bir sorun bu overclock limiti var mesela benim core clock limitim +150 memory clock limiti 699. 700 e çekince anında bilgisayar çöküyor. overclock yaparken furmak açık memory clock u 50 şer 50 şer arttırın. diyelimki 600 de çöktü 550 de sorun yok, ozaman 599 a çekin yine çökerse 550 de kalın dediğim gibi furmak açıp ufak ufak arttırın. ama dikkat edin eğer overclock ayarı bulmaya çalışıyorsanız Alıntıyı görüntüle bu gördüğünüz kısım açık olmasın eğer açık olursa ve siz overclock yaptığınızda power tuşuna basılı tutup kapatıp açarsanız sistem bu ayarı geçerli görüyor ve bunu kullanıyor ve birdaha asla bilgisayarı açamıyosunuz en son format atma sebebim buydu. sırf böyle bir hata yaptığım için sürekli laptop açıldıktan 2-3 saniye sonramavi ekran yiyodum yada bilgisayar donuyordu yani overlock yapacaksanız dediğim gibi bu ayar kapalı olsun ve furmark açık yapın overlock ayarlamanızı üstelik 50 50 arttırın.
Efendim ben galiba bu ayarı açık unuttum napmamı önerirsiniz format atmak istemiyorum lütfen yardım edin

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Mert Aksu
Efendim ben galiba bu ayarı açık unuttum napmamı önerirsiniz format atmak istemiyorum lütfen yardım edin
dostum şuan bilgisayar açılınca anında donuyor mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum biraz hızlı olabilirmisin sorununu çözmeden uyumak istemiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Mert yıldız

dostum biraz hızlı olabilirmisin sorununu çözmeden uyumak istemiyorum
Evet açılınca anında donuyor