Neler Yeni

odak arttırıcı ilaçlar var mı?

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
kıvanç hocamız doktor. o ne diyorsa onu yap. baktım şimdi kırmızı reçeteymiş concerda alamazsın maalesef. psikiyatrist'e git en güzeli bi randevu al. dikkat dağınıklığın için yazar bence.
anladım hocam yardımlarınız için teşekkürler :peepokalp:

GirayHan

80+ Platinum
anladım hocam yardımlarınız için teşekkürler
rica ederim dostum. ama aksatma, home office çalışıyorsun kafanın yerinde olması lazım. en kısa zamanda git bence. Dikkat et kendine ve sağlığına görüşürüz.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
DEHB için psikoloğa gidilmez. Psikiyatriste gidilir. Devlet psikiyatristlerine gidebilirsin.
Genelde yazılan ilaçlar Ritalin ve Concerta'dır yalnız bu ilaçlar kırmızı reçetelidir.
Birtakım normal reçeteli ilaçlar da DEHB için yazılabiliyor : örnek olarak Wellbutrin XL verilebilir.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
DEHB için psikoloğa gidilmez. Psikiyatriste gidilir. Devlet psikiyatristlerine gidebilirsin.
Genelde yazılan ilaçlar Ritalin ve Concerta'dır yalnız bu ilaçlar kırmızı reçetelidir.
Birtakım normal reçeteli ilaçlar da DEHB için yazılabiliyor : örnek olarak Wellbutrin XL verilebilir.
hmm anladım peki yan etkileri nedir hiç kullandın mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mindless scrolling yapmayı bırakmanı önereyim o zaman.
deneyeceğim hocam tavsiye var mı bu konu için

Serhat-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Serhat İsmailoğulları
Steam
steamcommunity.com/id/ByOxyGeN
Bana kalırsa multivitamin ve Omega3 vitaminlerini al. Bende yeni kullanmaya başladım etkisi biraz var. Kırmızı reçeteli ilaçları da kullanmamanı tavsiye ederim eğer ki devlet hastanesinde yazılıyorsa. İş hayatında bana kalırsa sorun açabilir. Ben her sabah bu üçünü içiyorum
Ayrıca spor gibi şeylerle uğraş.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Yani ben öyle rahatsız olduğum bir yan etki yaşamadım. Ama Wellbutrin XL pasif bir ilaçtır. Dolaylı olarak dopamin ve nöroadrenalin hormonlarını etkiler.
Concerta, Ritalin ise direkt beyni uyarıyor, aktif ilaç.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Yani ben öyle rahatsız olduğum bir yan etki yaşamadım. Ama Wellbutrin XL pasif bir ilaçtır. Dolaylı olarak dopamin ve nöroadrenalin hormonlarını etkiler.
Concerta, Ritalin ise direkt beyni uyarıyor, aktif ilaç.d
düzenli almasam bi şey olur mu sürekli hardcore dikkat vermem gerekmiyor çünkü 3 günde 1 fln olur mu

deneyeceğim hocam tavsiye var mı bu konu için
Tavsiyem biraz üstüne düşünmen olur. Kendini ikna etmelisin ihtiyacın olmadığına dair. Dijital minimalizm kitabını da öneririm. Düşünmene yardımcı olur. Yazarı da bilgisayar mühendisi olduğu için kendi durumunla bağdaştırabilirsin

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Bana kalırsa multivitamin ve Omega3 vitaminlerini al. Bende yeni kullanmaya başladım etkisi biraz var. Kırmızı reçeteli ilaçları da kullanmamanı tavsiye ederim eğer ki devlet hastanesinde yazılıyorsa. İş hayatında bana kalırsa sorun açabilir. Ben her sabah bu üçünü içiyorum
Ayrıca spor gibi şeylerle uğraş.
direkt kendi kafama göre mi alayım yoksa bi doktora görünmemde fayda var mı bunları kullanmadan önce hocam evde multivitamin vs var ama hiç kullanmadım bizimkiler kullanıyor genelde, spor yapıyorum bu arada

Tavsiyem biraz üstüne düşünmen olur. Kendini ikna etmelisin ihtiyacın olmadığına dair. Dijital minimalizm kitabını da öneririm. Düşünmene yardımcı olur. Yazarı da bilgisayar mühendisi olduğu için kendi durumunla bağdaştırabilirsin
hocam inanır mısın kitap bile okuyamıyorum :D sesli kitabı varsa dinlerim ama

Serhat-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Serhat İsmailoğulları
Steam
steamcommunity.com/id/ByOxyGeN
direkt kendi kafama göre mi alayım yoksa bi doktora görünmemde fayda var mı bunları kullanmadan önce hocam evde multivitamin vs var ama hiç kullanmadım bizimkiler kullanıyor genelde, spor yapıyorum bu arada
Kan tahlili yapıp bütün vitamin değerlerine baktırmanda da fayda var. Beslenmeni düzgün yapıyorsan gerekli vitaminleri vb. yediklerinden alıyorsan gerek yok ama ben kafama göre aldım.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
düzenli almasam bi şey olur mu sürekli hardcore dikkat vermem gerekmiyor çünkü 3 günde 1 fln olur mu
Wellbutrin temelde bir antidepresan. Sürekli alıp sonra almazsan beynin "Ne oluyo ya?" diyebilir. En uygun iş doktora gitmek.
Alıp almamazlık yaptığında sorun olmayacak bildiğim ilaç Ritalin ve Concerta'dır. Başka var mı bilmiyorum.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Kan tahlili yapıp bütün vitamin değerlerine baktırmanda da fayda var. Beslenmeni düzgün yapıyorsan gerekli vitaminleri vb. yediklerinden alıyorsan gerek yok ama ben kafama göre aldım.
beslenmem kötü ya

Wellbutrin temelde bir antidepresan. Sürekli alıp sonra almazsan beynin "Ne oluyo ya?" diyebilir. En uygun iş doktora gitmek.
Alıp almamazlık yaptığında sorun olmayacak bildiğim ilaç Ritalin ve Concerta'dır. Başka var mı bilmiyorum.
anladım kanks eyw en yakın zamanda çözmek için radenvu alayım en iyisi

Top Bottom