Neler Yeni

Odyssey G5 2K LS32DG500EUXUF vs Philips 27M2N5500/01

asiwe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Tarık Kömürcü
Hangisini almalıyım sizce? Rekabetçi oyunları, AAA oyunları ve indie oyunları aşağı yukarı eşit sürelerde oynuyorum. Çok fazla film ve dizi de izliyorum. Bazı insanlar Samsung monitör 32 inç olduğu için rekabetçi oyunlarda rahat edemeyeceğimi söylüyor. Cidden rekabetçi oyunlar için çok mu büyük bu monitör? Samsung yerine 27 inç bir monitör mü almalıyım ve alacağım monitör Philips 27M2N5500/01 27 inç mi olmalı?
Eğer bu fiyat bandında önerebileceğiniz 2K monitör varsa tavsiyelerinizi alırım.

Odyssey g5 monitör
Philips 27MM2N5500/01

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
568
İsim
Oğuz
2 haftadır philips modelini kullanıyorum. Muazzam görüntü kalitesi var.
Ben çok beğendim.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
32 inç FPS oyunları için fazla bence, 27 öneririm.
Zaten renk gamutu, ghosting ve gecikme konusunda Philips daha avantajlı. Bence zaten Philips bütçesinde ki en iyi ekran bence. Çizilidiği için iade etmiştim, tekrar araştırma sürecine girdim, bütçe arttırıp 240 hz almayı falan düşündüm ama bu sürecin sonunda gittim tekrar Philips'i aldım.
1729771574976.png

Ne işe yaradığını bilmiyorum ama 27M2N5500/00 normal IPS iken 27M2N5500/01 versiyonu Nano IPS. Biraz araştırdım Quantum Dot gibi bir teknoloji olduğu yazıyor ama emin değilim.

wt atlas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Yasir saygı
27 inc fps oyunlari icin bile yine fazla

asiwe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Tarık Kömürcü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@Fantastiktürk Sen de bir bakabilir misin? Özelden bir mesaj attım ve daha detaylı olacak şekilde anlattım isterseniz ona da bakabilirsiniz. Özelden attığım mesajda başka sorular da sordum.

Hangisini almalıyım sizce? Rekabetçi oyunları, AAA oyunları ve indie oyunları aşağı yukarı eşit sürelerde oynuyorum. Çok fazla film ve dizi de izliyorum. Bazı insanlar Samsung monitör 32 inç olduğu için rekabetçi oyunlarda rahat edemeyeceğimi söylüyor. Cidden rekabetçi oyunlar için çok mu büyük bu monitör? Samsung yerine 27 inç bir monitör mü almalıyım ve alacağım monitör Philips 27M2N5500/01 27 inç mi olmalı?
Eğer bu fiyat bandında önerebileceğiniz 2K monitör varsa tavsiyelerinizi alırım.

Odyssey g5 monitör
Philips 27MM2N5500/01
Philips tabii
Mesaj otomatik birleştirildi:

32 inç FPS oyunları için fazla bence, 27 öneririm.
Zaten renk gamutu, ghosting ve gecikme konusunda Philips daha avantajlı. Bence zaten Philips bütçesinde ki en iyi ekran bence. Çizilidiği için iade etmiştim, tekrar araştırma sürecine girdim, bütçe arttırıp 240 hz almayı falan düşündüm ama bu sürecin sonunda gittim tekrar Philips'i aldım.
Alıntıyı görüntüle
Ne işe yaradığını bilmiyorum ama 27M2N5500/00 normal IPS iken 27M2N5500/01 versiyonu Nano IPS. Biraz araştırdım Quantum Dot gibi bir teknoloji olduğu yazıyor ama emin değilim.
öyle bişey yok, nano ips isimlendirmesi sadece pazarlama taktiği.

asiwe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Tarık Kömürcü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Philips tabii

öyle bişey yok, nano ips isimlendirmesi sadece pazarlama taktiği.

Benim bir seçeneğim daha var. Bir arkadaş 7000 liraya 14 günlük Lenovo Legion R27qe satıyor. Dediğine göre ölü piksel hiç yokmuş. Işık sızması da her monitörde olduğu kadar var diyor. Sence philips mi almalıyım yoksa lenovo mu? Aralarında 1500 lira var.

Bir de amazonda satılan philips modeli nano ips diye geçiyor. İncehesapta satılan ise normal ips. Düz ips de alsam nano ips de alsam monitörün vereceği performans, renkler vs aynı olacak değil mi? İkisinden birini alabilirim yani.

Bir şey daha sorucam direkt "Philips tabii" demenizin sebebi nedir acaba? Philips hangi konularda daha önde?

Benim bir seçeneğim daha var. Bir arkadaş 7000 liraya 14 günlük Lenovo Legion R27qe satıyor. Dediğine göre ölü piksel hiç yokmuş. Işık sızması da her monitörde olduğu kadar var diyor. Sence philips mi almalıyım yoksa lenovo mu? Aralarında 1500 lira var.

Bir de amazonda satılan philips modeli nano ips diye geçiyor. İncehesapta satılan ise normal ips. Düz ips de alsam nano ips de alsam monitörün vereceği performans, renkler vs aynı olacak değil mi? İkisinden birini alabilirim yani.

Bir şey daha sorucam direkt "Philips tabii" demenizin sebebi nedir acaba? Philips hangi konularda daha önde?
hayır aynı olmayacak, Philips ile daha iyi bir renk gamutu, renk canlılığı vb. alacaksın, yani hangisi hangi konuda iyise o. Benim demek istediğim isminde nano ips geçmesi hicbiseyi değiştirmiyor çünkü sadece pazarlama taktiği.

ayrıca Philips ile 10 bitte 180hz alabilirsin tepkime süresi iyi r27qe ile arasında renk doğruluğu, renk canlılığı tarzı farklar var. Philips daha iyi bir monitör ayrıca r27qe de normalden çok daha fazla ölü piksel çıkma şansı var sürekli uğraşırsın.

ikinci elle uğraşma derim senin Max bütçe neydi bu arada? Bütçen 9k ise kesinlikle şunu öneririm, rakipsiz bir monitör.

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
568
İsim
Oğuz
Al philips i bak keyfine. On numara monitör. 17 gündür kullanıyorum. Hepsiburada satıcısından aldım. 3 lenovo 1 rampageden sonra çok şükür dedim

asiwe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Tarık Kömürcü
hayır aynı olmayacak, Philips ile daha iyi bir renk gamutu, renk canlılığı vb. alacaksın, yani hangisi hangi konuda iyise o. Benim demek istediğim isminde nano ips geçmesi hicbiseyi değiştirmiyor çünkü sadece pazarlama taktiği.

ayrıca Philips ile 10 bitte 180hz alabilirsin tepkime süresi iyi r27qe ile arasında renk doğruluğu, renk canlılığı tarzı farklar var. Philips daha iyi bir monitör ayrıca r27qe de normalden çok daha fazla ölü piksel çıkma şansı var sürekli uğraşırsın.

ikinci elle uğraşma derim senin Max bütçe neydi bu arada? Bütçen 9k ise kesinlikle şunu öneririm, rakipsiz bir monitör.

Aslında 32" g5 e 8750 lira verdim belki g65b nin bütçesine çıkabilirim ama kavisli olduğu halde ips olmaması beni korkutuyo acaba kavisli yerlerde ekranın görüntüsü bozulur mu diye. Gerçi istisnasız herkes övüyo bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
Eğer g65 seviyesine çıkmayıp philips'i alırsam hangi siteden aldığımın, hangi modeli aldığımın bi farkı yok yani. O zaman amazonda satılan nano ips olanı alırım çünkü amazon çok daha güvenilir diğer satıcılara kıyasla. Hem fiyatlar da aynı.

Bir de g65b yi tavsiye etme sebebiniz sadece tazeleme hızı mı? Ben çok fazla dizi film de izliyorum ve renklerin güzel olması benim için önemli açıkçası. 240hz monitör almaktansa renkleri güzel bir monitör almayı tercih ederim ama yok hem renk hem de hz açısından g65b daha iyi derseniz ciddi ciddi düşünücem o bütçeye çıkmayı

Al philips i bak keyfine. On numara monitör. 17 gündür kullanıyorum. Hepsiburada satıcısından aldım. 3 lenovo 1 rampageden sonra çok şükür dedim

Evet seni hatırladım :D Ben de senin gibi Lenovo monitör iade ettim ölü piksel yüzünden. Ama alacağım arkadaş ölü piksel yok deyince bi düşündüm yani. Renk açısından Philips daha iyiyse philips alırım zaten

asiwe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Tarık Kömürcü
Hocam ben anlamadım şimdi, Nano IPS bir pazarlama stratejisi diyorsunuz ama Philips Evnia 27M2N5500/00 ile 27M2N5500/01 görüntü kalitesi aynı değil diyorsunuz, anlayamadım bu işi.

Evet benim de biraz kafam karıştı o kısımda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom