OEM key korsan mı? Zararlı mı?

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
4,564

OEM ürün anahtarlarının, Hewlett Packard, ASUS gibi büyük firmaların ellerinde kalan fazla anahtarları ucuz yoldan erittiği belirtilse de, KMSpico tarzı yazılımların ürettiği kodlar olduğu olası.

OEM ürün anahtarı almak yerine Microsoft'ın Website'ndan lisans satın alınız. ‟Ben o kadar para veremem” diyorsanız siz bilirsiniz.

Son düzenleme:
OEM ürün anahtarlarının, Hewlett Packard, ASUS gibi büyük firmaların ellerinde kalan fazla anahtarları ucuz yoldan erittiği belirtilse de, KMSpico tarzı yazılımların ürettiği kodlar olduğu olası.

OEM ürün anahtarı almak yerine Microsoft'ın Website'ndan lisans satın alınız. ‟Ben o kadar para veremem” diyorsanız, Rootkit'ler ile, Backdoor'lar ile boğuşmaya devam.
Bu OEM keylerinde sahtesi var mıdır ? Nerden almak gerek ?

Yasal ile geçerli farklı şeyler. Bu ürün anahtarları geçerli fakat yasallığı tartışılır.

İçinde herhangi bir zararlı olması mümkün değil zaten pek. Kimsenin 1000 TL vereceğini sanmıyorum Windows'a.

Aslına bakarsanız bende bu konuyu merak ettim ve Bilgisayar Mühendisi olan babama sordum. Kendisi aynen şunu söyledi.
Bir adam emek verip bir iş yaparsa ve birisi bunu çalarsa bu emek hırsızlığı değil midir?
Ayrıca şunu söyledi:
Adam o sistemi kırdıktan sonra içine dosya ekleyebilir.
(Çok müthiş alakalı değil ama bilgilendirici olabilir diye yazdım)

• Beğen
Reaksiyonlar: Tera

OEM ürün anahtarı almak yerine Microsoft'ın Website'ndan lisans satın alınız. ‟Ben o kadar para veremem” diyorsanız, Rootkit'ler ile, Backdoor'lar ile boğuşmaya devam.
1300TL

Yasal ile geçerli farklı şeyler. Bu ürün anahtarları geçerli fakat yasallığı tartışılır.

İçinde herhangi bir zararlı olması mümkün değil zaten pek. Kimsenin 1000 TL vereceğini sanmıyorum Windows'a.
Orjinal key nereden alınabilir?

Orjinal key nereden alınabilir?

Hiçbir zararı yok, tamamen orijinal ve normal bir Windows. Sana bana etkisi yok.Fakat korsan mı? Ne kadar yasal? Orası tartışılır, tasvip edilen yol kendi sitesinden almak. Bu ucuza aldığımız lisanslar korsana giriyor. Kısacası elde edilişi farklı ama sana etkisi yok. İllegal ama orijinal bir deneyim sunuyor.

Geri