Offline oyunlar için SSD mi? Hdd mi?

-pSx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
426
Selamlar dostlar, normalde sistemde 500GB 600mb/s civarı okuma yazma yapabilen strandart bir ssd mevcut, sistem bu ssd'ye kurulu, gayet memnunum açılış ve hızından, düne kadar bir hdd yoktu, yani sistemde ikinci bir disk yoktu fakat bir hdd aldım depolama sorunları yaşadığım için.

Seagate Barracuda 500GB Hdd aldım sisteme, ben online ve sürekli oynadığım oyunları ssd'ye kurup, geriye kalan bütün oyunları hdd'ye kurmak istiyorum, çünkü bitirip hemen sildiğim offline oyunları yükle sil yükle sil yaparak ssd yi yıpratmak istemiyorum hem de her ne kadar oyunları bitirdikten sonra silsekte bir takım artıklar cache'lar falan birikiyor çok fazla program oyun kurdukça sildikçe, bu yüzden hdd ye kurmak istiyorum bir sorun olur mu?

SSD'den HDD'ye dosya kopyalıyorum saniyede 120mb/s aktarıyor haliyle, SSD'de bu tarz işlemleri gerçekleştirirken 600mb/s yakın bir değer alıyordum, hdd ye oyun kursam ne kaybederim bu durumda performans olarak?

Performans açısından bir kayıp olmaz diye düşünüyordum ben de, çok çok yükleme ekranları biraz uzar uzamasına o da çok da mühim bir konu değil zaten benim için, eğer fps veya takılma sorunu yaşamayacaksam önemi yok benim için de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

HDD'YE Dosya kopyalıyorum ve hdd'den bir takım sesler geliyor, şüphelendim ve disk sentinel programı kurdum, disk sıfır olarak gösterdi 1 saattir kullanılıyor diye gösterdi toplam kapatıp açma sayısı 2 olarak gözüküyor haliyle, bad sector bulunamadı disk sağlığı %100 diyor, ama veri kopyalarken hafif bir cızırtı mı desem tır tır etmesi mi desem, sanki böyle gerdirme sesi gibi anlamadım, ses kaydı almaya çalışacağım, bu neyden kaynaklıdır? ses seviyesi oldukça düşük ve kasanın sağ sol yan kapakları takılı değil o yüzden biraz daha net geliyor olabilir ses fakat normal mi bu?

bir takım sallantı veya titreme sesi gibi de geliyor, acaba diski tam olarak vidalayamadım mı diye düşünüyorum şu anda, normal ses kaydedicilerin, kulaklığın ya da telefonun bu sesi kayıt edebileceğini sanmıyorum oldukça düşük bir desibele sahip fakat deneyeceğim.

( Sesin yüksekliğini betimlemek ve örneklendirmek amacıyla şöyle söyleyeyim, iki tırnağınızı hafifçe birbirine vurduğunuzda çıkan sesten biraz daha düşük gibi )

EDIT:

Çok dipten gelen bir ses kulaklık takmanız gerekebilir.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,191
Üyeler
188,894
Son üye
akşamcı
Geri