Neler Yeni

Okumak mı çalışmak mı

LaketrooS

80+ Silver
Bence ikisini beraber goturebilirsiniz zaten şuan yas olarak bu işi benimseyip yüzde 100 unuzu vermeniz doğru olmaz mesela 21 yasinda olsanız dayınız size hisse verir sigortaniz bağlanır ama şuan bence ikisini beraber yürütmeye çalışın
hocam şuan çırak aldı bir tane 2 çırak olmaz dedi. orda çalışan 3 kişi var bir abi daha 1 yılda kendine motor telefon aldı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence kesinlikle oku ileride şartlar değiştiği zaman okumadığına aşırı pişman olursun

2026-2027 gibi zamanlarda eğitim ve iş olanaklarında büyük değişiklikler olacak bence
açıktan okusam

Bence olmaması gerek. Fakat bu yaştaki çocuklar genel olarak para kazanmayı, çalışmayı istiyorlar. Esnaflık dediğinizde %50 ihtimalli bir yer ya batarsınız ya çıkarsınız. Bence bu riski almak yerine 2 yıl ders çalışıp ardından üniversiteye gidip meslek sahibi olmak daha mantıklı. Hem paran düzenli oluyor, mesleğe göre güzel maaşlar alıyorsun. Hem de devletin kadrosuna girersen işten çıkartılma korkunda olmuyor. Yani bunları da dayımdan biliyorum. Dayım zamanında okumak yerine çalışmayı seçti şuan da o kadar pişmanki keşke ders çalışsaydım, babam çalışmama izin vermeseydi diyor. Ayrıca az bir maaşla geçinmek zorunda kalıyor. Konuyu açan arkadaşım sende bunları iyi düşün, ileride bunun geri dönüşü yok. Çok pişman olursun. Ama yine de ben çalışacağım diyorsan Allah yolunu açık etsin.
1 yıl yada 6 ay fln açıktan okusam sonra olmazsa dönsem okula olmaz mı?

Açığa geç, Lise diplomanı al orada çalışmaya başla. Üniversite şu an çok şansa bağlı. Seçimlerden sonra eğer Eğitim Sistemi düzeltilebilirse okumadığına pişman olabilirsin. Ha, düzelmezse o zaman okumadığına sevinirsin. Ama ben kesinlikle Lise diploması alman taraftarıyım.
açıktan okurken çalışırımda dimi? miss gibi iktidar flnda değişmezse ztn eğitim sistemi aynı gidersezaten üni okumam ama eğer olurda iyi değişiklikler yapılırısa çalışırım adam gbi 1 yıl üni için. üni okurum ztn pek bişi kaybetmem
Bence ikisini beraber goturebilirsiniz zaten şuan yas olarak bu işi benimseyip yüzde 100 unuzu vermeniz doğru olmaz mesela 21 yasinda olsanız dayınız size hisse verir sigortaniz bağlanır ama şuan bence ikisini beraber yürütmeye çalışın
olmaz hocam şuan başka işteyim + dayımın yanında başka bir çırak var. ona 1.5 2 ayda öğretirim işde iyi olur sonra sen gelrsin başlarsın işe dedi benide seviyor bende dayımı seviyom dükkanda her zaman bir mutluluk oluyor hep şen şakrak denilen tipten geçiyor iş bende çok çalışmak istiyorum. borçları fln kapatmak içinde çalışsam çok iyi olur. 8 sene üni lise fln yapcağıma bence bu iş daha mantıklı ha bide kesin değiş o var. dayım daha açalı 2 yıl oldu araba bile aldı. yanında çalışan bir abi 1 yılda baya birikim yaptı üstüne motor telefon aldı

Son düzenleme:

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
açıktan okurken çalışırımda dimi? miss gibi iktidar flnda değişmezse ztn eğitim sistemi aynı gidersezaten üni okumam ama eğer olurda iyi değişiklikler yapılırısa çalışırım adam gbi 1 yıl üni için. üni okurum ztn pek bişi kaybetmem
Kim gelirse gelsin 2 3 yıl içerisinde düzelecek şeyler değil bu tip şeyler.

LaketrooS

80+ Silver
Kim gelirse gelsin 2 3 yıl içerisinde düzelecek şeyler değil bu tip şeyler.
benim bir arkaşımın dayısı mat öğretmeni oldu ama şuan 35 yaşında kpss ye hazırlanıyor. bende öğretmen olmak istiyordum ama atanma gibi şeylerden sonra hiçbirşey olasım gelmedi. miss gibi mat öğretemni olmak istedim kaç sene sonra anladım ki bu ülkede olmak isteyen değil başarmıyor. olduran başarıyor :(

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
benim bir arkaşımın dayısı mat öğretmeni oldu ama şuan 35 yaşında kpss ye hazırlanıyor. bende öğretmen olmak istiyordum ama atanma gibi şeylerden sonra hiçbirşey olasım gelmedi. miss gibi mat öğretemni olmak istedim kaç sene sonra anladım ki bu ülkede olmak isteyen değil başarmıyor. olduran başarıyor :(
Maalesef bazıları bu gerçekle yüz yüze gelmeden inanmak istemiyor veya korkularından saklanıyor ama şu dönemde üniversite okuduktan sonra okudğun bölümle alakalı bir işe girmek (torpilsiz) neredeyse imkansız.

LaketrooS

80+ Silver
Maalesef bazıları bu gerçekle yüz yüze gelmeden inanmak istemiyor veya korkularından saklanıyor ama şu dönemde üniversite okuduktan sonra okudğun bölümle alakalı bir işe girmek (torpilsiz) neredeyse imkansız.
abim teyzemin oğlu ve birçok arkdaşımdan bunu anladım. anneme olan konuşmamda hazır zten onlarda beni anlarlar abimin durumundan. babmda araba alcak borçları var çalışığ onlarıda öderim. zaten pideci nenemlerde kalıcam. yemek ztn var. nenemdede dayımda kalırım. ikiside 10 dkikalık yürüme mesafinsde ama dayım bizi bırakıyor yol 2 dakika sürmyor. sence ne yapmalıyım knk?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
abim teyzemin oğlu ve birçok arkdaşımdan bunu anladım. anneme olan konuşmamda hazır zten onlarda beni anlarlar abimin durumundan. babmda araba alcak borçları var çalışığ onlarıda öderim. zaten pideci nenemlerde kalıcam. yemek ztn var. nenemdede dayımda kalırım. ikiside 10 dkikalık yürüme mesafinsde ama dayım bizi bırakıyor yol 2 dakika sürmyor. sence ne yapmalıyım knk?
Hayat sana ait benim şunu yap demem gereken bir şey yok.
Hangisi kafana yatıyorsa onu seç ama unutma bu tercihin kalıcı bir tercih olucak 3 sene sonra üniversite okumaya kalkarsan büyük ihtimal çok geç kalmış olacaksın.

LaketrooS

80+ Silver
Hayat sana ait benim şunu yap demem gereken bir şey yok.
Hangisi kafana yatıyorsa onu seç ama unutma bu tercihin kalıcı bir tercih olucak 3 sene sonra üniversite okumaya kalkarsan büyük ihtimal çok geç kalmış olacaksın.
1 yıl denicem olursa kalıcam olmazsa okicam ama 2 yıl sonr fln vazgeçersem 1 yıl adam gibi çalışırım sonra üni okurum

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
1 yıl denicem olursa kalıcam olmazsa okicam ama 2 yıl sonr fln vazgeçersem 1 yıl adam gibi çalışırım sonra üni okurum
Tahminimce çalışmaya başladıktan sonra tekrar okumak istemezsin finansal özgürlüğün getirdiği şey ile
ama içinde her zaman üniversite okumadığın için ufak bir pişmanlık olabilir en azından bende öyle oldu :D

aeyldrmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Ahmet Emir
Instagram
a.e.yldrmm
Steam
aeyldrmm
Facebook
a.e.yldrmm
Dayımın dükkanındq çalışcam. Ileride hem para olarak hemde tecrübe olarqk ileride olurum yasim 16. Açığa geçmeli miyim? Ben cok ıstiyorum çalışmak.
Geç açığa çalış boşver. (2 Üniversite mezunu olarak tek önerim)

Son düzenleme:

LaketrooS

80+ Silver
Geç açığa çalış boşver.
birazda nedenini söyleki annemle konuştuğumda onu ikna edim ama nerdeyse 20,25 cümle kadar bahanem. bahane biraz değişik oldu nedenim var. sende nedenini söyleki bende daha ikna etmem olasılığı artsın.

Tahminimce çalışmaya başladıktan sonra tekrar okumak istemezsin finansal özgürlüğün getirdiği şey ile
ama içinde her zaman üniversite okumadığın için ufak bir pişmanlık olabilir en azından bende öyle oldu :D
ama bu pişmanlılığın seni işinden alıkoydu mu? bide şuan ne işi yapıyon knk

aeyldrmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Ahmet Emir
Instagram
a.e.yldrmm
Steam
aeyldrmm
Facebook
a.e.yldrmm
birazda nedenini söyleki annemle konuştuğumda onu ikna edim ama nerdeyse 20,25 cümle kadar bahanem. bahane biraz değişik oldu nedenim var. sende nedenini söyleki bende daha ikna etmem olasılığı artsın.
:D Ailene ne söylesen izin vermeyecekler zaten tek yapabileceğin okulda yeterli eğitimi alamadığın ve çalışıp erkenden ayaklarının üzerinde durmayı istediğini belirtmen ve buna inandırman. Baktın inanmıyorlar araya okulu açıktan da sıkıntısız bitireceğini söylersin kanlarına girersin.

Finansal özgürlüğünü aldığında okuldan vazgeçersen ruhunu darlarım ama haberin olsun önce lise diplomasını alacaksın sonra istersen üniversite okuma :D

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem

ama bu pişmanlılığın seni işinden alıkoydu mu? bide şuan ne işi yapıyon knk
İşimden alıkoymadı fakat yaşıtlarım okuduğu için okusamıydım diye düşündüm.Bazen ufakta olsa aklıma geliyor.
Ford otosanda çalışıyorum

Top Bottom