LaketrooS
80+ Silver
- Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam şuan çırak aldı bir tane 2 çırak olmaz dedi. orda çalışan 3 kişi var bir abi daha 1 yılda kendine motor telefon aldı.Bence ikisini beraber goturebilirsiniz zaten şuan yas olarak bu işi benimseyip yüzde 100 unuzu vermeniz doğru olmaz mesela 21 yasinda olsanız dayınız size hisse verir sigortaniz bağlanır ama şuan bence ikisini beraber yürütmeye çalışın
Mesaj otomatik birleştirildi:
açıktan okusamBence kesinlikle oku ileride şartlar değiştiği zaman okumadığına aşırı pişman olursun
2026-2027 gibi zamanlarda eğitim ve iş olanaklarında büyük değişiklikler olacak bence
1 yıl yada 6 ay fln açıktan okusam sonra olmazsa dönsem okula olmaz mı?Bence olmaması gerek. Fakat bu yaştaki çocuklar genel olarak para kazanmayı, çalışmayı istiyorlar. Esnaflık dediğinizde %50 ihtimalli bir yer ya batarsınız ya çıkarsınız. Bence bu riski almak yerine 2 yıl ders çalışıp ardından üniversiteye gidip meslek sahibi olmak daha mantıklı. Hem paran düzenli oluyor, mesleğe göre güzel maaşlar alıyorsun. Hem de devletin kadrosuna girersen işten çıkartılma korkunda olmuyor. Yani bunları da dayımdan biliyorum. Dayım zamanında okumak yerine çalışmayı seçti şuan da o kadar pişmanki keşke ders çalışsaydım, babam çalışmama izin vermeseydi diyor. Ayrıca az bir maaşla geçinmek zorunda kalıyor. Konuyu açan arkadaşım sende bunları iyi düşün, ileride bunun geri dönüşü yok. Çok pişman olursun. Ama yine de ben çalışacağım diyorsan Allah yolunu açık etsin.
açıktan okurken çalışırımda dimi? miss gibi iktidar flnda değişmezse ztn eğitim sistemi aynı gidersezaten üni okumam ama eğer olurda iyi değişiklikler yapılırısa çalışırım adam gbi 1 yıl üni için. üni okurum ztn pek bişi kaybetmemAçığa geç, Lise diplomanı al orada çalışmaya başla. Üniversite şu an çok şansa bağlı. Seçimlerden sonra eğer Eğitim Sistemi düzeltilebilirse okumadığına pişman olabilirsin. Ha, düzelmezse o zaman okumadığına sevinirsin. Ama ben kesinlikle Lise diploması alman taraftarıyım.
Bence ikisini beraber goturebilirsiniz zaten şuan yas olarak bu işi benimseyip yüzde 100 unuzu vermeniz doğru olmaz mesela 21 yasinda olsanız dayınız size hisse verir sigortaniz bağlanır ama şuan bence ikisini beraber yürütmeye çalışın
olmaz hocam şuan başka işteyim + dayımın yanında başka bir çırak var. ona 1.5 2 ayda öğretirim işde iyi olur sonra sen gelrsin başlarsın işe dedi benide seviyor bende dayımı seviyom dükkanda her zaman bir mutluluk oluyor hep şen şakrak denilen tipten geçiyor iş bende çok çalışmak istiyorum. borçları fln kapatmak içinde çalışsam çok iyi olur. 8 sene üni lise fln yapcağıma bence bu iş daha mantıklı ha bide kesin değiş o var. dayım daha açalı 2 yıl oldu araba bile aldı. yanında çalışan bir abi 1 yılda baya birikim yaptı üstüne motor telefon aldıikisi de
Son düzenleme: