OnlyKaisys
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Bilgisayarım 8 aylık olmasına rağmen 1-2 aydır kendini restartlıyıp duruyor kimi zaman sadece google discord varkende oluyor kimi zaman yük altındaykende oluyor 1 saatte 2 restart yediğimde oluyor 2 günde 1 kere restart sorunu yaşadığımdada oluyor bu konuyu epey bi araştırdım olay görüntülesindeki hata bu
Çok önemli bir donanım hatası oluştu.
Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: Machine Check Exception
Hata Türü: Cache Hierarchy Error
İşlemci APIC Kimliği: 4
hata verdiği çekirdeklerin rakamı sürekli değişiyor arada 5 arada 10 oluyor işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum ama net bir cevap bulamadım ramleri test ettim sağlamlar bios sıfırladım işlemciye occt testi yaptım ama hala bu sorunu yaşıyorum fakat işlemci yük altındaykende testtede max seçeneklerde sabit olarak 0.931voltta kalıyor anladığım kadarıyla işlemci kendini korumaya alıp otomatik restart geliyor bu konuyuda araştrıdım bios bozukluğu eski sürümler falan denmiş ben bunlarıda denedim hala daha aynı sorun devam etmekte bu konu hakkında yardımcı olabilicek varmıdır?
Çok önemli bir donanım hatası oluştu.
Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: Machine Check Exception
Hata Türü: Cache Hierarchy Error
İşlemci APIC Kimliği: 4
hata verdiği çekirdeklerin rakamı sürekli değişiyor arada 5 arada 10 oluyor işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum ama net bir cevap bulamadım ramleri test ettim sağlamlar bios sıfırladım işlemciye occt testi yaptım ama hala bu sorunu yaşıyorum fakat işlemci yük altındaykende testtede max seçeneklerde sabit olarak 0.931voltta kalıyor anladığım kadarıyla işlemci kendini korumaya alıp otomatik restart geliyor bu konuyuda araştrıdım bios bozukluğu eski sürümler falan denmiş ben bunlarıda denedim hala daha aynı sorun devam etmekte bu konu hakkında yardımcı olabilicek varmıdır?