Neler Yeni

oled Ekranın Benim İçin Uygun Olmama Nedenleri Belki sizin için de

KadirS01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Kadir
Amoled ekranımın neden benim için uygun olmadığını açıklamak istiyorum. Öncelikle, daha önce 2K çözünürlüğe sahip 27 inç bir IPS ekran kullanıyordum. Şimdi ise Samsung G8 Amoled monitörü aldım ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

İlk olarak, metinlerdeki saçaklanma benim için büyük bir sorun değil. Ancak, iki monitörü yan yana koyduğumda Amoled ekranın çok fazla kırmızı görünmesi dikkatimi çekti. IPS ekranımı profesyonel bir cihazla kalibre etmemiş olabilirim, ama beyazın ne demek olduğunu biliyorum. G8’in beyaz rengi konusunda hayal kırıklığına uğradım.

Diğer bir sorun ise monitörün uyanma problemi. Bilgisayarı açtığımda, monitör otomatik olarak açılmıyor; kumandadan açmak zorunda kalıyorum. Bu belki bir ayar meselesidir, ama yine de rahatsız edici.

Ayrıca, astigmatım nedeniyle IPS ekranımda yaşamadığım bir deneyimi Amoled ekranımda yaşıyorum. Yazılar, sanki aşağı doğru kayıyormuş gibi görünüyor ve bu durum gözlerimi acıtıyor. Ekrana bakmak benim için keyif vermiyor. IPS ekranımda video izlerken canlılık açısından büyük bir fark olduğunu kabul ediyorum, ama bu deneyimin bu tür sorunlara değeceğini düşünmüyorum.

1729335506336.png

ByDolph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Yunus Kocabay
Siyah ekranda amoled daha iyi. Ama ıps de daha rahat ediyorsanız bence öyle devam edin.

Byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Burak B
Hocam uzun süre bir monitöre alışınca farklı monitörde çok kusur buluyoruz çok pahalı kaliteli de olsa. Ben de aynı durumdayım. 4 yıldır Odyssey G7 27 240 hz monitörümün yerini hiç bir monitör alamıyor. İps 27 4k 144 hz samsung aldım, beyazlar sarıya yakın çok sıcaktı ve dediğiniz gibi uyanma sorunları vardı. Alışamadım. İade ettim. Sonra oled g6 aldım. Söylediğiniz nedenlerden dolayı amazona iade ettim. 1-2 yıl daha kullanırım gibi geliyor.

KadirS01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam uzun süre bir monitöre alışınca farklı monitörde çok kusur buluyoruz çok pahalı kaliteli de olsa. Ben de aynı durumdayım. 4 yıldır Odyssey G7 27 240 hz monitörümün yerini hiç bir monitör alamıyor. İps 27 4k 144 hz samsung aldım, beyazlar sarıya yakın çok sıcaktı ve dediğiniz gibi uyanma sorunları vardı. Alışamadım. İade ettim. Sonra oled g6 aldım. Söylediğiniz nedenlerden dolayı amazona iade ettim. 1-2 yıl daha kullanırım gibi geliyor.
oled g6 da durum nasıl ?

Top Bottom